Νάξος - Φεστιβάλ Νάξου: Πανσέληνος Αυγούστου με έναν ονειροπόλο μουσικό

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, με το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου και 77 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα (έναντι 100 της περσινής χρονιάς και 60.000 άνθρωποι που έδωσαν το παρών στις εκδηλώσεις) θα υποδεχθούν το κοινό, με εκδηλώσεις σε 37 από αυτά ενώ ακόμη 40 θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό. Και ο αμερικανός μουσικός David Lynch θα βρεθεί στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης σε μία εκδήλωση του Δήμου Δωδώνης... Μαζί με την Ελλη Πασπαλά και τον Τάκη Φαραζή θα δώσουν μουσική παράσταση με τίτλο " Οταν βλέπω το φεγγάρι, τραγουδώ"

Τι σχέση έχει ο δήμος Δωδώνης με τον αντίστοιχο, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων; Καμία. Ομως, έχει σχέση ο David Lynch, ο οποίος δύο ημέρες αργότερα, την Τετάρτη 5 Αυγούστου, θα βρίσκεται στη Νάξο όπου και θα δώσει μουσική παράσταση στα Υρια..   Με ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ, με είσοδο ελεύθερη και με περιορισμένες θέσεις λόγω της πανδημίας, καλό είναι να καλύψουν το κενό όσο γίνεται πιο νωρίς.. Μία εκδήλωση που φέρει τη σφραγίδα του 20ου Φεστιβάλ Νάξου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων... Και όπως λένε για τον μουσικό αυτό που έκανε την Ελλάδα, δεύτερο σπίτι του " Γράφει, σκέφτεται, προβάρει και πάλι απ’ την αρχή. Είναι μια οργανική διαδικασία καθημερινή, που συνεχώς αλλάζει μορφή και που "ζυμώνεται" αυτή τη στιγμή". Ενώ ο ίδιος αρέσκεται να δηλώνει: "Η πηγή ποτέ δεν στερεύει. Οι ιδέες, οι εμπνεύσεις είναι ανεξάντλητες. Σε εμάς μένει να τις εκφράσουμε". Είναι ή δεν είναι ένας ταξιδευτής της μουσικής....

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης αναφέρει:

Μία μαγευτική μουσική βραδιά σε ένα μαγευτικό τοπίο με θέα το αυγουστιάτικο φεγγάρι, από τρεις εξαίρετους βιρτουόζους μουσικούς: David Lynch σαξόφωνο, φλάουτο, φωνητικά – Σταύρος Λάντσιας κλαβινόβα, πλήκτρα, κρουστά – Βαγγέλης Στεφανόπουλος πλήκτρα, ηχητικά.

θα παιχτούν τα μουσικά έργα του David Lynch:

  • “Οικόπεδα με θέα” (Glengarry Glen Ross) του David Mamet - Θέατρο Πορεία σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού (1ο Βραβείο Μουσικής Αθηνοράματος)
  • “Jazz” ταινία μικρού μήκους του Αχιλλέα Κυριακίδη
  • “Δάφνις και Χλόη” του Λόγγου - Μικρή Επίδαυρος σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου
  • “Aroma Jazz Festival” Idyllwild, California

Χώρος: Αρχαιολογικός χώρος στα Ύρια: Λιβάδι Νάξου

Πότε: Τετάρτη 5 Αυγούστου, ώρα έναρξης: 21:00

Συνδιοργάνωση: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων - Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων - Φεστιβάλ Νάξου.

Για την υγεία και την ευεξία όλων, συνιστούμε στους θεατές να διατηρούν μεταξύ τους ασφαλείς αποστάσεις και να φορούν προστατευτικές μάσκες προσώπου σε όλους τους χώρους της διοργάνωσης.

English Text

Concert with a view

Full moon concert in the archaeological site of Yria on August 8th 2020

A magical night in a remarkable setting under the August full moon from three musical prodigies:

David Lynch: Tenor and soprano saxophones, flute, alto and piccolo flutes, Irish whistle, keyboards, Styrofoam, narrative

Stavros Lantsias:  Clavinova piano, keyboards, drums, percussion

Vagelis Stefanopoulos:  electric guitar, Clavinova piano, keyboards, loops and soundscapes

The following David Lynch pieces will be heard:

  • David Mamet’s Glengarry Glen Ross – “Poreia” theatre, directed by Stathis Livathinos (Awarded 1st  musical prize by “Athinorama” magazine
  • “Jazz”: A short movie by Achilleas kyriakidis
  • Longus’s Daphnis and Chloe – “The little theatre” Epidaurus, directed by Dimitris Bogdanos
  • “Aroma Jazz festival” Idyllwild, California

Free Admission, the number of seats will be limited.

Venue: Yria archaeological site, Livadi Naxou

Co-produced by: Naxos and Small Cyclades Municipality - Ephorate of antiquities of Cyclades – Naxos Festival.

Considering everyone's health and well-being, we strongly recommend that spectators keep safe distances and they wear protective face masks in all venues where the event is being held.

INFO:

www.bazeostower.gr - www.naxosfestival.gr

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News