Νάξος - Φιλώτι: Συνάντηση παρουσίας Γιάννη Βλασερού για τον Πύργο του Χειμάρρου

“Η ευθύνη της αδικαιολόγητης και επικίνδυνης καθυστέρησης των εργασιών αποκατάστασης βαραίνει διαχρονικά την Πολιτεία και τις υπεύθυνες υπηρεσίες της. Επειδή δεν είναι ώρα για καταλογισμό ευθυνών αλλά ανάγκη άμεσων δράσεων να διασωθεί το μνημείο, καλώ το Υπουργείο Πολιτισμού ,την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τον Δήμο Νάξου την Κοινότητα Φιλωτίου και την αρχαιολογική υπηρεσία να δράσουν. Να ξεπεράσουν τις αδικαιολόγητα χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ξαναρχίσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του μνημείου πριν είναι πολύ αργά”.  Αυτό είχε αναφέρει στην ανοιχτή του επιστολή, ο γιατρός και υποψήφιος Βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Βλασερός, για το θέμα του …σιδεροδέσμιου Πύργου Χειμάρρου που βρίσκεται αυτό το διάστημα και πάλι στην επικαιρότητα… Και είχε ζητήσει; Την ενεργοποίηση όλων των φορέων για να δοθεί οριστική λύση για ένα ιστορικό μνημείο που εδώ και δεκαετίες βρίσκεται σε υπνώσει όσον αφορά τις εξελίξεις για την αποκατάστασή του 

Πριν  από μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι η ερώτηση στη βουλή από τους εκπροσώπους του ΚΙΝΑΛ προς την υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη είχε αποτέλεσμα. Και απάντησε ότι "υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη αναστήλωσης του μνημείου από την 1 /10/ 2014 και ότι βρίσκεται σε διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης  τού περιβάλλοντος χώρου του πύργου,  μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα αναζητηθούν είτε ευρωπαϊκοί είτε εθνικοί πόροι για την εκτέλεση του έργου αποκατάστασης του μνημείου" 

Τώρα έχουμε ενημέρωση από τα μέλη του Συλλόγου Φιλωτιτών προς τον Γιατρό και πολιτευτή Γιάννη Βλασερό για το ζήτημα αυτό... Και όπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης Την Παρασκευή 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου με τον Φιλωτίτη Ιατρό Καρδιολόγο ,Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ τ. Δ/ντή Καρδιολογικού Τμήματος Ιπποκράτειου Γ. Ν. Αθηνών και Αν. Γραμματέας του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιάννη Βλασερό.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Δ.Σ. για την απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Κας Μενδώνη σε επερώτηση για την  «Αναστήλωση του αρχαιολογικού μνημείου του Πύργου Χειμάρρου της Νάξου»   στη Βουλή που είχε υποβάλλει μετά από προσωπική παρέμβαση του. το Κίνημα Αλλαγής στις 10/10/2019 διά των βουλευτών Κώστα Σκανδαλίδη και Δημήτρη Κωνσταντινόπουλου . Πάντα δίπλα στο Σύλλογο ο αγαπητός σε όλους μας Γιατρός δεν θα μπορούσε να λειψει και από αυτή την προσπάθεια του Συλλόγου μας για την αναστήλωση του Πύργου του Χειμάρρου".

Ελπίζουμε να υπάρχει και συνέχεια 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News