Νάξος - Γ. Ανωμερίτης: «Στη γενιά μου, πολιτική σήμαινε και ενασχόληση με τον πολιτισμό»

Νάξος - Γιώργος Ανωμερίτης - Πολιτισμός - Εκπαίδευση - Βιβλίο

Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής κ. Γιώργος Ανωμερίτης, με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Γεώργιου-Αλέξανδρου Μαγκάκη και τα πενήντα χρόνια από το θάνατο του Γιώργου Σεφέρη, βρέθηκε στη Νάξο, και συνομίλησε μαζί μας στον Aegean Voice 107.5 – Η φωνή του Αιγαίου και την εκπομπή “Cyclades On Air”.

Ο κ. Ανωμερίτης, αναφέρθηκε στις σπουδαίες αυτές προσωπικότητες που σχετίζονται φυσικά με τη Νάξο, για τη συγγραφή, την ποίηση, τις τέχνες και για την παρουσίαση των βιβλίων του που όπως ανέφερε είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακριβώς επειδή παρουσιάστηκαν στη Νάξο.

Τα βιβλία του κ. Ανωμερίτη που παρουσιάστηκαν είναι ο «Ο μαθητής της Σχoλής Αρώνη Σμύρνης Γεώργιος Σεφεριάδης» και «Αμύνομαι γι αυτό γράφω – Το λογοτεχνικό έργο του Γιώργου – Αλέξανδρου Μαγκάκη».

Επιπλέον ο κ. Ανωμερίτης αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. «…μεγάλος θεατρικός συγγραφέας, που όλα του τα ποιήματα είναι μέσα από τα θεατρικά του έργα. Και τα ποιήματα του τα μελοποίησαν σχεδόν όλοι. Χατζηδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, κ.λ.π. Το βιβλίο μου «Η ποίηση στον θεατρικό λόγο του Ιάκωβου Καμπανέλλη» το έβγαλα μετά το θάνατό του, γιατί όλοι έχουμε τραγουδήσει την ποίησή του μέσα από σπουδαία έργα μεγάλων μουσικοσυνθετών, αλλά κανείς δεν ξέρει ότι οι στίχοι είναι του Καμπανέλη».

Και βέβαια ανέφερε ότι τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Φιλώτι για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη σχέση Φιλωτίου με τα Βουρλά... 

Πηγή: https://aegeanvoice1075.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News