Νάξος - Γ. Βρούτσης: Η Απείρανθος θα αποκτήσει νέο αρχαιολογικό μουσείο (Photo)

Η επίσκεψη - αστραπή της Υπουργού Πολιτισμού (και Αθλητισμού) Λίνας Μενδώνη στη Νάξο ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου λίγο πριν τις 11... Οταν και πήρε το ταχύπλοο (με τα μέλη της αποστολής) για την Σαντορίνη. Στο λιμάνι της Νάξου ήταν στο πλευρό της τόσο ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός όσο και ο Διευθυντής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Δημήτρης Αθανασούληςοι οποίοι λειτούργησαν ως "φύλακες άγγελοι" καθότι ήταν συνεχώς στο πλευρό της για να τις προσφέρουν τις πληροφορίες εκείνες που αφορούν τα μνημεία του νησιού...   

Οπως αναφέραμε, επισκέφθηκε το Πύργο του Χειμάρρου, όπου χθες ο πρώην Υπουργός Εργασίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, μίλησα για την ανάγκη ώστε το μνημείο να τρέξει όσο γίνεται πιο γρήγορα, ενώ έδωσε και την είδηση ότι έρχεται ηλεκτροφωτισμός στο μνημείο όσο γίνεται πιο γρήγορα.  

Οπως μας αναφέρει όμως ο κος Βρούτσης, η κα Μενδώνη βρέθηκε και στην Απείρανθο. Και επισκέφθηκε το παλιό κουρείο του Μαρκάκη (του Κουνέτη) που έχει περάσει στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, υπάρχει μελέτη για αποκατάστασή του ώστε να μεταστεγαστεί εκεί η Αρχαιολογική Συλλογή Απειράνθου.. Μαζί με τον βουλευτή ήταν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κος Λιανός, ο πρώην και ο νυν Πρόεδρος της Κοινότητας Απειράνθου όπως βλέπουμε και στις σχετικές φωτογραφίες, τα μέλη της Εφορείας Αρχαιοτήτητων Κυκλάδων που έχουν σχέση με την Αρχαιολογική Συλλογή (Αθανασούλης - Λεγάκη) και ο κος Βρούτσης είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με τα κουμπαράκια του, κάνοντας μία βόλτα έως τον Αμοργίνο (βλ Βούλα Μπακάλου) 

Τι αναφέρει ο κος Βρούτσης; " Η Απείρανθος της Νάξου αποκτά ένα σύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο! Η επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη συνοδεύτηκε και απο την σημαντική αυτή ανακοίνωση! Αποτελεί δικαίωση της προσπάθειας του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού και του Προέδρου Μανώλη Αυγερινού για την αξιοποίηση του παλιού κουρείου του Μαρκάκη ( του Κουνέτη ) Ευχαριστούμε όλη την Απείρανθο την Βούλα Μπακάλου και τον ΑΜΟΡΓΙΝΟ για την ζεστή υποδοχή και την φιλοξενία!"

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News