Νάξος - Γλέζος: Ηχηρή παρέμβαση από τους Νάξιους ανθρώπους των γραμμάτων

Καλή η Πολιτική, αλλά ήρθε η ώρα του Πολιτισμού. Και των Γραμμάτων. Λέγεται ότι τα τελευταία χρόνια - αυτά της κρίσης- οι άνθρωποι των Γραμμάτων σίγησαν. Και τους αναζητήσαμε.. Ε τώρα στην υπόθεση "Μανώλη Γλέζου" φαίνεται ότι θα κάνουν μία τόσο ηχηρή παρέμβαση που θα είναι αδύνατον να μην την λάβουν υπόψη τους οι αρμόδιοι φορείς στα υπουργεία...

Πριν από μερικές ημέρες, είδε το φως της δημοσιότητας, η ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Φίλων Βιβλιοθήκης Ν.Ν. Γλέζου που έχει έδρα στην Απείρανθο με παραλήπτη την υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως όπου είχε γίνει αναφορά όχι μόνο στο αίτημα αλλά στην ιστορία του Μανώλη Γλέζου, την προσφορά του όσον αφορά την Παιδεία. Και με επισήμανση στα σχολεία που έχουν ανάλογα επώνυμα, όπως το 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης Γιάννης Ρίτσος. Μάλιστα είχε καταλήξει η επιστολή δε με την παράκληση " από την αρμοδιότητα που προκύπτει από τη θέση σας ως Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, να εγκρίνετε την επωνυμία «Μανώλης Γλέζος» στον τίτλο του ΓΕΛ Νάξου" 

Τώρα ξεκινάει τη διαδρομή της μία άλλη πιο ηχηρή παρέμβαση... Αυτή που έχει ως σημείο αναοφοράς τους Νάξιους ανθρώπους των Γραμμάτων και του Πολιτισμού. Και πιστέψτε μας, όχι μόνο είναι αρκετοί (ή πολλοί) αλλά σημαντικοί για την κοινωνία μας... και όπως διαβάζουμε " Στις 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα γέννησης του Μανώλη Γλέζου (9/9/1922), εκδηλώθηκε πρωτοβουλία Ναξίων διανοούμενων, οι οποίοι με ένα κείμενο, με τίτλο «Παρέμβαση χρέους και μνήμης Ναξίων των Γραμμάτων και του πολιτισμού» απευθύνονται σε όλους αυτούς, καλώντας τους να στηρίξουν την ομόφωνη σχεδόν απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου του Γενικού Λυκείου Νάξου να προστεθεί στον τίτλο του σχολείου η προσωνυμία «Μανώλης Γλέζος», ως πράξη υψηλού συμβολισμού, ένδειξη ελάχιστης τιμής και μνήμης στο Μεγάλο τέκνο της Νάξου, τον Εθνικό ήρωα, τον Πνευματικό άνθρωπο, τον Λογοτέχνη, τον Δάσκαλο.

Μέχρι σήμερα εκατοντάδες έχουν υπογράψει το κείμενο.

Επειδή είναι αδύνατη η προσωπική επαφή με πολλούς συμπατριώτες μας που υπηρετούν και τιμούν τα Γράμματα και τον πολιτισμό, όποιος από αυτούς επιθυμεί να προσυπογράψει το κείμενο-παρέμβαση μπορεί να επικοινωνήσει με μέλη της πρωτοβουλίας αυτής στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους μέχρι τις 5 Οκτωβρίου 2020.

1)Λεβογιάννης Νίκος: [email protected]

2) Φραγκίσκος Αντώνης: [email protected]

3) Φραγκουλόπουλος Βασίλης: [email protected]

Ελπίζουμε ότι όλο και περισσότεροι θα ακούσον το κάλεσμα και θα βάλουν την υπογραφή τους...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News