Νάξος - Χαλκί: Αυλαία απόψε (24/07) για τις "10 χορδές του αέρα και της θάλασσας"

Η ώρα να πέσει η αυλαία έφτασε.  Ο λόγος για μία ξεχωριστή δράση με μουσική από κιθάρα και βιολοντσέλο στα πλαίσια των Θερινών Εργαστηρίων Μουσικής που επιμελείται ο καθηγητής Αλέξανδρος Καλογεράς.

Ξεκίνησε την Κυριακή (21/07) από τη πόλη της Νάξου και το Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», που γέμισε ασφυκτικά από Έλληνες και ξένους, που ήθελαν να ακούσουν και να απολαύσουν τους δεξιοτέχνες στο είδος τους, Δημήτρη Κοτρωνάκη (κιθάρα) και Άρη Τσακάλη (βιολοντσέλο) σε μία συναυλία που φέρει το όνομα «10 χορδές του αέρα και της θάλασσας»

Την Δευτέρα 22 Ιουλίου, είχαν την χαρά να απολαύσουν αυτό το ντουέτο οι κάτοικοι και επισκέπτες του Απόλλωνα, όπου κι εδώ η απήχηση ήταν μεγάλη. Και μάλιστα χαρακτηρίστηκε ως «μαγευτική» προφανώς λόγω και της τοποθεσίας που έγινε η συναυλία…

Και σήμερα; Η αυλαία. Αλλά όχι στις Μέλανες όπως ήταν  ο αρχικός προγραμματισμός αλλά στο Χαλκί και δη στο Γυμνάσιο της Τραγαίας. Την ίδια ώρα έναρξης (21:00) Αιτία της αλλαγής; Το πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στάθη Πιτταρά.

Και είναι δεδομένο ότι και στο Χαλκί απόψε, οι παρευρισκόμενοι θα γίνουν μάρτυρες μίας ξεχωριστής δράσης