Νάξος - Χαλκί: Η Ευρωπαϊκή γιορτή της Μουσικής είναι και πάλι εδώ

Το ιστορικότερο πολιτιστικό γεγονός της χώρας «επανεκκινεί» το μελωδικότερο καλοκαίρι!

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει δυναμικά για 23η συνεχόμενη χρονιά με ζωντανές εκδηλώσεις για τους απανταχού μουσικόφιλους! Και φέτος, θα σμίξουμε ξανά στους πιο εμβληματικούς χώρους της Ελλάδας μετά από δύο «άρρυθμα» χρόνια μουσικής αναστολής. Η συλλογική εμπειρία σε ζωντανούς δρόμους και γεμάτες πλατείες, σε καταπράσινα βουνά και σε γαλανόλευκα νησιά…θα αντικαταστήσουν κάθε εικονική πραγματικότητα. Φέτος η Μουσική χτυπάει δυνατά, και της αξίζει να πετάξει ψηλά!

Και βέβαια έρχεται και στη Νάξο... Δύο χρόνια απουσίας ήταν πολλά...Ήρθε η ώρα να ξανασυναντηθούμε με τη μουσική, το συναίσθημα, το ρυθμό, το τραγούδι, την παρέα...Στο Χαλκί φυσικά, που αλλού; Για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής που επιστρέφει στις 21 και 22 Ιουνίου 2022 στον γραφικό πεζόδρομο του Χαλκείου μας, πάντα με δωρεάν είσοδο, για να γιορτάσουμε παρέα τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, την μέρα της Μουσικής!!! Σας περιμένουμε όλους!!!

# Να σημειώσουμε ότι τη Νάξο ήρθε για πρώτη φορά το 2011 και δη στη πόλη του νησιού, ενώ από το 2012 εγκαταστάθηκε στο Χαλκί και ήταν έως και το 2019 με συνεχείς παρουσίες...  Ο κορωνοϊός μας τα χάλασε για λίγο, όμως επέστρεψε δυναμικά.. 

Το φετινό πρόγραμμα συναυλιών:

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, 20:30
Αργυρώ Καπαρού και Άννα Ψαρρά
"Με ένα ποίημα στα χείλη"

Urban Soundscape
Jazz electronica

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, 20:30
Φaretra Crystalina
Classical Ethnic

Playback
From 80s till today

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Αρχή από 18 Ιουνίου 

Να σημειώσουμε εδώ ότι η γιορτή επίσημα ξεκίνησε χθες Σάββατο 18 Ιουνίου και θα έχει διάρκεια έως και την 22η Ιουνίου - για πέντε ημέρες δηλαδή - και έρχεται κοντά μας απελευθερώνοντας το γλυκό χτυποκάρδι της σε περισσότερες από 23 περιφέρειες της Ελλάδας. Ένα συνεχόμενο πάρτι που μας καλεί να ανακαλύψουμε νέους ήχους και να μαγευτούμε μέσω κάθε μορφής επικοινωνίας, γιατί η μουσική μας ενώνει, κουλτούρες και ρυθμικά χαμόγελα!

Τα 80 διαφορετικά σημεία εκδηλώσεων, συντονίζονται κάτω από μια μεγάλη καλλιτεχνική αγκαλιά προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους ανέμελη και γιορτινή διάθεση! Πάνω από 110 σχήματα, ορχήστρες, μπάντες, χορωδίες και DJ’s σε περισσότερες από 130 διαφορετικές μουσικές εκδηλώσεις σε περιμένουν να χαρείς τη πολυθεματική μουσική εμπειρία!

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής. Ο Εθνικός Φορέας Συντονισμού των Διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνικού Δικτύου είναι η Αστική Μη-Κερδοσκοπική εταιρεία Μ.Ε.Σ.Ο.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News