Νάξος: Η συναυλία της Μαρία Φαραντούρη πάει .. Σεπτέμβριο

Μαρία Φαραντούρη

Κανονικά σήμερα όλοι οι δρόμοι θα οδηγούσαν στο Φιλώτι και δη στο Αθλοθέατρο. Ο λόγος; Μα η συναυλία της Μαρία Φαραντούρη στα πλαοία των εορταστικών εκδηλώσεων για το Ετος Καμπανέλλη. Ομως, για τεχνικούς λόγους η συναυλία αναβλήθηκε νωρίς το πρωί...  Και μεταφέρεται για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου πάντα στον ίδιο χώρο.. 

Ας θυμηθούμε τι θα ακούσουμε... 

Τίτλος παράστασης / συναυλίας "Ακουσε τη φωνη μου κι έλα" 

Η ευτυχής και εμπνευσμένη συνάντησή του Ιάκωβου Καμπανέλη, κυρίως με τους τρεις μεγάλους συνθέτες, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Μάνο Χατζιδάκι ήρθε σε εποχές δύσκολες αλλά έντονες, που ευνοούσαν την άνθηση της τέχνης. Ήταν μία γενιά άκρως δημιουργική και μοναδική, που άντλησε έμπνευση και δημιούργησε αριστουργήματα, σαν αντίδραση και αντίσταση στις αντίξοες συνθήκες στις οποίες ζούσαν.

Η Μαρία Φαραντούρη ερμηνεύει έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη που έχουν μελοποιηθεί από τους μεγάλους συνθέτες . Ανάμεσα τους το εμβληματικό έργο Μαουτχάουζεν, τραγούδια από το “Μεγάλο μας Τσίρκο”, το “Παραμύθι χωρίς όνομα” τον ”Εχθρό Λαό”, καθώς και άλλα, πολύ γνωστά τραγούδια. Μαζί της ο εξαιρετικός ερμηνευτής Βασίλης Γισδάκης. Συνοδεύει εξαμελές μουσικό σχήμα: Γιώργος Αναστασόπουλος-πιάνο Κώστας Ζαριδάκης-μπουζούκι/ηλεκτρική κιθάρα Γιάννης Τόλιος-μαντολίνο Αρετή Κόκκινου-κιθάρα Τεό Λαζάρου-μπάσο Γιώργος Κατσίκας-κρουστά.

Χώρος: Αμφιθέατρο Ι.Ψαρράς, Φιλότι | Ώρα 21.00 | Είσοδος ελεύθερη, μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.

Υπό την Αιγίδα και Υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού

Διοργάνωση: Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σε συνεργασία: Φεστιβάλ Νάξου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News