Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΝάξος: Ιδού οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τις φετινές γιορτές

Νάξος: Ιδού οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τις φετινές γιορτές

|

Από τις 14 Δεκεμβρίου 2017 και έως τις 6 Ιανουαρίου 2018 η Νάξος θα έχει συνεχόμενες δράσεις σε μία προσπάθεια να εορταστούν τα Χριστούγεννα και η έλευση του Νέου Ετους – Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ 

Το καλό πράγμα αργεί να γίνει …. Έτσι δεν λένε; Ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μπορεί να άργησε λίγο (σ.σ. αρκετή κριτική δέχτηκε) αλλά στο τέλος παρουσιάζει ένα γεμάτο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων που καλύπτει τις ανάγκες μικρών και μεγάλων… Και ξεκινάει άμεσα… Από τις 14 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως του χρόνου. Έναν ολόκληρο χρόνο δράσεις. Έως την 6η Ιανουαρίου 2018. Και το πιο σημαντικό; Αφήνουμε για λίγο τη Νάξο και έχουμε δράσεις και στα χωριά: Φιλώτι, Χαλκί, Απείρανθος και Σαγκρί… Βάση βέβαια το Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» με δράσεις που αφορούν τα παιδιά ενώ θα έχουμε θεατρικές παραστάσεις (βλ «Μολυβένιος Στρατιώτης») αλλά και εκδηλώσεις στο …δρόμο με πρωταγωνιστές τους φοιτητές του ΙΕΚ Νάξου.. Α και το κερασάκι θα είναι η stand up comedy…. Οπότε; Καθίστε αναπαυστικά και απολαύστε έναν χρόνο δράσεις.. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα εορτασμών: 

Πέμπτη 14  Δεκεμβρίου 2017

17:00, Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στη Γρόττα: Εργαστήρια χειροτεχνίας για μικρούς και μεγάλους (Χριστουγεννιάτικα στολίδια, δώρα, κ.ά.).

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

17:00, θεατρικό μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στη Γρόττα: Εργαστήρια χειροτεχνίας για μικρούς και μεγάλους (Χριστουγεννιάτικα στολίδια, δώρα, κ.ά.).

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

17:00, θεατρικό μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στη Γρόττα: Εργαστήρια χειροτεχνίας για μικρούς και μεγάλους (Χριστουγεννιάτικα στολίδια, δώρα, κ.ά.).

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

18:30, στην πλατεία Πρωτοδικείου:  «Μαγειρεύουμε γιορτινά και δημιουργούμε οινογεύσεις». Οι καταρτιζόμενοι και οι εκπαιδευτές του Δημόσιου ΙΕΚ Νάξου, σε συνεργασία με το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ μας περιμένουν, με γλυκά και αλμυρά κεράσματα, ζεστό ρακόμελο και οινόμελο. Δράσεις για τους μικρούς και μεγάλους. Πολλές εκπλήξεις!!!

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017  

21:15 Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»: Stand up Comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο!

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

11:00, στο κέντρο της πόλης: «Ο Άγιος Βασίλης ήρθε στην πόλη μας». Διαδρομή του Άγιου Βασίλη με την άμαξα μέσα στη πόλη.
Δράσεις στους δρόμους της πόλης!

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

11:00, Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στη Γρόττα:  Εργαστήρια χειροτεχνίας για παιδιά. Υπεύθυνη: Σοφία Πολυκρέτη

18:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτίου: 
Παιδική θεατρική παράσταση «Ἡ Αυγή και ο Ανθός».
Η διεθνής ομάδα Hippo παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Θωμά Βελισσάρη Η Αυγή και ο Ανθός. Το κείμενο βασίζεται σε ελληνικά λαϊκά παραμύθια και παραλογές, ενώ η κεντρική του ιδέα είναι εμπνευσμένη από τον Λάμπρο του Διονύσιου Σολωμού.
Η παράσταση δομείται με επίκεντρο το σώμα και τη φωνή των ηθοποιών. Ζωντανή μουσική, γρήγοροι ρυθμοί, άφθονο χιούμορ, καταιγιστική δράση και στιγμές έντονης συγκίνησης είναι μερικά από τα συστατικά που συνθέτουν ένα πληθωρικό ψυχαγωγικό θέμα.
Θέμα της παράστασης είναι η προσωπική ελευθερία και η συλλογική ευθύνη.
Την παράσταση ακολουθεί ένα σχεδιασμός Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), μπαίνουν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν. Μέσα σε αυτό το ασφαλές πλαίσιο ευαισθητοποιούνται σε θέματα όπως η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα ενισχύεται η συναισθηματική τους ισορροπία και ενδυναμώνεται η προσωπικότητά τους
ΙΙ. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Θωμάς Βελισσάρης
Σκηνοθεσία – Μουσική: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)
Σκηνικά – κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου
Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη, Hippo Theatre Group
Σχεδιασμός εκπαιδευτικού δράματος: Καλλιόπη Φύκαρη, Ηippo Theatre Group
ΔΙΑΝΟΜΗ
Ιάσων Άλυ, Ελένη Ζούμπου, Μαρία Ντίνου

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 
11:00, Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στη Γρόττα: Εργαστήρια χειροτεχνίας για παιδιά. Υπεύθυνη: Σοφία Πολυκρέτη

18:30, Δημοτικό  Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»: Παιδική θεατρική παράσταση «Ἡ Αυγή και ο Ανθός».

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017: 
11:00, Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στη Γρόττα: Εργαστήρια χειροτεχνίας για παιδιά. Υπεύθυνη: Σοφία Πολυκρέτη

18:30, Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στη Γρόττα: «ΝΥΧΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ».
Μια αλλιώτικη παράσταση, για μικρούς και μεγάλους,  με αφορμή το έργο της Μαρίας Κυριάκη, που είναι μια ιστορία εμπνευσμένη από το ομώνυμο διήγημα του Νικολάι Γκόγκολ.
Μια φορά κι έναν καιρό, την παραμονή των Χριστουγέννων, σ’ ένα μακρινό χωριό, έρχεται ένας καλικάντζαρος, που με τη βοήθεια της μάγισσας, θα αναστατώσει τους κατοίκους και θα περάσουν μια βραδιά εντελώς διαφορετική από αυτή που περιμένουν…
Ένα γοητευτικό σκηνικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους.
Σκηνοθετική επιμέλεια της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου, εικαστική επιμέλεια Κικής Ημέλλου και μουσική του Σταύρου Τσουμάνη.
Από την ομάδα του Εργαστηρίου του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017
11:00, Δημοτικό Σχολείου Απειράνθου: «ΝΥΧΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ». Από την ομάδα του Εργαστηρίου του Θεατρικού Μουσείου «Ιάκωβος Καμπανέλλης».
Σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Απειράνθου.

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

18:30, Χαλκί, Αμφιθέατρο Γυμνασίου: Παιδική χριστουγεννιάτικη παράσταση “Ο Μολυβένιος Στρατιώτης”.

Ο Μάριος Ιορδάνου ανεβάζει επί σκηνής το αριστούργημα του κορυφαίου Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε θεατρική διασκευή της Σοφίας Καζαντζιάν. Πρόκειται για μία παράσταση που συνδυάζει θέατρο, χορό, ζωντανό τραγούδι, γέλιο, αλλά και μηνύματα για την αγάπη, τη φιλία, την αποδοχή. Ο Μάριος Ιορδάνου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μία παράσταση που όλοι, μικροί και μεγάλοι, πρέπει να δουν.
ΥΠΟΘΕΣΗ:Τα παιχνίδια, όταν οι άνθρωποι δεν τα βλέπουν, ζωντανεύουν, χορεύουν και τραγουδούν. Έτσι και μία χάρτινη μπαλαρίνα! Ζωντανεύει και περιμένει όπως όλοι τα Χριστούγεννα. Στο σπίτι που ζει, καταφθάνει με τον ταχυδρόμο ένα δώρο που θα της αλλάξει τη ζωή. Είναι έναςμολυβένιος στρατιώτης, που κουτσαίνει από το ένα πόδι. Όταν η Μάγισσα του σπιτιού θα χωρίσει τα δύο παιχνίδια, ο γενναίος στρατιώτης θα κάνει τα πάντα για να γυρίσει πίσω στην μπαλαρίνα. Θα γνωρίσει γοργόνες και ζώα που θα τον βοηθήσουν να βρει το δρόμο του γυρισμού αλλά και πολλά εμπόδια. Άραγε θα τα καταφέρει; Θα προλάβει να γυρίσει στην μπαλαρίνα του πριν ξημερώσουν Χριστούγεννα;
Σκηνοθεσία: Μάριος Ιορδάνου
Θεατρική Διασκευή/Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν
Σκηνογραφία: Χριστόφορος Τσακιρόπουλος
Παίζουν: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Μέλπω Μπατσακούτσα

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018 

18:30, Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»: 

Παιδική χριστουγεννιάτικη παράσταση “Ο Μολυβένιος Στρατιώτης” σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου.

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018 

18:30, Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στη Γρόττα:
Θεατρική Παράσταση για παιδιά: «Τα πάντα σε ένα τίποτα» (βασισμένη στο παραμύθι του Patrick Mc Donnell «Ένα τίποτα για δώρο»).
Η Σοφία Πολυκρέτη και η Γεωργία Παρασκευά παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση για παιδιά «Τα πάντα σε ένα τίποτα» που είναι βασισμένη στο παραμύθι του Patrick Mc Donnell  «Ένα τίποτα για δώρο».
Όπως λέει ο ίδιος ο συγγραφέας, πρόκειται για «ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, που μας δείχνει την ανεκτίμητη αξία της φιλίας». 
Μια παράσταση που προσεγγίζεται εκτός από το λόγο και την κίνηση, με τεχνικές σωματικού θεάτρου και παντομίμας.
Διάρκεια παράστασης: 60’  

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 

18:30, Σαγκρί (Δημοτικό Σχολείο): 
Θεατρική Παράσταση για παιδιά: «Τα πάντα σε ένα τίποτα» (βασισμένη στο παραμύθι του Patrick Mc Donnell «Ένα τίποτα για δώρο»).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;