Νάξος - Κ. Γαβαλά: " Το ...μικρόβιο από μικρή, διοργάνωνα παραστάσεις κουκλοθεάτρου"

Τη συνάντησα στον Πύργο του Μπαζαίου, σ’ ένα μαγευτικό δρώμενο για παιδιά, που μόνο απο το άκουσμα του μου προκάλεσε το ενδιαφέρον και ξύπνησε παιδικά όνειρα και αναμνήσεις. Πιστεύω οτι όλοι, όταν ήμασταν μικροί, θέλαμε να ανακαλύψουμε τον χαμένο θησαυρό σε ένα ξεχασμένο πατάρι, στο υπογειο ή στην σοφίτα του σπιτιού, η ευφάνταστη Κατερίνα το έκανε ακόμη καλύτερο, ο θησαυρός κρυβόταν σε έναν πύργο και αυτός ήταν ένα απο τα αξιοθέατα που κοσμούν το νησί μας.

Συνέντευξη στην Ελένη Μουστάκη (*)

Ο Πύργος Μπαζαίου τον οποίο αξιοποιήσε βιωματικά η Κατερίνα με τους μικρους «χρυσοθήρες» πήρε πνοή άρχισε, να ζει ξανά με όλες αυτές τις παιδικές φωνούλες που προσπαθούσαν να ανακαλύψουν όλα όσα έκρυβε.. την ιστορία και την τέχνη του! Πόσο δημιουργικό να αξιοποιείται δημιουργικά ένα κειμίλιο που έρχεται απο το βάθος των χρόνων. Φυσικά ο Πύργος Μπαζαίου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Νάξου δίνει πλείστες καλλιτεχνικές ευκαιρίες, ώστε να προάγεται ο πολιτισμός!

Πως όμως η Κατερίνα Γαβαλά περνά απο την ηθοποιία στη συνεργασία της με το Εθνικό Θέατρο κι εργάζεται στα παιδικά θεατρικά εργαστήρια του μέχρι και σήμερα ως θεατροπαιδαγωγός; Είναι Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας και Αγωγής, καθώς οι γονείς της δεν ήθελαν να ασχοληθεί αποκλειστικά με την υποκριτική, αλλά να έχει φοιτήσει και σε Πανεπιστήμιο. Έτσι συνδύασε τις  σπουδές της και με επιπλέον εξειδίκευση με σεμινάρια από Έλληνες και ξένους καταξιωμένους δασκάλους θεάτρου, σκηνοθέτες και μουσικοπαιδαγωγούς και φτάνει να είναι σήμερα ηθοποιός, εκπαιδευτικός, εμψυχώτρια και θεατροπαιδαγωγός.

Απο μικρό κοριτσάκι, λοιπόν, όλα έδειχναν οτι θα γινόταν αυτό που είναι σήμερα, καθώς διοργάνωνε παραστάσεις κουκλοθέατρου με τα άλλα παιδιά του χωριού και μάλιστα έκοβε και εισιτήριο, αγαπούσε τα μικρότερα παιδάκια απο εκείνη και τα πρόσεχε. Κι ενώ όλοι την αγαπήσαμε ακόμη περισσότερο με τη συμμετοχή της στην καθημερινή σειρά «Λάμψη» ως την τελευταία σύζυγο του Γιάγκου Δράκου, αλλά και από άλλους ρόλους στην μικρή οθόνη και το θέατρο, εκείνη επέλεξε να κάνει στροφή στην καρίερα της και να απέχει απο τα φώτα της δημοσιότητας απο προσωπική άποψη, ώστε να κάνει όλα όσα ονειρευόταν και στο προσωπικό επίπεδο. Έτσι απέκτησε έναν υπέροχο οχτάχρονο πια γιο, ο οποίος έχει κλίση στα καλλιτενικά όπως η μαμά, αλλά δυσκολεύεται να τη μοιράζεται με τα άλλα παιδάκια στα θεατρικά εργαστήρια.

(*) Η Ελένη Μουστάκη είναι δημοσιογράφος στον Alphatv και συνεργάζεται με την ιστοσελίδα naxospress.gr