Νάξος - Κόρωνος: Ετοιμάζονται λαογραφικά μουσεία

Σπουδαία κίνηση απο την κοινότητα Κορώνου. Οπως διαβάζουμε στη σελίδα που υπάρχει στο διαδίκτυο ετοιμάζονται δύο λαογραφικά μουσεία και μάλιστα οι εργασίες γίνονται με γρήγορους ρυθμούς, Μάλιστα, πρόσφατα κλήθηκε να προσφέρει την τεχνογνωσία του και ο Φλώριος Χωριανόπουλος που ως γνωστόν έχει δημιουργήσει ίσως το καλύτερο (ιδιωτικό) μουσείο στις Κυκλάδες... 

Ας δούμε την σχετική απόφαση από την κοινότητα Κορώνου που ελήφθη στις 6 Μαρτίου, αλλά έγινε γνωστή περίπου 20 ημέρες αργότερα  ...  "  Στο Συμβούλιο που κάναμε στην Κοινότητά μας στις 6/3/2021 αποφασίσαμε:

Α) Να κάνουμε δύο Λαογραφικά Μουσεία στην Κόρωνο, ένα στα παλαιά γραφεία  στο Κάστρο και ένα στο νυν γραφείο της Κοινότητάς μας.

Β) Ορίσαμε την παρακάτω τριμελή Επιτροπή: 1) Τον πρόεδρο της Κοινότητας μας. 2) Την σύμβουλο της Κοινότητάς μας Μαρίνα Μαγγιώρου 3) Την σύμβουλο του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κορώνου Μαρία Μελισσουργού, για την παραλαβή και την καταγραφή των Λαογραφικών αντικειμένων που υπάρχουν σε αποθήκη από την περίοδο του Μανώλη Μανωλά, τον οποίο ευχαριστώ για την προσφορά του, όπως επίσης ευχαριστώ και τους πολίτες της Κορώνου που προσέφεραν αυτά τα λαογραφικά αντικείμενα.

Επίσης, σας ενημερώνω ότι οι προαναφερόμενοι της επιτροπής ξεκινήσαμε την παραλαβή – καταγραφή των αντικειμένων και με την βοήθεια εργαζόμενου από τον Δήμο μας, τα μεταφέρουμε στα επικείμενα Λαογραφικά Μουσεία, επίσης ευχαριστώ και τους: Μιχάλη Σιδερή, Αποστόλη Μανδηλαρά και την Καλλιόπη Παυλοπούλου για την συμμετοχή τους και είμαι σίγουρος ότι στο άμεσο μέλλον θα τους μιμηθούν κι άλλοι και η συμμετοχή των πολιτών θα είναι μεγάλη". 

Και για την επίσκεψη του Φλώριου Χωριανόπουλου στη Κόρωνο, η αναφορά και το ευχαριστώ από τον Πρόεδρο της Κοινότητας, Γιάννη Κωνσταντάκη "  αισθάνομαι ότι έχω την υποχρέωση να πω ένα ευχαριστώ στον φίλο Φλώριο Χωριανόπουλο ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μου, να έρθει στην Κόρωνο και να θέσει υπόψη μας όλες του τις εμπειρίες για το πως θα οργανώσουμε τα νεοσύστατα Λαογραφικά μας Μουσεία. Πέρα απ' αυτό έθεσε τον εαυτό του στην διάθεσή μας για να στήσουμε τα Λαογραφικά μας.

Ο φλώριος Χωριανόπουλος έχει φτιάξει ένα από τα καλύτερα Λαογραφικά στον Καλόξυλο και μάλιστα όπως μου είπε με την βοήθεια ενός φίλου του Κορωνιδιάτη, του μακαρίτη Δημήτρη Μανωλά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News