Νάξος- Μέλανες: Ρεσιτάλ βιολιού (24/08) με τον Ιωάννη Νίκολη

Τα αδέλφια Νίκολη στο Χαλκί ... photo credit Νίκος Φραγκίσκος

Οσοι βρέθηκαν χθες στο Χαλκί και δη στην εκδήλωση της εκπαιδευτικής- επιστημονικής συνάντησης που οργάνωσε , ο ιστορικός όμιλος Νάξου ΑΡΣόΣ με τον πολιτιστικό Σύλλογο της Τραγαίας υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έμειναν με το στόμα ανοιχτό από την μουσική πανδαισία που έκλεισε την βραδιά.. Οπως διαβάζουμε στη σελίδα του Νίκου Φραγκίσκου, όπου και η φωτογραφία "ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τα αδέλφια Ιωάννη και Μιχάλη Νίκολη στο βιολί, την Αικατερίνη Δρομιάδη στο πιάνο και την Καθλήν Καλογερά στη βιόλα, να μαγεύουν το τυχερό κοινό με μουσικές των Bach, Mozart, Paganini και άλλων σπουδαίων μουσικών!!!" 

Και επειδή ίσως κάποιοι θέλουν να ξανακούσουν τον βιρτουόζο ή παιδί θαύμα Ιωάννη Νίκολη, δεν έχουν παρά να μεταβούν απόψε στις Μέλανες... Δευτέρα 24 Αυγούστου λοιπόν, στις 9 το βράδυ και όπως βλέπουμε στην αφίσα " Ρεσιτάλ βιολιού του ταλαντούχου και πολύ νέου Ιωάννη Νίκολη. Μαζί του θα παίξει πιάνο η Κατερίνα Δρομιάδη και βιόλα η Καθλήν Καλογερά" και φέρει την υπογραφή των Θερινών Εργαστηρίων Μουσικών υπό τον καθηγητή Αλέξανδρο Καλογερά...  Ααα και μαζί του θα είναι και ο μικρότερος αδελφός Μιχάλης που έχει γενέθλια... Ε ένα χρόνια πολλά το αξίζει ...

received_22378378630104146727557679678686895.jpeg

Ποιος είναι ο Ιωάννης Νίκολης;

Ο Ιωάννης Νίκολης γεννήθηκε στην Αθήνα το 2002. Έχει πάρει δίπλωμα βιολιού σε ηλικία 15 ετών από το Εθνικό Ωδείο με Άριστα παμψηφεί Α’ βραβείο αριστείο εξαιρετικής επίδοσης και χρηματικό έπαθλο στην τάξη του Παναγιώτη Νίκολη. Οπως καταλάβατε ο Παναγιώτης είναι ο πατέρας του, η μητέρα του επίσης έχει κλίση στο πιάνο ενώ έχουμε και τον μικρότερο αδελφό που ακολουθεί τον μεγαλύτερο.. Οσο για τη Νάξο; Τα τελευταία χρόνια έρχεται όλη η οικογένεια και κάθεται τουλάχιστον δύο μήνες για ξεκούραση... Και έχει αγαπήσει πολύ τη Νάξο, σε σχέση δε με την Καλαμάτα (σ.σ. είναι η οικογένειά του από εκεί) καμία σχέση... Νάξος και πάλι Νάξος, λέει με χαμόγελο ο μικρός βιρτουόζος...

Επιστροφή στο ...βιογραφικό καθότι έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο σε διαγονισμό μουσικής δωματίου της Γερμανικής Σχολής.

Επιλέχθηκε πέρυσι  ως μέλος της βασιλικής ορχήστρας του Άμστερνταμ νέων Royal Concertgebouworkest Young 2019 και ως μέλος της Athens Philharmonic για την συναυλία του Carnegie Hall της Νέας Υόρκης με την συμφωνία αριθμός 2 του Gustav Mahler. Επίσης είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Πειραιώς ΣΟΠ.

Έχει κάνει σεμιναριακά μαθήματα βιολιού με τους Mark Daniel Van Biemen, Borika Van Den Booren και Arndt Auhagen (μελη της RCO του Άμστερνταμ) σε συμφωνικό και σολιστικό ρεπερτόριο. Ο Ιωάννης Νίκολης έχει δώσει μεγάλο αριθμό συναυλιών και ρεσιτάλ ως σολίστ και ως μέλος συμφωνικής ορχήστρας και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News