Νάξος: Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον Αγιο Ιάκωβο Τσαλίκη

Νικοδήμεια 2010 και χθες Παρασκευή 12 Ιουλίου, το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Παροναξίας κκ Καλλίνικος παρέστη σε μουσικοφιλολογική εκδήλωση αφιερωμένη στον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο "Ιάκωβος Καμπανέλλης", εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής ``Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ`` υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι Θεολόγοι κ. Γεώργιος Φουκαδάκης με θέμα: «Συγκλονιστικά γεγονότα από τον βίο του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη» και κ. Εμμανουήλ Ρουσσάκης με θέμα: «Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης όπως τον έζησα». Την εκδήλωση πλαισίωσε με Βυζαντινούς Ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια Βυζαντινός Χορός υπό την χοραρχία του Άρχοντος Μαϊστορος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίου Τίτου Ηρακλείου κ. Ανδρέα Γιακουμάκη.

Τέλος τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος συνεχάρη τόσο τους δύο ομιλητές όσο και τον Βυζαντινό Χορό για την άρτια απόδοση τόσο των εκκλησιαστικών ύμνων όσο και των παραδοσιακών τραγουδιών καθώς και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής και Παράδοσης κ. Γεώργιο Κρασσά για την διοργάνωση της εκδήλωσης. 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας - Φωτογραφίες: Γιώργος Δεουδές 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News