Νάξος: Μουσική, χορός διά χειρός Ζωη Τηγανούρια (video)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαμοθράκη, αυτοδίδακτη, δίπλα στον πατέρα της, έπαιζε τα Σάββατα παραδοσιακό βιολάτορα – οι χοροί ονομάζονταν «μπάλοι». Στα 18 της και έχοντας παρακολουθήσει για δύο χρόνια μουσικές σπουδές στην Αλεξανδρούπολη, ο δάσκαλός της, την πρότεινε για παράδοση μαθημάτων στο παράρτημα Ωδείου στο Διδυμότειχο. Ουσιαστικά βρέθηκε μόλις τελείωσε το σχολείο, να έχει τριάντα μαθητές (!!!) Βρέθηκε στην Αθήνα για σπουδές νοσηλευτικής, αλλά σε διάστημα ενός μηνός έπαιζε επαγγελματικά σε λαϊκή ορχήστρα, παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα στο Ωδείο «Σκαλκώτα».. Το παράξενο; Ενώ έδωσε ένα ...σκασμό λεφτά για να αγοράσει το πρώτο της μουσικό όργανο, ένα πιάνο, ερωτεύτηκε με τη πρώτη ματιά ένα ξεχασμένο ακορντεόν που βρέθηκε στο σπίτι της και η αλλαγή στη μουσική της πορεία ήταν εντυπωσιακή... 

Μιλάμε για τη Ζωή Τηγανούρια, την την διεθνούς φήμης συνθέτιδα, performer & βιρτουόζο του ακορντεόν η οποία αποδέχτηκε τη πρόσκληση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και θα μας παρουσιάσει απόψε (18/08) στη Πλατεία της Χώρας Νάξου (έναρξη 21:00) ένα πρόγραμμα γεμάτο ιδιαίτερες μουσικές στιγμές με βάση το πάθος, τη μαγεία της μουσικής και του χορού με Tango (η χορογραφία είναι από την Αλίκη Μαυροειδή), στιγμές από Ελληνικό κινηματογράφο (έχει γράψει άλλωστε μουσική και για σίριαλ) ενώ στο πλευρό της έχει εξαιρετικούς μουσικούς και χορευτές. Και η Στέλλα Χροναίου θα συνοδεύσει τη Ζωή με τη μελωδική της φωνή…Εκδήλωση πυ είναι στα πλαίσια της καλοκαιρινής της περιοδείας σε όλη την Ελλάδα (προηγούμενος σταθμός η Σαμοθράκη (12/08) και επόμενος η Φλώρινα (21/08)

# Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο κυκλοφόρησε το τελευταίο τηςvideo clip από την ορχηστρική σύνθεση «Last Tango by Zoe». Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Μάνος Αντωνίου και ο Γιώργος Ευαγγελόπουλος ο οποίος ανέλαβε και τη διεύθυνση φωτογραφίας.

Τα γυρίσματα έγιναν στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας με την ευγενική παραχώρηση του Δήμου Πεντέλης. Πρόκειται για άλλο ένα πανέμορφο Ελληνικό Μεγαλειώδες Κτήριο, το οποίο επέλεξε η Καλλιτέχνις, που δεν ξεχνά να προάγει πάντα μέσα από τη μουσική και τις καλλιτεχνικές ιδέες της τον ελληνικό πολιτισμό ως τα πέρατα της γης!

 Πρόκειται για ένα video clip με δράση που τοποθετείται στο παρελθόν, με απτές βιωματικές μνήμες από τη ζωή της Ζωής Τηγανούρια, σε παραγωγή της Zoe Music Ltd.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News