Νάξος – Οδηγισμός: Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας (φωτό)

Η αλήθεια είναι ότι για τον Οδηγισμό ξέρω λίγα πράγματα... Εχω την αίσθηση ότι εάν με ρωτήσει κάποιος "τι είναι ο Οδηγισμός" θα απαντήσω "μία παρέα που λύνει κόμπους"... Και με βάση το σκεπτικό μου έπεσα μέσα κατά το ήμισυ... Οπως διαβάζω στην επίσημη ιστοσελίδα του Οδηγισμού: "Είναι η "πιο Μεγάλη Παρέα του κόσμου" σε 100 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, 145 χώρες στον κόσμο και 10.000.000 μέλη σε όλη τη γη. Ο Οδηγισμός είναι ένα παιχνίδι με νόημα. Παρέχει ευκαιρίες σε παιδιά και νέους (ηλικίας από 5 έως 17 ετών) για:  να προκαλέσουν τους εαυτούς τους σε νέες περιπέτειες και να αποκτήσουν εμπειρίες, να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τις ικανότητές τους,  να αναπτύξουν το δικό τους προσωπικό σύστημα αξιών, ώστε να δίνουν νόημα και κατεύθυνση στη ζωή τους,  να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να γίνουν ικανοί να παίρνουν αποφάσεις,  να κάνουν νέες φιλίες και να διασκεδάζουν, να γίνουν πιο ανεκτικοί, δίκαιοι, ευγενικοί, τίμιοι,  να μάθουν την αξία της ομαδικής δουλειάς και να αναπτύσσουν ηγετικές ικανότητες,  να αγαπούν και να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον και να κατανοούν και να μαθαίνουν τον κόσμο, τους ανθρώπους και τις διαφορετικές κουλτούρες.

Α και στην ερώτηση γιατί ασχολούμαι και δη σήμερα; Μα πολύ απλά σε κεντρικό ξενοδοχείο της Νάξου, την περασμένη Κυριακή (19/01) το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού πραγματοποίησε και εφέτος την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του. Οπως είναι αυτονόητο συμμετείχαν και οι τέσσερις κλάδοι, "Αστέρια", "Πουλιά", "Οδηγοί" και "Μεγάλοι οδηγοί" με τα στελέχη τους και τα μέλη του Τοπικού Τμήματος Νάξου. Και η εκδήλωση εκτός από την καθιερωμένη τελετή της κοπής της πίτας (σ.σ. δεν μας είπαν ποιος κέρδισε το φλουρί) είχε παιχνίδια και άλλες δράσεις... Κάτι που φαίνεται άλλωστε και στις φωτογραφίες που μας έστειλε ένα ... μεγάλο πουλάκι. 

Οσο για τους κλάδους; Λύνουμε κι αυτή την απορία: Το Οδηγικό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε ηλικίας. Για το λόγο αυτό, τα παιδιά και οι νέοι χωρίζονται σε 4 μεγάλες ηλιακές ομάδες που αποτελούν τους 4 Κλάδους:

@ Τα "Αστέρια", κορίτσια και αγόρια 5 έως 7 ετών

@ Τα "Πουλιά", κορίτσια και αγόρια 7 έως 11 ετών

@ Τους "Οδηγούς", κορίτσια και αγόρια 11 έως 14 ετών

και τέλος τους "Μεγάλους Οδηγούς", κορίτσια και αγόρια 14 έως 17 ετών

Εμείς ευχόμαστε πολλές δράσεις, χαμόγελα και όμορφες στιγμές για το 2020 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News