Νάξος: Οι Unruly Days του Wild Drawing στο Αλυκό

Ο καλλιτέχνης WD (Wild Drawing) μετά από 3 χρόνια επιστρέφει στη Νάξο, αυτή τη φορά ως επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ Νάξου 2018. Στο solo project με τίτλο Unruly Days (Απείθαρχες Μέρες) ο WD παρουσιάζει μια σειρά τοιχογραφιών στο ίδιο σημείο που μας είχε αφήσει και τα έργα του το 2015, στο εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο στο Αλυκό της Νάξου.

Ο WD ξανα-εμπνέεται από το μοναδικό σκηνικό του εγκαταλειμμένου συγκροτήματος και το μετατρέπει, δουλεύοντας μία εβδομάδα, σε μια open gallery με τη δύναμη που μόνο η Τέχνη στο Δημόσιο Χώρο έχει. Τέχνη ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους. Τέχνη που επικοινωνεί άμεσα, γίνεται σημείο αναφοράς και τελικά αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. 

Αυτό που ενώνει τα έργα του WD στο Unruly Days, είναι ο πειραματικός χαρακτήρας τους, η ελεύθερη δημιουργία του καλλιτέχνη και η συνομιλία του με το χώρο. Μια διαφορετική ανάγνωση του Around and About (Στη Νάξο Πέριξ) της εικαστικής έκθεσης που αναπτύσσεται με επίκεντρο τον Πύργο Μπαζαίου, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Νάξου. Μια επιτόπια εικαστική εγκατάσταση, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα σε αυτή τη μορφή: ένας καλλιτέχνης δημιουργεί πολλαπλές τοιχογραφίες σε ένα σημείο μετατρέποντάς το σε μια open gallery. Επιμέλεια NojNop.

Παράλληλα και μέχρι 27/09/2018, συνεχίζεται η έκθεση “Around & About” με ζωγραφικά έργα του WD στον Πύργο Μπαζαίου:  http://www.bazeostower.gr/index.html  

AROUND & ABOUT

Art Exhibition

WD - Unruly Days (Απείθαρχες Μέρες) – Solo project

Εγκαίνια: Σάββατο 23 Ιουνίου 2018  Ώρα 19:30

Εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο στο Αλυκό