Νάξος - «Παρά Θίν αλός»: για 9η χρονιά σε εβδομάδα θεάτρου και Τέχνης

Εννέα χρόνια τώρα το Φεστιβάλ Θεάτρου «Παρά θίν αλός» του Χρήστου Ζέλα, έρχεται να ταράξει τα θεατρικά νερά της Νάξο και όχι μόνο… παρουσιάζοντας μοναδικές παραστάσεις για όλες τις ηλικίες, από το Ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο. 

116.640 χιλιόμετρα 
18.000 ώρες διδασκαλίας 
39 θεατρικά έργα 
98 παραστάσεις 
29.400 θεατές
738 ρόλοι……..
Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Διαφορετικοί αριθμοί, ανάμικτα συναισθήματα, αλλαγές, απογοητεύσεις, συγκινήσεις, απώλειες……. Ένα μόνο παρέμεινε αναλλοίωτο στη φθορά του χρόνου. Η ανάγκη του ενός για τον άλλο και η αγάπη όλων μας για αυτή την υπέροχη τέχνη που ακούει στο όνομα ¨ΘΕΑΤΡΟ¨.

Και φέτος; Στα πλαίσια του 9ου φεστιβάλ, τα έξι τμήματα του «Παρά θίν αλός» συμπράττουν, με σκοπό να παρουσιάζουν τρία μοναδικά έργα.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 8:00 το βράδυ, ανοίγουν αυλαία τα δύο εφηβικά τμήματα, με το μουσικοθεατρικό κοινωνικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Η Τελευταία μαύρη γάτα».

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 8:00 το βράδυ οι “Naxos junior plus” και “Naxos junior”, θα παρουσιάσουν το ιστορικό παιδικό έργο, επίσης του Ευγένιου Τριβιζά, «Το όνειρο του σκιάχτρου».

Για να κλείσει ο κύκλος του ένατου φεστιβάλ με τον πιο δυναμικό τρόπο!

Τα δύο τμήματα ενηλίκων του «Παρά θίν αλός», στο θρυλικό έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο», του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το Σάββατο 15, την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 9:00 το βράδυ.

Όλα σε διδασκαλία και σκηνοθεσία Χρήστου Ζέλα

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο δημοτικό θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. 

Παράλληλα, στο φουαγιέ του κινηματογράφου, η Κατερίνα Σκόρδα θα παρουσιάσει τα έργα της μέσα από Εκθεση Ζωγραφικής... Τίτλος; "Παιχνίδι με το φως και τα χρώματα"