Νάξος: Παραστάσεις Καραγκιόζη σήμερα (26/12) και αύριο (27/12)

Χριστούγεννα χωρίς παράσταση Καραγκιόζη γίνεται; Δεν γίνεται... Ε έτσι λοιπόν σήμερα και αύριο έχουμε δράσεις μέσω του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ τόσο στη πόλη της Νάξου (βλ Σπίτι του Αη Βασίλη) όσο και σε τρία χωριά του νησιού, ήτοι σε Απείρανθο, Σαγκρί και Μέλανες...  Δύο ξεχωριστές παραστάσεις... Στη πόλη της Νάξου, σήμερα στις 7 το απόγευμα έχουμε το "Ο Καραγκιόζης και η νύχτα των Καλικαντζάρων" και αύριο από το πρωί σε Απείρανθο (11:00), Σαγκρί (12:30) και Μέλανες (15:30) έχουμε την παράσταση "Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη) 

Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου

19:00 Σπίτι Αη Βασίλη

«Ο Καραγκιόζης και η νύχτα των Καλικαντζάρων »

«Χριστούγεννα… και ο Καραγκιόζης ψάχνει να βρει τρόπο να χορτάσει την πείνα του. Ο πιο εύκολος τρόπος, είναι ο ύπνος που ναι μεν, δεν δίνει φαί, αλλά δεν ζητάει κιόλας. Ο Χατζηαβάτης θέλοντας να πειράξει τον Καραγκιόζη, του λέει πως τις μέρες των Χριστουγέννων, βγαίνουν οι καλικάντζαροι. Ο Καραγκιόζης δεν τον πιστεύει, αλλά ο Χατζηαβάτης επιμένει πως οι καλικάντζαροι πειράζουν, όποιον κοιμάται. Ο Καραγκιόζης πέφτει για ύπνο και το όνειρο παίρνει…. ζωή !!!! ».

 

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου

11:00 Απείρανθος - 12:30 Σαγκρί - 15:30 Μέλανες

«Τα χριστούγεννα του Καραγκιόζη»

Έρχονται τα Χριστούγεννα και όλος ο κόσμος ετοιμάζεται να γιορτάσει πλουσιοπάροχα τη γέννηση του Χριστού. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο για τον φίλο μας τον Καραγκιόζη, αφού είναι πολύ φτωχός και δε μπορεί να αγοράσει στην οικογένεια του ότι χρειάζονται για εκείνες τις μέρες !!Ο Χατζηαβάτης, ο φίλος του, τον λυπάται και απευθύνεται στον Πασά για βοήθεια, ως την αρχή του τόπου. Ο τελευταίος, κατανοώντας την κατάσταση θέλει να του προσφέρει χρήματα, όχι όμως αυτοπροσώπως! Σκέφτεται λοιπόν διάφορους τρόπους που θα μπορούσαν να φτάσουν τα λεφτά στα χέρια του.. Και τι καλύτερο από ένα χριστουγεννιάτικο δώρο, από έναν αόρατο για τον Καραγκιόζη, Άγιο Βασίλη. Άραγε θα αλλάξει η τύχη του Καραγκιόζη μετά από τη μεγαλοκαρδία του Πασά???? Φήμες λένε πως για να καταφέρει επιτέλους ο Καραγκιόζης να ανοίξει το δώρο του, περνά πολλές αστείες  περιπέτειες…

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News