Νάξος: Το Santa Run Kids είναι εδώ και αύριο (22/12) τρέχουμε και διασκεδάζουμε

Το 2ο Santa Run Kids στη Νάξο είναι γεγονός! Μια γιορτή που  απευθύνεται σε όλη την οικογένεια με καθαρά εορταστικό χαρακτήρα!

Πέρυσι έκανε τα πρώτα του βήματα με ιδιαίτερη επιτυχία (βλ κεντρική φωτογραφία) και όπως όλα δείχνουν ήρθε για να μείνει... Εθιμο που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας σε όλο τον κόσμο με τους μικρούς και μεγάλους ντυμένους Αη Βασίληδες να τρέχουν (εννιότε και μόνο με μαγιώ) καλύπτοντας μικρές ή μεγάλες αποστάσεις. Και πάντα με σκούφο και πάντα κόκκινος....   

Οπότε, δεν θα μπορούσε να λείπει από το σχετικό Χριστουγιεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.. Και όπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση " Θα συγκεντρωθούμε στην οδό Παπαβασιλείου (σ.σ. την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου) όπου ο Αη Βασίλης με τα ξωτικά του θα τρέξουν μαζί με τους «μικρούς» αθλητές της Νάξου. Σκοπός του αγώνα είναι οι συμμετέχοντες Αη Βασίληδες ηλικίας μέχρι 14 ετών να γίνουν μέρος μιας κεφάτης γιορτής!  Η διαδρομή που θα διανυθεί είναι 1χλμ στην οδό Παπαβασιλείου και στην παραλιακή οδό και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Ο κάθε μικρός συμμετέχοντας θα παραλαμβάνει ένα σκουφάκι του Αη Βασίλη, το οποίο θα πρέπει να το φοράει κατά τη διάρκεια του αγώνα και ένα κουπόνι συμμετοχής για τη κλήρωση που θα γίνει μετά τη λήξη του Santa Run Kids, στην οποία κληρώνονται τρία ποδήλατα για ηλικίες ως 14 ετών! Δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση θα έχουν μόνο όσοι θα τρέξουν στον αγώνα.

Σημείο εκκίνησης: Οδός Παπαβασιλείου. Ώρα εκκίνησης: 12:30

Η εγγραφή, η παραλαβή του καπέλου και του κουπονιού, θα γίνεται την ημέρα του αγώνα από τη γραμματεία του αγώνα, μία ώρα πριν τη διεξαγωγή, στο χώρο εκκίνησης. Καλοδεχούμενοι είναι όλοι οι γονείς που θέλουν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους (χωρίς να διαγωνίζονται), αρκεί να φοράνε κόκκινο σκούφο!!! Κεράσματα και εκπλήξεις για όλο τον κόσμο! Σας περιμένουμε όλους, να γεμίσουμε σκουφιά την πόλη της Νάξου… "

Μέτρα Ασφαλείας 

Να σημειώσουμε ότι έχουμε και την σχετική ανακοίνωση από το Λιμεναρχείο Νάξου σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας για τον αγώνα… Κι όπως τονίζει η οδός Παπαβασιλείου θα παραμείνει κλειστή από το ύψος του καταστήματος "3Φ" έως και την Alpha Bank από τις 10:30 έως τις 14:00. Ο δρόμος από το παρκινγκ του Δημαρχείου και με κατεύθυνση το λιμάνι της Νάξου θα παραμείνει ανοικτός για τη διέλευση των οχημάτων, καθώς ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί από το ύψος του καταστήματος "3Φ" μέχρι το ύψος του μικρού λιμανιού στον παραλιακό δρόμο από την πλευρά του πεζοδρομίου.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων και με γνώμονα ότι οι συμμετέχοντες είναι παιδιά έως 14 ετών, παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους στην παραλιακή οδό κατά την ώρα διεξαγωγής του αγώνα.