Νάξος: Συνάντηση παραδοσιακών μουσικών από Αμοργό και Νάξο

Μουσικοί και μουσικές από την Αμοργό, τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες...  Μια "άλλη" μουσική εκδήλωση, απόψε το βράδυ (28/08, 19:00) στο Κάστρο της Χώρας Νάξου, στην πρώην Σχολή Ουρσουλινών. Κι όταν λέμε "άλλη", εννοούμε κάτι το διαφορετικό.. Το ιδιαίτερο. Στα πλαίσια πάντα των Διεθνών Μουσικών Συναντήσεων υπό την ομπρέλλα του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Αλέξανδρου Καλογερά... 

Τι το ιδιαίτερο έχει; Πολύ απλά θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ένα μουσικό αρχείο με παραδοσιακή μουσική από τις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό, ενώ θα έχουμε συνάντηση με μουσικούς από τη Νάξο, τακίμία Νέων, εργαστήριο για παιδιά υπό τον Ψαροστέφανο και βέβαια μουσικό σεργιάνι στο Κάστρο... Ας δούμε τι προβλέπεται με βάση το σχετικό δελτίο ενημέρωσης...  

"Ο ερευνητής, συνθέτης και πιανίστας Παναγιώτης Λιαρόπουλος, καθηγητής στο Berklee College of Music (Βοστώνη-ΗΠΑ) μιλάει για την δημιουργία του πρώτου Οπτικοακουστικού Ψηφιακού Αρχείου Παραδοσιακής Μουσικής της Αμοργού και των Μικρών Κυκλάδων (Σχοινούσα, Ηρακλειά, Δονούσα, Κουφονήσι). Το αρχείο θα φιλοξενήσει όλες τις υπάρχουσες πηγές (ηχητικές, οπτικές, έντυπες και προφορικές) που αφορούν την οργανική και φωνητική παραδοσιακή μουσική των πέντε νησιών.

Συνάντηση παραδοσιακών μουσικών από Αμοργό και Νάξο. Τακίμια νέων.  Εργαστήρια για παιδιά. Παραδοσιακό κέρασμα με λουκούμι, ρακί και κίτρο.

Πως έχει το πρόγραμμα; 

19:00 – 20:00 Εργαστήρι παραδοσιακών οργάνων για παιδιά με τον Ψαροστέφανο από το Φιλώτι.  Όλα τα παιδιά είναι ευπρόσδεχτα.

20:00 – 21:00 Τα παιδιά θα μάθουν δύο παραδοσιακά τραγούδια με την Άννα Δανιηλίδη, καθηγήτρια του Προσχολικού Τμήματος των Θερινών Εργαστηρίων Μουσικής και του τμήματος του Πιάνου.

20:00 – 21:00  Παρουσίαση του Παναγιώτη Λιαρόπουλου και συζήτηση μα Νάξιους και Αμοργιανούς μουσικούς.

21:00 – 21:30  Τα παιδιά του εργαστηρίου θα τραγουδήσουν για όλους με συνοδεία του Ψαροστέφανου και των μαθητών του.

21:30     Παραδοσιακή μουσική στις αυλές της Σχολής Ουρσουλινών και στα γειτονικά σοκάκια του κάστρου με πολλά τακίμια νέων και καταξιωμένων μουσικών που παίζουν με φυσικό ήχο. 

Παραδοσιακά κεράσματα με λουκούμι, ρακί και κίτρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News