Νάξος - Θεατρικό Μουσείο "Ιακ. Καμπανέλλης": Απόψε έχει ... ανάβαση στη "η σκάλα μου η μαγική"

Τι χρειάζεται κανείς για να κάνει ένα μαγικό ταξίδι μία μαγική σκούπα ένα μαγικό χαλί ένα μαγικό ραβδί ή μήπως μία σκάλα μαγική Μια ιστορία για το μαγικό ταξίδι ενός παιδιού που βρίσκεται επάνω σε μία σκάλα μοναδική· αλλιώτικη από τις άλλες.

Μια σκάλα μαγική, που μεταμορφώνεται συνεχώς! Μεγαλώνει και ψηλώνει, όσο μεγαλώνει και εξελίσσεται το παιδί… Αλλάζει σχήμα, χρώμα και ήχο, σύμφωνα με όσα εκείνο σκέφτεται και αισθάνεται…Ώσπου μια μέρα, συμβαίνει κάτι ακόμα πιο μαγικό!

Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί απόψε,  Δευτέρα 12 Αυγούστου στο θεατρικό Μουσείο "Ιάκωβος Καμπανέλλης" στη Χώρα της Νάξου (ώρα έναρξης 20:00),με τη συγγραφέα Ελένη Κοντοπίδη μέσα από την Ιστορία τις Εικόνες και τα Τραγούδια του νέου της βιβλίου με CD. Να σημειώσουμε ότι η πρώτη παράσταση ήταν την προηγούμενη εβδομάδα (07/08) στο Φιλώτι με την Ελένη Κοντοπίδη να είναι γεμάτη ενθουσιασμό από τη συμμετοχή των παιδιών αναφέροντας ανάμεσα στα άλλα στην προσωπική της ιστοσελίδα "Γίναμε όλοι μια υπέροχη, μεγάλη παρέα, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, ζωγραφίσαμε και μοιραστήκαμε μοναδικές στιγμές με τα μικρά και μεγάλα παιδιά στο Φιλότι της Νάξου!Ανυπομονώ να ανταμώσουμε πάλι! Μέχρι τότε, εύχομαι να ανεβαίνετε με πολύ φως και γλυκά χαμόγελα τη σκάλα σας τη μαγική!"... Α και να σημειώσουμε ότι στις 17 Αυγούστου θα έχουμε ανάλογη δράση και στη Μονή της Νάξου... 

Τι λέμε για το βιβλίο 

Ένα παιδί ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι ανεβαίνοντας μια σκάλα μαγική, μοναδική και διαφορετική από τις άλλες. Μια σκάλα που είναι η πιο ψηλή που υπάρχει και για τον καθένα είναι διαφορετική. Μια σκάλα που μεταμορφώνεται συνεχώς γιατί μεγαλώνει όσο μεγαλώνουμε, ψηλώνει όσο μαθαίνουμε.

Παρακολουθούμε το παιδί από μωρό, στο πρώτο σκαλοπάτι της μαγικής του σκάλας, τα παιδικά του χρόνια, τις πρώτες του κατασκευές και δημιουργίες, το ταξίδι της με τις ιστορίες της γιαγιάς, το ξέγνοιαστο παιχνίδι της όλες τις εποχές, το μεγάλωμά του προς την εφηβεία και την πρώτη νεότητα και ακολούθως το διάβα προς τα υψηλότερα σκαλοπάτια της ζωής.

Ενδιαφέρουσα σύλληψη η παρομοίωση της ζωής με μια σκάλα, έξυπνη η χρήση της δαΣΚΑΛΑΣ (μέσα από την απορία του μικρού Νικόλα μαθητή σχολείου που αναρωτήθηκε εάν υπάρχει ταβάνι στη ζωή και τη μάθηση) και το πέρασμα ενός παιδιού που μεγαλώνει από εποχές, όνειρα, διαφορετική στοχοθεσία και φιλοδοξίες, διαφορετικές ανάγκες και προσέγγιση της ζωής.

Η έκδοση συνοδεύεται από cd με αφήγηση της ιστορίας από την συγγραφέα , τραγούδια σε συνθέσεις και ερμηνεία της ίδιας, με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας Εθνικού Ωδείου και της μικρής Μαρίας Γιαννοπούλου και οργανικούς αυτοσχεδιασμούς με ούτι από τον Γιώργο Παππά.

Ποια είναι η Ελένη Κοντοπίδη 

Η Ελένη Κοντοπίδη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα αλλά έχει καταγωγή από τη Νάξο. Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυµνάσιο και Λύκειο Ιλίου και στη συνέχεια από το τµήµα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών. Ταυτόχρονα, σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά της µουσικής (Αρµονία και Αντίστιξη) και σύγχρονο τραγούδι, στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Εργάσθηκε ως καθηγήτρια µουσικής στην πρωτοβάθµια εκπαίδευση ενώ παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε στον κλάδο της ασφαλιστικής διαµεσολάβησης.

Ακολουθώντας πιστά την πεποίθησή της περί δια βίου µάθησης, συνεχίζει να επιµορφώνεται συνεχώς σε θέµατα ψυχολογίας παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, ενώ επιλέγει να διδάσκεται από τα παιδιά αντί να διδάσκει, γι’ αυτό συγγράφει παιδικά βιβλία και δεν χάνει ευκαιρία να παίζει, ν’ αλληλεπιδρά και να συµπράττει µαζί τους στις παρουσιάσεις του έργου της και όχι µόνο!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News