Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΝάξος - Θεατρικό Μουσείο "Ιακ. Καμπανέλλης": Απόψε έχει ... ανάβαση στη "η...

Νάξος – Θεατρικό Μουσείο “Ιακ. Καμπανέλλης”: Απόψε έχει … ανάβαση στη “η σκάλα μου η μαγική”

|

Ελένη Κοντοπίδη “Στις 7/8/19 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλοτιτών Νάξου γίναμε όλοι μια υπέροχη, μεγάλη παρέα, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, ζωγραφίσαμε και μοιραστήκαμε μοναδικές στιγμές με τα μικρά και μεγάλα παιδιά του χωριού! Ανυπομονώ να ανταμώσουμε πάλι στις 12 Αυγούστου (20:00) στο Θεατρικό Μουσείο “Ιάκωβος Καμπανέλλης” στη Χώρα της Νάξου! 

Τι χρειάζεται κανείς για να κάνει ένα μαγικό ταξίδι μία μαγική σκούπα ένα μαγικό χαλί ένα μαγικό ραβδί ή μήπως μία σκάλα μαγική Μια ιστορία για το μαγικό ταξίδι ενός παιδιού που βρίσκεται επάνω σε μία σκάλα μοναδική· αλλιώτικη από τις άλλες.

Μια σκάλα μαγική, που μεταμορφώνεται συνεχώς! Μεγαλώνει και ψηλώνει, όσο μεγαλώνει και εξελίσσεται το παιδί… Αλλάζει σχήμα, χρώμα και ήχο, σύμφωνα με όσα εκείνο σκέφτεται και αισθάνεται…Ώσπου μια μέρα, συμβαίνει κάτι ακόμα πιο μαγικό!

Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί απόψε,  Δευτέρα 12 Αυγούστου στο θεατρικό Μουσείο “Ιάκωβος Καμπανέλλης” στη Χώρα της Νάξου (ώρα έναρξης 20:00),με τη συγγραφέα Ελένη Κοντοπίδη μέσα από την Ιστορία τις Εικόνες και τα Τραγούδια του νέου της βιβλίου με CD. Να σημειώσουμε ότι η πρώτη παράσταση ήταν την προηγούμενη εβδομάδα (07/08) στο Φιλώτι με την Ελένη Κοντοπίδη να είναι γεμάτη ενθουσιασμό από τη συμμετοχή των παιδιών αναφέροντας ανάμεσα στα άλλα στην προσωπική της ιστοσελίδα “Γίναμε όλοι μια υπέροχη, μεγάλη παρέα, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, ζωγραφίσαμε και μοιραστήκαμε μοναδικές στιγμές με τα μικρά και μεγάλα παιδιά στο Φιλότι της Νάξου!Ανυπομονώ να ανταμώσουμε πάλι! Μέχρι τότε, εύχομαι να ανεβαίνετε με πολύ φως και γλυκά χαμόγελα τη σκάλα σας τη μαγική!”... Α και να σημειώσουμε ότι στις 17 Αυγούστου θα έχουμε ανάλογη δράση και στη Μονή της Νάξου… 

Τι λέμε για το βιβλίο 

Ένα παιδί ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι ανεβαίνοντας μια σκάλα μαγική, μοναδική και διαφορετική από τις άλλες. Μια σκάλα που είναι η πιο ψηλή που υπάρχει και για τον καθένα είναι διαφορετική. Μια σκάλα που μεταμορφώνεται συνεχώς γιατί μεγαλώνει όσο μεγαλώνουμε, ψηλώνει όσο μαθαίνουμε.

Παρακολουθούμε το παιδί από μωρό, στο πρώτο σκαλοπάτι της μαγικής του σκάλας, τα παιδικά του χρόνια, τις πρώτες του κατασκευές και δημιουργίες, το ταξίδι της με τις ιστορίες της γιαγιάς, το ξέγνοιαστο παιχνίδι της όλες τις εποχές, το μεγάλωμά του προς την εφηβεία και την πρώτη νεότητα και ακολούθως το διάβα προς τα υψηλότερα σκαλοπάτια της ζωής.

Ενδιαφέρουσα σύλληψη η παρομοίωση της ζωής με μια σκάλα, έξυπνη η χρήση της δαΣΚΑΛΑΣ (μέσα από την απορία του μικρού Νικόλα μαθητή σχολείου που αναρωτήθηκε εάν υπάρχει ταβάνι στη ζωή και τη μάθηση) και το πέρασμα ενός παιδιού που μεγαλώνει από εποχές, όνειρα, διαφορετική στοχοθεσία και φιλοδοξίες, διαφορετικές ανάγκες και προσέγγιση της ζωής.

Η έκδοση συνοδεύεται από cd με αφήγηση της ιστορίας από την συγγραφέα , τραγούδια σε συνθέσεις και ερμηνεία της ίδιας, με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας Εθνικού Ωδείου και της μικρής Μαρίας Γιαννοπούλου και οργανικούς αυτοσχεδιασμούς με ούτι από τον Γιώργο Παππά.

Ποια είναι η Ελένη Κοντοπίδη 

Η Ελένη Κοντοπίδη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα αλλά έχει καταγωγή από τη Νάξο. Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυµνάσιο και Λύκειο Ιλίου και στη συνέχεια από το τµήµα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών. Ταυτόχρονα, σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά της µουσικής (Αρµονία και Αντίστιξη) και σύγχρονο τραγούδι, στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Εργάσθηκε ως καθηγήτρια µουσικής στην πρωτοβάθµια εκπαίδευση ενώ παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε στον κλάδο της ασφαλιστικής διαµεσολάβησης.

Ακολουθώντας πιστά την πεποίθησή της περί δια βίου µάθησης, συνεχίζει να επιµορφώνεται συνεχώς σε θέµατα ψυχολογίας παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, ενώ επιλέγει να διδάσκεται από τα παιδιά αντί να διδάσκει, γι’ αυτό συγγράφει παιδικά βιβλία και δεν χάνει ευκαιρία να παίζει, ν’ αλληλεπιδρά και να συµπράττει µαζί τους στις παρουσιάσεις του έργου της και όχι µόνο!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

Ιος – Cycladic Identity: “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Πότε και που παρουσιάζεται το πρόγραμμα "Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες"

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε και τι ώρα θα αλλάξει η… ώρα;

Πότε αλλάζει η ώρα; Γιατί πάγωσε η μόνιμη ώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Νότιο Αιγαίο: Τροποποίηση δρομολογίου “Blue Star Chios” λόγω κακοκαιρίας

Διαμόρφωση δρομολογίων του "Blue Star Chios" το χρονικό διάστημα 28/3-30/3, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Συζήτηση για θέματα νησιωτικότητας

Πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε εκδήλωση του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής

Μήλος: Ανοιγμα στην Ολλανδική αγορά

Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

Λέξεις και έννοιες: Από τον Ομηρο έως σήμερα και η χρήση τους

Με την αρωγή του Γιώργου Ανωμερίτη κάνουμε μία βουτιά στην ελληνική γλώσσα. Τι διαπιστώνουμε;

Κυκλάδες – Κέα: Κατάλυμα προσφέρεται για 2.848 ευρώ τη βραδιά από… 1η Ιουνίου

Απλησίαστες οι Κυκλάδες και το 2024: Κατάλυμα προσφέρεται για 2.848 ευρώ τη βραδιά από… 1η Ιουνίου

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες