Νάξος - Θεατρικό Μουσείο "Ιακ. Καμπανέλλης": Τριήμερο εργαστήρι κίνησης και αυτοσχεδιασμού

«Ω σώμα του καλοκαιριού, γυμνό, καμένο
Φαγωμένο από το λάδι κι από το αλάτι
Σώμα του Βράχου και ρίγος της καρδιάς…»
Οδυσσέας. Ελύτης

Που παραπέμπει αυτό; Μα στο Εργαστήρι Κίνησης και Αυτοσχεδιασμού με τίτλο "Κινώντας το Σώμα μου Φυση-κα" που διοργανώνει ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο Θεατρικό Μουσείο "Ιακ. Καμπανέλλης"... Με την αγαπημένη χορογράφο Αναστασία Γεωργαλά που τείνει να γίνει ... κάτοικος Νάξου έχοντας αποκτήσει ιδιαίτερη σχέση με το νησί, έστω και μέσα από αυτές τις λίγες ημέρες παρουσίας, εδώ στο "Νησί της Αριάδνης"... 

Ποια είναι η σχέση του ανθρώπινου σώματος με το σώμα του συνόλου των υπάρξεων μέσα στη φύση; Σκοπός του εργαστηρίου είναι μέσω της κίνησης να κατανοήσουμε τις μοναδικές ιδιότητες των στοιχείων της φύσης που είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση του ίδιου του σώματός μας, των ισορροπιών και ανισορροπιών του. Η επίδραση των σωμάτων της φύσης στο ανθρώπινο σώμα δημιουργεί μία σχέση άρρηκτη του καθενός από εμάς με το σύνολο.

Η Αναστασία Γεωργαλά γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτη της Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου «Ελληνικό Χορόδραμα», με συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση στο αντικείμενό της (Μουσικοκινητική Αγωγή στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» με τη Μαρία Κυνηγού, Κλασικό Χορό με τους Alexei Feoktistov (Κyrov), Σόνια Μοριάνωβ και Γιάννη Μέτση, Musical, DanceTherapy στην Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος, κλπ). Βραβευμένη σε πανελλαδικούς και διεθνείς διαγωνισμούς Χορογραφίας (1ο Βραβείο  Πανελλαδικά για την παράσταση “Του Κουτρούλη ο Γάμος”-Δήμος Ταύρου, 2ο& 3o Βραβείο InternationalBreaking&HipHop).

Από το 2004 είναι ιδιοκτήτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Σχολής Χορού «Χοροέκφραση» στο Αιγάλεω. Με συνεχή ενεργή επαγγελματική δράση στο καλλιτεχνικό χώρο από το 1999 έως σήμερα, έχει επιμεληθεί κινησιολογικά παραστάσεις θιάσων και καλλιτεχνών, όπως:  ΣΠΕΙΡΑ ΣΠΕΙΡΑ με τον Σταμάτη Κραουνάκη και τη Λίνα Νικολακοπούλου, το Θίασο ’81, το Λουδοβίκο των Ανωγείων στον Ερωτόκριτο, το Θίασο Αδράχτι, την Κατερίνα Πολυχρονοπούλου και τον Πολυχώρο Vault κ.ά.

Υπεύθυνη Εργαστηρίων Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου

Info:

Τοποθεσία: Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης,  περιοχή Γρόττα, Χώρα - Νάξος (Δίπλα στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης).

Ημερομηνία: Πέμπτη 8, Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 και ώρες 19.30 – 21.30.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2285023619 & 6932 460616 τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου 11.00 – 14.00 & 19.00 – 22.00 καθημερινά εκτός Κυριακής και στο e-mail: [email protected]