Νάξος: Την Απείρανθο επισκέφθηκαν μέλη της ΕΚΥΤ

Η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου επέλεξε τη Νάξο για τη πραγματοποίηση του 22ου Συνεδρίου της… Το οποίο έλαβε χώρα στην Χώρα, στο «Ιακ. Καμπανέλλης» το απόγευμα του Σαββάτου (23/09) με έμφαση στις ευκαιρίες ανάπτυξης τον καιρό της κρίσης… Και βέβαια έγινε αναφορά στα προβλήματα του Τοπικού Τύπου… Όμως, εκτός του συνεδρίου, τα μέλη της Ε.ΚΥ.Τ. είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ενδοχώρα αλλά και τις ομορφιές του Κάστρου… Η περιήγηση στο Κάστρο έγινε το πρωί της Κυριακής (24/09) και όπως διαβάζουμε στην προσωπική ιστοσελίδα στα social media (εξού και οι φωτογραφίες) του κου Γιάννη Λογαρά «η ξενάγηση έγινε από τον δικηγόρο και ιστορικό ερευνητή κ. Ιάκωβο Ναυπλιώτη. Στη Μητρόπολη των Καθολικών από τον κ. Μιχάλη Ρεμούνδο. Μεταξύ των συμμετεχόντων στην περιήγηση και ο διάσημος ερευνητής κ. Μπεν Σλοτ. Μετά τις ξεναγήσεις προσφέρθηκε από τον κ. Κώστα Παγώνη κέρασμα στην αυλή της Σχολής Ουρσουλινών».

Μία ημέρα νωρίτερα όμως, οι φιλοξενούμενοι μας βρέθηκαν στην Απείρανθο. Στο χωριό της πέτρας, του πολιτισμού και κυρίως της φιλοξενίας… Και απόλαυσαν μία ξεχωριστή εμπειρία. Και αυτή την εμπειρία, μας μεταφέρει ο κος Μπάκαλος (πρόεδρος της Απειράνθου) μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα όπου αναφέρει με τίτλο «Η Απείρανθος έμπρακτα ξέρει να φιλοξενεί»..

Τι αναφέρει ο κος Μπάκαλος; « ΤΙΜΗ και ΧΑΡΑ μας η επίσκεψη των μελών της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου (Ε.ΚΥ.Τ.) στην Απείρανθο, το Σάββατο 23/09/2017.

Με αφορμή το 22ο Συνέδριο της Ε.ΚΥ.Τ που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στη ΝΑΞΟ, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Απειράνθου Γεώργιος Μπάκαλος, ως οικοδεσπότης – σύγχρονος ξενιστής, υποδέχθηκε τα μέλη της Ε.ΚΥ.Τ στην Απείρανθο, γνωρίζοντας ότι η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ στην αρχαία Ελλάδα εθεωρείτο πράξη αρετής.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Πρόεδρο ώστε οι φιλοξενούμενοι να πάρουν γεύσεις από τα αρώματα του Απεραθίτικου πολιτισμού, της πλούσιας και ιδιαίτερης ιστορίας του τόπου, της λαϊκής τέχνης, της ποιητικής παράδοσης, της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και του απείρου κάλλους που διαθέτει η ευρύτερη απεραθίτικη περιοχή.

Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση και ενημέρωση στους μουσειακούς χώρους με τα μοναδικά εκθέματα που υπάρχουν στα 5 Μουσεία του χωριού .

Στο κέντρο του χωριού στην γραφική Πλάτσα, συνεχίστηκε η ενημέρωση από τον Πρόεδρο, ενώ ως εκπρόσωπος της ένωσης , ο Γενικός Γραμματέας κύριος Παπακωσταντής, προσέφερε στον Πρόεδρο ως ΔΩΡΟ στο χωριό ένα ΩΤΟΣΚΟΠΙΟ που ήταν σε έλλειψη στο αγροτικό ιατρείο.

Με έκδηλη συγκίνηση και χαρά ο πρόεδρος παρέλαβε το πολύτιμο και χρήσιμο δώρο για το Α. Ιατρείο της Απειράνθου, εκφράζοντας την ευχαρίστησή του, λέγοντας ότι αποτελεί δείγμα αναγνώρισης των προσπαθειών του για την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στους χωριανούς του και με την ευχή να βρεθούν στη συνέχεια και άλλοι μιμητές σε αυτήν τη προσπάθεια. Στη συνέχεια ακολούθησε η προσφορά ΔΩΡΩΝ από τον Κοινοτάρχη σε ΟΛΑ τα μέλη της Ε.ΚΥ.Τ.

Ακολούθησε κέρασμα – μπουφές, προσφορά από τον πρόεδρο, κυρίως με ντόπια προϊόντα ( κρασί, ρακή, τυριά, ζαμπόνια, ελιές, σύκα κ.λ.π. ), ενώ η φιλοξενία ολοκληρώθηκε με την γλυκύτητα των ήχων του βιολιού και του λαούτου δύο νέων σε ηλικία – αλλά πολύ μεγάλους και ταλαντούχους καλλιτέχνες που υπόσχονται πολλά στον τόπο και στην μουσική συνέχεια. Το γλέντι και οι χοροί κράτησαν για τα καλά, ενώ δεν έλειψαν και οι μπαλοθιές και τα βεγγαλικά. Τέλος ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους ακούραστους - μικρούς εθελοντές του χωριού, που για άλλη μια φορά βοήθησαν σε όλη την προετοιμασία υποδοχής και φιλοξενίας, και συνέβαλλαν με τον δικό τους τρόπο στην προβολή του τόπου μας .

ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .-