Νάξος - Υρια: Ανοίγει η αυλαία του 1ου Φεστιβάλ Λαούτου

Νάξος - Ύρια - Μουσική - Παράδοση - Λαούτο

Aναδεικνύοντας την ξεχωριστή θέση του λαούτου στη νησιωτική μουσική παράδοση, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων οργανώνει το 1ο Φεστιβάλ λαούτου, το διήμερο 15-16 Ιουλίου 2022.  

laoyto1.jpgΗ αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στις 21:00, στον αρχαιολογικό χώρο Ύρια, όπου Nάξιοι λαουτιέρηδες θα συμπράξουν με λαουτιέρηδες από άλλα νησιά του Αιγαίου (Πάρος, Σαντορίνη, Κύθνος, Άνδρος κλπ.), παίζοντας νησιώτικα τραγούδια που έχουν ως κύριο όργανο το Λαούτο. Μαζί τους θα τραγουδήσουν σπουδαίοι ερμηνευτές, όπως ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος, η Μαρία Σκουλά και η Στελίνα Κονιτοπούλου. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Καθηγητής STο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πατρών Φραγκίσκος Κουτελιέρης.

Μία ημέρα αργότερα, το Σάββατο 16 Ιουλίου, στην παραλία της Χώρας Νάξου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία, με τη συμμετοχή κορυφαίων μουσικών και ερμηνευτών του νησιώτικου τραγουδιού από τη Νάξο (Μαρία Σκουλά, Αγγελική Κονιτοπούλου, Νίκος Μπαρδάνης, Άρης και Γιάννης Βερύκοκκος, Αγγελική Βερυκόκκου, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Γιάννης Βιτζηλαίος κ. ά.).

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του διήμερου φεστιβάλ έχει αναλάβει ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής του. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και τις δύο ημέρες.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ευχαριστεί θερμά τη Blue Star Ferries για την κάλυψη της μετακίνησης των καλλιτεχνών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News