Νάξος - Υρια: Βραδιά αφιερωμένη στον Ιάκωβο Καμπανέλλη και στην χαμένη Ιωνία

Νάξος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25/06/2022 στον αρχαιολογικό χώρο στα Ύρια η συναυλία δύο σημαντικών συνθετών,  του Γιώργου Ανδρέου και του Σταύρου Σιόλα με ερμηνεύτρια την Ναξιώτισσα ΚορίναΛεγάκη. Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «ΈτουςΚαμπανέλλη», οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι δύο συνθέτες παρουσίασαν τραγούδια από το δικό τους συνθετικό και ερμηνευτικό ρεπερτόριο, καθώς και τραγούδια άλλων Ελλήνων συνθετών και ποιητών. Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα της παράστασης είχαν τα τραγούδια που έγραψε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης. Οι τρεις καλλιτέχνες απέσπασαν τις καλύτερες εντυπώσεις και το θερμό χειροκρότημα των θεατών που παραβρέθηκαν στα Ύρια.

Ανδρέου: Τη Νάξο την αγαπώ 

iria2.jpgΕμείς όμως θα πάμε το χρόνο πίσω. Μερικές ημέρες πριν από την συναυλία, όταν ο Γιώργος Ανδρέου μέσω της σελίδας του είχε στα social media είχε αναφερθεί στην συναυλία στη Νάξο. Μας είχε κάνει εντύπωση η αναφορά του στο νησί της Νάξου... 

Ας δούμε τι είχε αναφέρει 

"Το Σάββατο 25 Ιουνίου στον Αρχαιλογικό Χώρο των Υρίων στη Νάξο θα συναντηθώ μουσικά με τον τραγουδοποιό και φίλο Σταύρο Σιόλα και με την ερμηνεύτρια (με καταγωγή από τη Νάξο) Κορίνα Λεγάκη. Ευχαριστώ θερμά τον Δήμο Νάξου και τον Πολιτιστικό του οργανισμό για την πρόσκληση.

Το νησί το αγαπώ πολύ και μπορώ να πω πως το γνωρίζω αρκετά καλά, αν και ποτέ δεν παύει η Νάξος να με ξαφνιάζει με τις φυσικές της ομορφιές αλλά και τα λαμπρά μνημεία μιας διαδρομής στο χρόνο, διαδρομής που την έχει καθιερώσει ως ένα από τα σημαντικότερα μέρη του Αιγαίου αλλά και όλου του Μεσογειακού Πολιτισμού.

Μαζί με τους δυο εξαιρετικούς καλλιτέχνες, με τους οποίους θα βρεθούμε στη σκηνή, θα βρίσκονται τρεις διακεκριμένοι μουσικοί - ο Στέργιος Γαργάλας στο βιολί, ο Βαγγέλης Καλαμάρας στα τύμπανα, ο Μίμης Ντούτσουλης στο μπάσο. Στον ήχο ο συνεργάτης και φίλος Παναγιώτης Πετρονικολός.

Το ρεπερτόριο της συναυλίας μας θα έχει απ' όλα! Τραγούδια αγαπημένα δικά μου και του Σταύρου, τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της Κορίνας, τραγούδια άλλων συνθετών που αγαπάμε και μας αρέσει να παίζουμε. 

Σας περιμένουμε με πολλή χαρά!

Υ.γ. εμείς να προσθέσουμε ότι στη διάρκεια της συναυλίας είχαμε και τραγούδια από την Ιωνία και την Μικρά Ασία... Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τον ξεριζωμό με αποκορύφωμα την καταστροφή της Σμύρνης. Και η Νάξος έχει τη δική της ιδιαίτερη σχέση με την απέναντι πλευρά καθότι υπάρχουν τα Βουρλά.... 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News