Οδηγίες προς επιχειρηματίες Μαζικής Εστίασης

 

Ένα από τα μεγάλα μυστικά επιτυχίας μίας εκδήλωσης είναι η σωστή παροχή υπηρεσιών στους προσκεκλημένους. Και αναμένονται στην Νάξο αυτές τις ημέρες ουκ ολίγοι. Οπότε όλα θα πρέπει να λειτουργήσουν άψογα. Και το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Μαζική Εστίαση. Είναι άλλωστε ο καθρέπτης μίας περιοχής είτε μας αρέσει είτε όχι… Και έτσι το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» ενεργοποιείτε… Και συμμετέχει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο για μία ακόμη χρονιά στο καρναβάλι… Και εξέδωσε έναν οδηγό καλής … συμπεριφοράς ώστε όλα να πάνε κατ'ευχήν.

Τι αναφέρει; «Στα πλαίσια  της επιτυχίας των εκδηλώσεων για την ικανοποίηση των ντόπιων κατοίκων αλλά και του πλήθους των επισκεπτών που αναμένονται, συστήνουν την τήρηση των παρακάτω οδηγιών-υποχρεώσεων από τους επαγγελματίες της Μαζικής Εστίασης τουλάχιστον αυτών που βρίσκονται στον κύριο καρναβαλικό άξονα (από το Πάρκο της ‘Ελλης μέχρι τα Παλάτια-Πορτάρα):

1) Να στολιστούν αποκριάτικα (σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις επιθυμίες του καθενός) τα καταστήματα

2) Να σβήσουν όλα τα εξωτερικά φώτα των καταστημάτων  και να χαμηλώσουν (όσο το δυνατόν) τα εσωτερικά κατά την διεξαγωγή των δρώμενων της Παρασκευής και του Σαββάτου 24-25 Φεβρουαρίου. Δηλαδή τα βράδια: Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου όπου θα παρουσιαστεί στην παραλία δρώμενο βασισμένο στο μύθο Ποσειδώνα - Αμφιτρίτης, σε σκηνοθεσία του Ναξιώτη ηθοποιού, Λευτέρη Ελευθερίου... και το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου της «Λαμπαδηφορίας» ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα.

3) Το τριήμερο των εκδηλώσεων της Αποκριάς  (Παρασκευή Βράδυ, Σάββατο βράδυ και Κυριακή όλη μέρα ) όλο το προσωπικό των καταστημάτων να είναι ντυμένο αποκριάτικα.

4) Αυτές τις 3 ημέρες να υπάρχει έξω από κάθε κατάστημα ένα τραπεζάκι μ’ ένα κέρασμα για το κοινό (Ρακί, κρασί, γλυκό, σνακ) ότι επιθυμεί ο καθένας, βοηθώντας στα μέγιστα στην δημιουργία κεφιού.

5) Η μουσική στα καταστήματα την Κυριακή  να είναι έντονη με καρναβαλικό χαρακτήρα τουλάχιστον μέχρι την λήξη και την κορύφωση των εκδηλώσεων.

6) Να βοηθήσουν όλοι με κάθε τρόπο τις πολύ όμορφες εκδηλώσεις που γίνονται στα χωριά μας σε ολόκληρο το Δήμο μας. Η διάσωση και η διάδοση της παράδοσης είναι υποχρέωσή μας και αποφέρει σπουδαία οφέλη.

Και ολοκληρώνει τις οδηγίες με την ευχή « η επιτυχία των εκδηλώσεων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από μας. Οι επαγγελματίες της Εστίασης είμαστε σίγουροι ότι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων όπως πάντα  και θα κάνουν την διαφορά. Μην ξεχνάτε ότι το καρναβάλι του 2017 έρχεται μια φορά ας το ζήσουμε μοναδικά και ανεπανάληπτα. Το αξίζουμε όλοι. Καλή επιτυχία»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News