Όταν χάθηκε η ανθρωπιά

Συνεχώς μιλάμε για την οικονομική κρίση που μας έχει διαλύσει. Όμως, το χειρότερο είναι ότι η κρίση που πλήττει την χώρα είναι βασική ανθρωπιστική και οι αξίες έχουν χαθεί. Γιατί ποιος άνθρωπος θα πέταγε ζωντανό κουτάβι στα σκουπίδια όπως έγινε στη Λέρο όπως αναφέρει η ιστοσελίδα zoosos.gr ή θα έπνιγε ένα σκυλί και θα το πέταγε στο λιμάνι της Καλύμνου όπως αναφέρει η «Ροδιακή»; Μήπως η οικονομική κρίση μας έκανε λιγότερο ανθρώπους;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα zoosos.gr μέσα σ’ έναν κάδο σκουπιδιών στους Μύλους της Λέρου η Σταματία Κοντογιωργάκη, βρήκε ένα κουτάβι Η γυναίκα έβγαλε το σκυλάκι από τα σκουπίδια το πήγε στο σπίτι της, το έπλυνε, το τάισε, το έβαλε κοντά στο τζάκι για να ζεσταθεί και αύριο θα το μεταφέρει στον κτηνίατρο για να το εξετάσει. Και συνεχίζει η ιστοσελίδα «Καθημερινά παντού στην Ελλάδα εκατοντάδες νεογέννητα γατιά και σκυλιά πετιούνται ζωντανά στα σκουπίδια και σε ερημικές τοποθεσίες και φυσικά βρίσκουν μαρτυρικό θάνατο. Οι κάτοικοι αυτής της χώρας, που αντιμετωπίζουν κυρίως τα κατοικίδια ζώα (καθώς από αυτά δεν αποκομίζουν κέρδος σφάζοντας ή αρμέγοντας τα) ως παράσιτα, αντί να στειρώνουν τα κατοικίδια τους, αντί να πιέσουν τους δήμους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στειρώνουν τα αδέσποτα απλά ανερυθρίαστα τα σκοτώνουν για να τα ξεφορτωθούν».

Κι από τη Λέρο στη Κάλυμνο όπου η εφημερίδα Ροδιακή αναφέρει «Πνιγμένος στο λιμανάκι του Μελιτσάχα τηςΚαλύμνου βρέθηκε ένας σκύλος, έχοντας στον λαιμό του ένα σχοινίαπό το οποίο ήταν δεμένο σε στύλο φωτισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα ειδοποιήθηκε από φιλόζωους η Αστυνομία, η οποία τους παρέπεμψε στο λιμενικό. Στο σημείο έσπευσαν μέλη του Λιμενικού, χωρίς, όμως, να μπορέσουν να εντοπίσουν το άψυχο σώμα του σκύλου. Το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση και αποτροπιασμό στους κατοίκους του νησιού, με τους δράστες να παραμένουν άγνωστοι και ασύλληπτοι...»