Παρασκευή και 13: καθαρίζουμε το λιμάνι της Νάξου

Από την περασμένη εβδομάδα (06/05) κινούμαστε στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού με σύνθημα «Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη»…. Και αυτός ο θεσμός καθιερώθηκε πανευρωπαϊκά για να αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος με απορρίμματα και την άμεση ανάγκη για μια πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά απ’ όλους. Το βασικό σύνθημα όπως αναφέραμε είναι «Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη» και η HELMEPA συντονίζει για 3η συνεχή χρονιά την εθελοντική αυτή πρωτοβουλία στη χώρα μας. Ήδη στην Ελλάδα, περισσότεροι από 2.500 εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, έχουν δηλώσει ότι θα λάβουν μέρος σε καθαρισμούς 61 παράκτιων αλλά και περιοχών της ενδοχώρας, τις οποίες μπορείτε να δείτε στο διαδραστικό χάρτη της εκστρατείας.

Και όπως αναφέρει και στο σύνθημα «βάλτε και σεις ένα χεράκι συμμετέχοντας σε κάποια από τις προγραμματισμένες δράσεις ή οργανώνοντας το δικό σας καθαρισμό μιας αγαπημένης σας ακτής, λίμνης, ποταμού ή δάσους, πάρκου ή και της γειτονιάς σας μέχρι την 15 Μαΐου». Και όπως είναι λογικό φτάνουμε στην …Νάξο… Είχε προηγηθεί βέβαια η Σχοινούσα όσον αφορά το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η οποία πριν από μερικές ημέρες χάρη στους εθελοντές της που πήραν τις ...σκούπες προχώρησε σε καθαρισμό των παραλιών την Τρίτη του Πάσχα…

Όσο για τη Νάξο; Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Λιμεναρχείο Νάξου «Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής ημέρας περιβαλλοντικού καθαρισμού, το Λιμεναρχείο Νάξου με τη συνδρομή επαγγελματιών, ιδιωτών, μαθητών σχολείων και παντός ενδιαφερομένου κι ευαισθητοποιημένου θα προβεί σε οργανωμένο καθαρισμό τμήματος βυθού μαρίνας και λιμένα Νάξου. Όσοι από τους φίλους μου επιθυμούν να βοηθήσουν από ξηρά και από θάλασσα παρακαλούνται να βρίσκονται Παρασκευή 13 Μαΐου και ώρα 10:00 κάτω από το Λιμεναρχείο. Εμείς και τα παιδιά μας, θα είμαστε εκεί. Ευχαριστώ».

Διαβάστε εδώ τη σχετική ανακοίνωση