Πάρος - Λεύκες: Η γιορτή της αδελφοσύνης των απανταχού Λευκιανών

Λαμπρός και φέτος ο Εορτασμός και οι Εκδηλώσεις του Τριήμερου του Αγίου Πνεύματος στις Λεύκες Πάρου

Ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στις Λεύκες Πάρου είναι κάθε χρόνο ορόσημο για την θρησκευτική και κοινωνική ζωή του νησιού.

Και εορτάσθηκε με ξεχωριστή λαμπρότητα, και ο καλιμάρμαρος ναός της Αγίας Τριάδας -σύμβολο των απανταχού Λευκιανών- υπήρξε το επίκεντρο του τριήμερου εορτασμού.

Χωροστατούτος του Σεβασμιοτάτου Επισκόπου Αρσινόης Βασιλείου πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία και η λιτάνευση στους δρόμους του χωριού ενώ οι ιστορικοί σύλλογοι των Λευκιανών, ο Προοδευτικός Σύλλογος Λευκιανών Πάρου και ο ΜΕΑΑΣ Υρία δεξιώθηκαν όλους τους επισκέπτες στο προαύλιο του περίλαμπρου Ναού. Γεγονός που εξελίχθηκε σε μείζον κοινωνικό γεγονός σύσφιξης των αδελφικών σχέσεων των απανταχού Λευκιανών.

Περισσότεροι από 1.000 Παριανοί και όχι μόνο απόλαυσαν μια βραδυά γεμάτη μουσική και υποσχέθηκαν να ανταμώσουν ξανά με την πρώτη ευκαιρία.

Ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Λευκιανών Πάρου της Αθήνας κ. Γιάννης Τζανετής, που μαζί με τον ΜΕΑΑΣ Υρία οργάνωσαν την μοναδική αυτή εκδήλωση, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα

δεν γιορτάζουμε μόνο την Αγία Τριάδα το σύμβολό μας,

γιορτάζουμε την αδελφοσύνη των απανταχού Λευκιανών,

γιορτάζουμε την Παριανή φιλοξενία, τον Παριανό τρόπο ζωής και απόψε σε αυτόν εδώ το υπέροχο χώρο την Παριανή καλιτεχνική παραγωγή,

και προσφέρουμε από κοινού, οι Σύλλογοι αυτού του ευλογημένου χωριού, μια βραδυά από Παριανούς σε όλους εσάς, που αγαπάτε αυτόν τον τόπο.

Και δίνουμε μια υπόσχεση, οι κοινές μας δράσεις να πυκνώσουν να γίνουν ο κανόνας, να ενώνουμε δυνάμεις όσο πιο πυκνά μπορούμε γιατί έχουμε όλοι ένα κοινό όραμα

Να συσφίξουμε τους δεσμούς μεταξύ των κατοίκων και των φίλων των Λευκών και της Πάρου. Στοιχείο απαραίτητο για να προχωρήσουμε μπροστά ως κοινωνία.

Να αναδείξουμε αυτόν τον τόπο, το ιστορικό του βάθος, τον πολιτισμό του σε κάθε γύρισμα της ιστορίας. Να υπογραμμίσουμε τη συμβολή της Πάρου σε αυτό που είναι η πατρίδα μας σήμερα.

Και ακόμα να αναδείξουμε την αξία και την ποιότητα των δικών μας ανθρώπων και τις μοναδικές τους δυνατότητες.

Γιατί εν τέλει έχουμε ένα κοινό όραμα: να φέρουμε την Πάρο στην πρώτη θέση

Απολαύστε λοιπόν απόψε μια βραδυά όπως μόνο οι Λεύκες και η Πάρος μπορούν να προσφέρουν» 

Το τριήμερο των εκδηλώσεων έκλεισε με μια ξεχωριστή μουσική βραδυά στο Θέατρο των Λευκών με τη συμμετοχή των χωρωδιών του Δημοτικού Ωδείου Πάρου υπό τη Διεύθυνση της κ. Κωνσταντίνας Ανδρεάκου, του κ. Θοδωρή Κρητικού (τραγούδι), του κ. Αστέριου Ρήγα (μπουζούκι), του κ. Νίκου Παπαδάκη (κιθάρα), του κ. Τέρενς Μόρτιμερ (Πιάνο), του κ. Γιώργου Πλουμπίδη (κρουστά), και με φιλική συμμετοχή του κ. Νίκου Χατζόπουλου (βιολί).