«Pina Colada Αξώτικη: Μια γευστική λάτιν παράσταση»

Ανοίγουμε το …βιβλίο και διαβάζουμε τη συνταγή:

Στη βάση χρησιμοποιείστε 11 μεζούρες λάτιν χορού. Προσθέστε ξεσηκωτική μουσική, ρίξτε μπόλικο κέφι και ανακατέψτε.

Για γαρνιτούρα βάλτε μια ιστορία αγάπης με πολλές εκπλήξεις. Στην κορυφή τοποθετείστε ευφάνταστα σκηνικά και κοστούμια.

Συνοδέψτε τη με ιδιαίτερες ερμηνείες και με mr. Bachata ( Νεκτάριος Βασιλείου) σε τραγούδι κ ρόλο-κλειδί…

Έχετε μια  επιτυχημένη  pina colada αξώτικη. Στην υγεία σας!»

Κείμενο: Ελένη Μανωλά - Φωτογραφίες / Βίντεο: Πέτρος Τσακωνιάτης 

Ήπιατε την πρώτη γουλιά; Έχετε γεύση στα χείλη σας; Εάν ναι, τότε δεν είναι άλλη από την

«αξώτικη pina colada» που μας  “κέρασε” η χορευτική ομάδα Street Latin Danzart  της σχολής Motus Dance Studio. Η παράσταση “σερβιρίστηκε’’ στην κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου «Ιάκωβος Καμπανέλλης» στη Χώρα της Νάξου, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Τη συνταγή αυτή τη δοκιμάσαμε για πρώτη φορά μέσα στο καταχείμωνο και ομολογώ πως δροσιστήκαμε με ευχάριστο τρόπο.  Αναφέρομαι λοιπόν στην μουσικοχορευτική παράσταση  pina collada αξώτικη  στην οποία συμμετείχαν χορευτές από τα τμήματα ενηλίκων (αρχάριοι, μέσοι και προχωρημένοι) λάτιν χορών της σχολής motus Dance Studio. Η ομάδα αυτή είναι πλέον γνωστή με το όνομα Street Latin Danzart και υπεύθυνος της λειτουργίας της είναι ο δάσκαλος λάτιν χορών, κ. Δημήτρης Αναγνώστου.

Η υπόθεση του έργου  αφορά ένα αποκριάτικο χορευτικό γκαλά στο οποίο το παρελθόν «επιστρέφει» στο παρόν για να αλλάξει τη ροή των γεγονότων στα πλαίσια μιας ρομαντικής ιστορίας. Όλα εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς στο αρχοντικό της οικογένειας Δελαβέγκα, στο Κάστρο της Χώρας της Νάξου όπου διαδραματίζεται  και αυτή η όμορφη  ιστορία αγάπης. Ένας αδιέξοδος έρωτας, αρραβώνες και  κρυμμένα μυστικά που φέρνουν ανατροπές καθώς και πολλά ειδύλλια ντύνονται  χορευτικά με  αγαπημένες  μελωδίες  που ξεσηκώνουν αλλά και συγκινούν.  Οι ερμηνείες εναλλάσσονται αρμονικά με τις χορογραφίες σε μια ενδιαφέρουσα και πικάντικη πλοκή. Το κέφι και το μπρίο των χορευτών προκάλεσαν θετικές εντυπώσεις στους θεατές.

Αλλά και το σενάριο το οποίο ήταν προσαρμοσμένο στην ναξιακή κοινωνία( με αναφορές και σε τοπωνύμια) έδωσε πολλές ατάκες γέλιου. Οι ερμηνείες των χορευτών - ηθοποιών παρότι ερασιτεχνικές, δημιούργησαν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στην αίθουσα του θεάτρου. Αυτός ήταν εξάλλου και ο στόχος των Street Latin Danzart. Παράλληλα δηλαδή με την ψυχαγωγία η ομάδα προσπάθησε  να προσφέρει στο κοινό ένα ξεχωριστό θέαμα στο οποίο παρουσιάζεται η δουλειά της στους λάτιν  χορούς(salsa, bachata kizomba, tango argetino bachatango cha cha cha κα).

Επίσης μέσω της παράστασης αυτής  η κοινωνία της Νάξου είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την χορευτική κουλτούρα των λάτιν χορών. Και όλα αυτά σε ένα είδος θεάματος πρωτότυπο για τα δεδομένα του νησιού αφού παραστάσεις τύπου μιούζικαλ σπανίζουν.  Ήταν πολύ ενθαρρυντικό  για τους συντελεστές το γεγονός ότι ο κόσμος αγκάλιασε αυτό το εγχείρημα με την πολύ μεγάλη προσέλευση του στο Θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης. Το θέατρο ήταν κατάμεστο και  οι 235 θέσεις του δεν ήταν αρκετές για όλους τους θεατές!! Και επειδή απ΄ ότι μάθαμε πολλοί ήταν εκείνοι που ενώ ήθελαν, δεν κατάφεραν τελικά να παρακολουθήσουν την παράσταση, αφού δεν βρήκαν θέση, ρωτήσαμε  τον εμπνευστή και βασικό συντελεστή της παράστασης  κ. Δημήτρη Αναγνώστου αν θα υπάρξει και δεύτερη: «Αυτό είναι κάτι που θα συναποφασίσει η ομάδα μας σε συνδυασμό με τον έλεγχο της διαθεσιμότητας του θεάτρου. Αυτή τη στιγμή πάντως είμαστε θετικοί στην ιδέα να επαναλάβουμε την παράσταση».

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρω ότι οι συμμετέχοντες στην Pina Colada ήταν ουσιαστικά και οι συντελεστές στην παράσταση. Για την προετοιμασία αυτού του ξεχωριστού «κοκτέιλ» οι συμμετέχοντες-χορευτές συνεργάστηκαν σε υποομάδες, καθεμιά από τις οποίες είχε αναλάβει τις επιμέρους  εργασίες όπως το σενάριο, τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά κλπ. Αυτό ήταν και το συστατικό της επιτυχίας σε αυτήν την συνταγή όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο δάσκαλος και συντονιστής των υπομάδων  κ. Αναγνώστου: « Το κοινό πάθος για τους λάτιν χορούς, η μεταξύ τους σύμπνοια αλλά και το μεράκι που έβαλε όλη η παρέα για τη δημιουργία του έργου, έφερε αυτό το αποτέλεσμα».

 Pina Colada Αξώτικη- μια παράσταση  ξεχωριστή και ιδιαίτερη, μια αξιόλογη προσπάθεια για τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας η οποία-κατά τη γνώμη μου- αξίζει να επαναληφθεί.

Πιείτε και σεις αξώτικο κοκτέιλ παίρνοντας μια γεύση στο βίντεο που ακολουθεί.

Για την ιστορία αναφέρουμε τους συντελεστές Παράστασης

Χορογραφίες: Δημήτρης Αναγνώστου, Ελένη Τζανετη, Αγγελική Ζαβραδινού

Σενάριο: Άννα Ραγκούση, Φλώρα Ξενάκη, Ματίνα Ντοϊκίδου, Ελένη Μανωλά(s), Δημήτρης Αναγνώστου

Σκηνικά: Κική Ημέλλου, Φλώρα Ξενάκη, Ματίνα Ντοϊκιδου, Δημήτρης Σιδερής, Μιχάλης Τσακωνιάτης

Κοστούμια: Λένα Μανωλά(j), Μαριγούλα Φακουρέλη, Ελένη Τζανετη

Επικοινωνία: Ρένα Φύτρου, Μαρία Καπούνη, Ελένη Τζανετή, Δημήτρης Αναγνώστου

Γραφιστικά: Μαίρη Μανέλη & MaDmake.it team

Εκτέλεση Παραγωγής:  Δημήτρης Σιδερής, Μιχάλης Τσακωνιάτης, Δημήτρης Αναγνώστου

Σκηνοθεσία:  Δημήτρης Αναγνώστου, Κική Ημέλλου

Παραγωγή: Street Latin Danzart & Motus Dance Studio