ΠΝΑΙ - Σύρος: Στις 3 Φεβρουαρίου τηλεδιάσκεψη για θέματα Πολιτισμού παρουσία Μενδώνη

Λεονταρίτης

Για τις 3 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 μ.μ. ορίστηκε η συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης με την κα Υπουργό.

Η τηλεδιάσκεψη έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης που είχε πραγματοποιήσει ο κ. Λεονταρίτης με την Υπουργό στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην οποία είχε μεταφέρει το αίτημα – πρόσκληση για επίσκεψή της στη Σύρο προκειμένου να συζητηθούν θέματα αρμοδιότητος του Υπουργείου, όπως αυτά έχουν τεθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων, Διοικούσες Επιτροπές Κληροδοτημάτων, κ.ά.).

Η κα Υπουργός εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι η συνάντηση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στη Σύρο, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός του Υπουργείου, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη χώρα, άφησε όμως ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο νησί μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σε δήλωσή του για την επικείμενη τηλεδιάσκεψη, ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε:

«Ευχαριστώ την κα Υπουργό για την ανταπόκρισή της.

Πρόκειται για μια σημαντική «συνάντηση» στην οποία τα χρόνια και μεγάλα προβλήματα της Ερμούπολης και της Άνω Σύρου (νεοκλασικά κτίρια, χρόνος αδειοδότησης, κ. ά.) θα τεθούν επί τάπητος.

Η επιστημονική επάρκεια των στελεχών που θα συμμετάσχουν από πλευράς Σύρου και οι διαφαινόμενες καλές προθέσεις από πλευράς Υπουργού μου επιτρέπουν να είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα».

 

Δελτίο Ενημέρωσης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News