"Πολίτες για τα Νησιά μας": Ποιος ο λόγος ύπαρξης συμβουλίου στον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ;

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού (2018) από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διά του Νομικού Προσώπου (ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ) η αλήθεια είναι ότι άργησε να δοθεί στη δημοσιότητα. Λίγο πριν ή λίγο μετά τα μέσα Ιουλίου κι ενώ είχαν ήδη τρέξει αρκετές δράσεις... Αρκετά πλούσιο είναι η αλήθεια με έμφαση σε εκτός πόλης Νάξου δράσεις, όμως σήμερα έρχεται η ανακοίνωση από τη Δημοτική Παράταξη «Πολίτες για τα Νησιά μας» που μας αποκαλύπτει τι έγινε πριν από τη τελευταία συνεδρίαση.

Το πρόγραμμα ουσιαστικά είχε τη μορφή τελεσιγράφου μάλιστα και μέλη της συμπολίτευσης αντέδρασαν, ενώ στη διάρκεια της ψηφοφορίας είχαμε τη διαφοροποίηση ενός μέλους της συμπολίτευσης… Και οι κκ Δημήτρης Βασαλάκης και Σπύρος Μαθιουδάκης, οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες για τα Νησιά μας» στο ΔΣ θέτουν δύο βασικές ερωτήσεις: Ποιος ο «λόγος ύπαρξης του συμβουλίου;» Και «Τι συμφέροντα και τι εξυπηρετήσεις κρύβουν τέτοιες ενέργειες ;» Ενδιαφέρον θα έχει να διαβάσουμε τις απαντήσεις…

Αναλυτικά η ανακοίνωση (υπάρχει και το σχετικό pdf):

«Με μορφή τελεσιγράφου παρουσίασε, και ζήτησε την ψήφισή του, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του καλοκαιριού που ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ο Πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ κ. Μιχάλης Μαρούλης, προκαλώντας την εύλογη αντίδραση των περισσοτέρων συμβούλων που συμμετέχουν ως εκπρόσωποι είτε της αντιπολίτευσης είτε της συμπολίτευσης (NAI ακόμη και αυτών!).

Όπως προέκυψε από την εν λόγω συνεδρίαση, για την κατάρτιση του προγράμματος δεν είχε συνεργασθεί, ούτε καν άτυπα, με κανένα από τα μέλη του Συμβουλίου. Ούτε καν με τα μέλη που προέρχονται από την παράταξή του.

Ρωτάμε: Ποιος ο λόγος ύπαρξης του συμβουλίου;

Να αποφασίζει μόνο για την μία ώρα που θα παραχωρήσει το Κλειστό Γυμναστήριο για προπόνηση της τάδε ομάδας αλλά να είναι αμέτοχο στην επιλογή και στον προγραμματισμό των καλοκαιρινών εκδηλώσεων;

Τι συμφέροντα και τι εξυπηρετήσεις κρύβουν τέτοιες ενέργειες ;

Το πρόγραμμα τελικά εγκρίθηκε με τις ψήφους της συμπολίτευσης, πλην της Κατερίνας Σιδερή,  που προς τιμήν της αρνήθηκε να παριστάνει το διακοσμητικό στοιχείο στο Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος κ. Μαργαρίτης που πρότεινε τον πρόεδρο και τα μέλη της πλειοψηφίας, έχει ακέραια την  ευθύνη γι΄ αυτές τις αντιδημοκρατικές και αντιθεσμικές συμπεριφορές  και τελικά για την απαξίωση της λειτουργίας του Νομικού Προσώπου.

Νάξος, 19.07.2018

Για τη Δημοτική Κίνηση «Πολίτες για τα Νησιά μας»

Οι εκπρόσωποι στο Δ.Σ. του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ

Δημήτρης Βασαλάκης & Σπύρος Μαθιουδάκης