Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΣαντορίνη: Άρωμα από το «Νέο Santorini Experience» στο Μουσείο της Ακρόπολης

Σαντορίνη: Άρωμα από το «Νέο Santorini Experience» στο Μουσείο της Ακρόπολης

|

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του «Νέου Santorini Experience»

Με μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση και σε εγκάρδια ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες στο Μουσείο της Ακρόπολης η επίσημη παρουσίαση του  «Santorini Experience 2022», το οποίο θα διεξαχθεί στη μαγευτική Σαντορίνη το διάστημα 23 έως 25 Σεπτεμβρίου. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θήρας με την εταιρεία Active Media Group και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείο Τουρισμού.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση πραγματοποίησαν η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Ζαχαράκη Σοφία, η πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γκερέκου Άντζελα, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Σιγάλας Αντώνης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κίτσου Σοφία και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Active Media Group κ. Τσόλης Άκης, ενώ χαιρετισμό, επίσης, απηύθυνε, μέσω βίντεο, ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αυγενάκης Λευτέρης.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή του κολυμβητικού αγώνα κ. Γέμελου Νίκου, της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, εκπροσώπου των αθλητών της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.) και μέλους του Δ.Σ. της Κ.Ο.Ε., κ. Αραούζου Κέλλυ, του Προέδρου του Π.Σ.Α.Τ., κ. Θεοδωρακόπουλου Γιάννη καθώς και πλήθους δημοσιογράφων.

Στην εκδήλωση έγινε η αποκλειστική προβολή του νέου προωθητικού υλικού του Santorini Experience 2022, αναδεικνύοντας την τεράστια δυναμική αυτής της κορυφαίας διοργάνωσης.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του «Ο Δήμος Θήρας φέτος δεν περιορίζεται απλώς σε μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση στο νησί, αλλά μέσα από αυτήν αναδεικνύει τον πολιτιστικό πλούτο ενός από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο».

Ακολουθώντας πιστά τον στρατηγικό σχεδιασμό βιώσιμης ανάπτυξης του νησιού, η Δημοτική Αρχή πρότεινε στη συνδιοργανώτρια Active Media Group, να εμπλουτιστεί το Santorini Experience με στοιχεία πολιτιστικής ευαισθητοποίησης. Έτσι, φέτος θα γίνει η επίσημη πρώτη της νέας αθλητικής δραστηριότητας, του ημιμαραθωνίου, Οία -Φηροστεφάνι-Φηρά, με την ονομασία  «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας». Πραγματοποιήθηκε επίσης, μετονομασία της κολυμβητικής διαδρομής ανοιχτής θάλασσας, από το ηφαίστειο έως το Γιαλό των Φηρών, με τον τίτλο κολυμβητική διαδρομή «Ευαγγέλου και Λούλας Νομικού».

Η σημειολογία της ονομασίας των δύο αθλητικών δραστηριοτήτων έχει ως σκοπό την σύνδεση της αθλητικής εμπειρίας με την ιστορία και τα στοιχεία του πολιτιστικού αποθέματος της Σαντορίνης και ταυτόχρονα την απόδοση φόρου τιμής στη μνήμη του ζεύγους Ευαγγέλου και Λούλας Νομικού που ευεργέτησαν τη Σαντορίνη με την ίδρυση του  ομώνυμου Ιδρύματος, στο πλαίσιο του οποίου κατασκευάστηκε και λειτουργεί το τελεφερίκ της Σαντορίνης και από τα έσοδά του ο Δήμος Θήρας χρηματοδοτεί σοβαρά έργα τεχνικής και κοινωνικής υποδομής.

Ανοίγει, έτσι, ο δρόμος για περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και ο εμπλουτισμός του με νέες ειδικές, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι οποίες προσφέρουν καινούργιες πρωτόγνωρες εμπειρίες στους επισκέπτες και οδηγούν σε μια εκτεταμένη τουριστική περίοδο.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου  που ακολούθησε, ο Δήμαρχος Θήρας, κ. Σιγάλας Αντώνης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Σαντορίνη αδιαμφισβήτητα κατέχει μία αξιοζήλευτη θέση στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους και πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών. Η ασυναγώνιστη φυσική της ομορφιά με τη μοναδική καλντέρα, το ηφαίστειο, τους απίθανους χρωματισμούς των πετρωμάτων. Ο εξαιρετικός πολιτιστικός της πλούτος, του οποίου τα πρόσφατα ίχνη αποτυπώνονται στους παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού, στα κάστρα, στους γουλάδες και στις κάναβες. Η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και τα υπέροχα πλακόστρωτα μονοπάτια, που χάνονται στην προϊστορική περίοδο στο Ακρωτήρι και ξαναβρίσκονται αιώνες μετά στην Αρχαία Θήρα. Ο ηφαιστειακός, πανάρχαιος, σαντορινιός αμπελώνας με τις μοναδικές ποικιλίες σταφυλιών και τα εξαιρετικής γεύσης κρασιά, που παράγονται και εμφιαλώνονται στα 17 επισκέψιμα οινοποιεία του νησιού, τα οποία αποτελούν εντυπωσιακούς κόμβους στις ενδιαφέρουσες οινικές διαδρομές της Σαντορίνης. Η σύγχρονη Σαντορίνη των ποιοτικών υπηρεσιών, της άνεσης, του ρομαντισμού, του ηλιοβασιλέματος, της γαστρονομίας και της πολυτελείας. Η Σαντορίνη μας κατέχει μία ζηλευτή θέση στο παγκόσμιο στερέωμα και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους και πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών. Στόχος μας είναι η περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και ο εμπλουτισμός του με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που προσφέρουν πρωτόγνωρες εμπειρίες. Η σημειολογία της ονομασίας των δύο αθλητικών δραστηριοτήτων που έχουμε ανακοινώσει για το Santorini Experience είναι προφανής. Θέλουμε να συνδέσουμε την αυθεντική εμπειρία με την ιστορία και τα στοιχεία του πολιτιστικού αποθέματος, καθώς, επίσης, να τιμήσουμε τους ιδρυτές του ομώνυμου ιδρύματος «Λούλας & Ευαγγέλου Νομικού» .

Αντίστοιχα η Υφυπουργός Τουρισμού, κα. Ζαχαράκη Σοφία, ανέφερε σχετικά: «Το αθλητικό γεγονός του Santorini Experience αφενός εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν πέραν του δίπτυχου ήλιος και θάλασσα, ενώ έχει όλα τα στοιχεία που θα κάνουν αυτή την εμπειρία ξεχωριστή, έτσι ώστε ο επισκέπτης να επιστρέψει σε αυτό το υπέροχο νησί και σε αυτήν τη χώρα. Παράλληλα, διαθέτει τα στοιχεία της επανάληψης της επίσκεψης για όποιον συμμετάσχει σε αυτό το γεγονός».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αυγενάκης Λευτέρης απηύθυνε μέσω βίντεο τον χαιρετισμό του λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Θήρας, στην Active Media Group και σε όλους όσοι έχουν εργαστεί για την υλοποίηση και της φετινής διοργάνωσης. Αυτό που καθιστά ξεχωριστή τη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι ο άψογος συνδυασμός του πολιτισμού, της ιστορίας και του φυσικού πλούτου της Σαντορίνης, με κύριο μοχλό τον αθλητικό τουρισμό της περιοχής».

Η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κα. Γκερέκου Άντζελα τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία χρόνια η Σαντορίνη απέδειξε ότι μπορεί να συνδυάσει όλο το καλειδοσκόπιο του τουρισμού, που εμείς εργαζόμαστε και προάγουμε για τη χώρα μας. Το εξαιρετικό event του Santorini Experience που συνδυάζει τον αθλητισμό, τον τουρισμό, τον πολιτισμό θα μπορέσει να δώσει μια πολύ δυναμική ώθηση στον τουρισμό της Σαντορίνης. Εξήρε, επίσης, τον Δήμαρχο και τη δημοτική του ομάδα για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού που συμβάλλει ενεργά στην ανάδειξη θεματικών μορφών τουρισμού, οι οποίες είναι σύμμαχος του βιώσιμου εναλλακτικού τουρισμού».

Επίσης, η Αντιδήμαρχος Θήρας και Υπεύθυνη Πολιτισμού κα. Κίτσου Σοφία δήλωσε στο πλαίσιο της συνέντευξη τύπου: «Η μαρμάρινη Δαιδαλική Κόρη της Θήρας είναι ένα μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα υπερφυσικού μεγέθους, που χρονολογείται στα 640 π.Χ. και η οποία βρέθηκε διατηρημένη σε εξαιρετική κατάσταση στη θέση Σελλάδα της Αρχαίας Θήρας. Το εύρημα αυτό, ύψους 2,30 μ. και βάρους 750 κιλών, πρόκειται να εκτεθεί στον αίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θήρας και θα δοθεί για πρώτη φορά η δυνατότητα στο παγκόσμιο κοινό να το δει. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η Active Media Group μοιράστηκε μαζί μας το όραμα αυτό και συναποφασίσαμε να δοθεί το όνομα της Δαιδαλικής Κόρης στον Ημιμαραθώνιο. Φέτος θα έχετε έναν ακόμα λόγο συμμετοχής στο Santorini Experience, να δείτε από κοντά και τη Δαιδαλική Κόρη».

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Active Media Group κ. Τσόλης Άκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σε συνδυασμό με όλες τις νέες τάσεις του τουρισμού, το τουριστικό πλάνο των προορισμών και μέσα από αυτό, το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώνεται από το Υπουργείο Τουρισμού, θα πρέπει να στοχεύσει στη δημιουργία ελληνικών επώνυμων τουριστικών προϊόντων στον χώρο του αθλητικού τουρισμού»

.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες