Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΣκανδιναβοί: γνωρίζουν αλλά δεν έρχονται

Σκανδιναβοί: γνωρίζουν αλλά δεν έρχονται

|

Σύμφωνα με μελέτη της εταιρίας Related οι Σκανδιναβοί γνωρίζουν την Ελλάδα (7η στη λίστα αναγνωρισιμότητας) αλλά δεν την θεωρούν ως ελκυστική για διακοπές 

Οι Σκανδιναβοί είναι παράξενος λαός. Και αυτό φαίνεται μέσα από τα αποτελέσματα της μελέτης που πραγματοποίησε η εταιρεία Related με τίτλο «Who wants to travel to Greece from the Nordic?» κι εκεί φάνηκε ότι μας γνωρίζουν ως χώρα και προορισμό αλλά αποφεύγουν να μας επισκέπτονται… Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας, ναι μεν η Ελλάδα έχει σκαρφαλώσει στην 7η θέση ως προς την αναγνωρισιμότητα, στο ερώτημα εντούτοις πόσο ελκυστική είναι ως επιλογή διακοπών βυθίζεται στην 35η.

Η έρευνα της Related ανέλυσε τη θέση και την εικόνα της Ελλάδας στις τέσσερις κύριες αγορές της Σκανδιναβίας: Σουηδία, Νορβηγία, Δανία και Φινλανδία. Ο βαθμός ικανοποίησης όσων έχουν επισκεφθεί τη χώρα είναι πολύ υψηλός. Το 45,8% του πληθυσμού των τεσσάρων χωρών (9,06 εκατ.) έχει επισκεφθεί την Ελλάδα τουλάχιστον μία φορά και το 43,6% έχει θετική εμπειρία. Ποσοστό 13,5% του συνόλου του πληθυσμού των τεσσάρων αγορών έχει θετική εικόνα, χωρίς να την έχει επισκεφθεί (και δεν εκφράζει πρόθεση επίσκεψης).

Η έρευνα εκτιμά ότι ο αριθμός των Σκανδιναβών που συνθέτουν τη δεξαμενή των δυνητικών επισκεπτών για την Ελλάδα (όσοι θέλουν να επισκεφθούν ξανά και όσοι θέλουν να επισκεφθούν για πρώτη φορά) ξεπερνά συνολικά τα 8,1 εκατ. άτομα. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, μόλις 2 εκατ. Σκανδιναβοί τουρίστες συμπεριλαμβάνουν την Ελλάδα στο τοπ 3 των επιλογών τους.

Ένα ακόμη αρνητικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι όσοι επιλέγουν τελικά την Ελλάδα φαίνεται να έχουν μικρότερο εισόδημα σε σύγκριση με τους άλλους Σκανδιναβούς επισκέπτες. Παρόλα αυτά, το ποσό που ξοδεύουν δεν είναι αμελητέο, δεδομένου πως η αγοραστική τους δύναμη είναι υψηλή. Σε επίπεδο μέσων όρων, οι επισκέπτες στην Ελλάδα δαπανούν κατά κεφαλήν 1.230 ευρώ (μέσος όρος Σκανδιναβίας: 1.381 ευρώ), προτιμούν να ταξιδεύουν στη χώρα μας το Σεπτέμβριο (για ταξίδια τουλάχιστον μίας εβδομάδας) και τον Ιούλιο, για ταξίδια έως έξι μέρες, ενώ σε ποσοστό άνω του 60% προτιμούν οργανωμένα πακέτα ταξιδιών.

Έτσι, όπως προκρίνει η μελέτη, οι ελληνικοί προορισμοί έχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στην ηλικιακή ομάδα 18-34 ετών, θα όμως πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στα city breaks, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και events και στο προϊόν «καλή ζωή» στα μεγάλα αστικά κέντρα. Επιπλέον, εκτός από τον τουρισμό πολυτελείας, ο οποίος ειδικά στη Νορβηγία έχει σημαντικές προοπτικές, το ενδιαφέρον θα πρέπει να στραφεί και στις πελατειακές ομάδες που ταξιδεύουν και εκτός θερινής περιόδου και αναζητούν νέες εμπειρίες και θεματικά προϊόντα.

Τέλος, όπως εξηγεί στην ιστοσελίδα Capital.gr ο Henrik Koch, managing director της Related, ενώ η χώρα είναι γνωστή για το μοντέλο «ήλιος – θάλασσα», για αυτό άλλωστε -όπως δείχνουν τα ευρήματα της μελέτης- είναι δημοφιλής μεταξύ των τουριστών που προτιμούν οργανωμένα πακέτα διακοπών (charter) και σε Σκανδιναβούς της ηλικιακής ομάδας 50- 64 ετών με οικογένειες, δεν έχει ακόμη καταφέρει να ξεχωρίσει στο κομμάτι των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σύμφωνα με το τον Henrik Koch, δεν έχουν καταρτιστεί και προβληθεί επαρκώς πακέτα για τον πολλά υποσχόμενο τουρισμό πολυτελείας, για ταξίδια πόλεων(city- break) ή για ολιγοήμερες διακοπές (short break).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες