Σύρος… Το ελληνικό κινηματογραφικό σχέδιο στη Σύρο αποκαλύπτεται

"Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Σχέδιο στη Σύρο", αποκαλύπτεται και μάλιστα σε πανελλήνια δημοσιότητα από τους Αμερικανούς παραγωγούς… Κι αυτό γιατί οι εμπνευστές του θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε των Αθηνών σήμερα στις 12 το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πρωτεύουσας, και θα επικοινωνήσουν το σχεδιασμό τους αναφορικά με τη δημιουργία μόνιμων κινηματογραφικών στούντιο και Κινηματογραφικής Σχολής στη Σύρο. Αναφερόμαστε στον διεθνούς φήμης Αμερικανό σκηνοθέτη Steven Berstein, τον βραβευμένο με Όσκαρ σχεδιαστή παραγωγή ταινιών Anination, Martin Merniuer και το σκηνογράφο της ταινίας "ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ" Charles Lee, οι οποίοι αναχώρησαν χθες το απόγευμα από τη Σύρο για την Αθήνα συνοδευόμενοι από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες, η αντιπροσωπεία των επενδυτών του Hollywood θα επιστρέψει στη Σύρο προκειμένου να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε του νησιού και κυρίως να ενημερώσει τους εκπροσώπους των φορέων της Σύρου, σε διευρυμένη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί προς τον σκοπό αυτόν.

Να σημειώσουμε ότι οι αντιπρόσωποι των επενδυτών βρίσκονται από τη Παρασκευή στη Σύρο, ώστε να αποδείξουν την δεδηλωμένη βούληση ομάδας παραγωγών από το Hollywood που θέλουν να μετατρέψουν τη Σύρο σε τόπο παραγωγής ταινιών μέσω της κατασκευής δύο μόνιμων στούντιο και μιας σχολής κινηματογράφου στην Ερμούπολη. Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Bernstein, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόθεση των παραγωγών να χαιρετίσουν τις ενέργειες της ελληνικής πολιτείας, περιμένοντας την νομοθετική ρύθμιση για τις φοροαπαλλαγές, να συνομιλήσουν ξανά με τους τοπικούς άρχοντες και να εξερευνήσουν το τοπίο, τα αξιοθέατα αλλά και ποια κτήρια θα μπορούσαν να είναι κατάλληλα για τη δημιουργία των δύο στούντιο στην Ερμούπολη.

«Τα οφέλη που προκύπτουν από την υλοποίηση ταινιών επί ελληνικού εδάφους δεν χρειάζεται καν να τα αναφέρουμε», είχε δηλώσει ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, και είχε τονίσει ότι η Σύρος θα αποτελεί τη βάση, ωστόσο οι σκηνοθέτες θα έχουν την ευχέρεια πλέον να επιλέγουν «σκηνικά» απ’ όλες τις Κυκλάδες αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Οι τοπικές κοινωνίες ακόμα και σήμερα «καρπώνονται» από την προβολή που έλαβαν από τις λιγοστές ταινίες που έχουν προβληθεί με φόντο την Ελλάδα, όπως το «Mamma Mia», το «Απέραντο Γαλάζιο», το «Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», το «Παιδί και το δελφίνι».

 Και προσθέτει ότι «Θα επιδιώξουμε στη σχολή να φοιτούν κατεξοχήν Ελληνες, οι οποίοι εν συνεχεία θα αποτελέσουν το έμψυχο δυναμικό διεθνών παραγωγών, ώστε να μην καλούνται οι σκηνοθέτες να φέρνουν 300 και 400 άτομα από το εξωτερικό». Η επένδυση, έτσι όπως την έχουν υπολογίσει οι εμπλεκόμενοι, κυμαίνεται στα 6 με 6,5 εκατομμύρια δολάρια. «Η προστιθέμενη, όμως, αξία που θα προκύψει από την προβολή της χώρας δεν είναι μετρήσιμη», λέει με καμάρι ο κ. Λεονταρίτης, «με τη νομοθεσία, που δύναται μελλοντικά να βελτιωθεί με νέες τροπολογίες, άνοιξε πλέον ένας δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές επενδύσεις».
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News