θεατρικό εργαστήρι εν όψει

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εποπτευόμενο από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, καθώς και τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, υλοποιεί δωρεάν «Θεατρικό εργαστήρι», στη σχολή Ουρσουλινών στο κάστρο της Χώρας Νάξου.

Θεατρικό εργαστήρι-σωματικό θέατρο: Ο κύκλος επιμόρφωσης 50 ωρών, θα περιλαμβάνει διαφορετικές προσεγγίσεις και τεχνικές της θεατρικής πράξης, δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δημιουργικές δυνατότητες και τους τρόπους επικοινωνίας που προσφέρει η τέχνη του θεάτρου.

Με αφετηρία το σωματικό θέατρο, τα στοιχεία αυτοσχεδιασμού, που θα εναλλάσσονται με τις τεχνικές της θεατρικής έκφρασης και δομημένων κινήσεων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την θεατρική εμπειρία, αποκτώντας έτσι γνώσεις, σε οργανωμένη θεατρική δράση που θα είναι το αποτέλεσμα μιας ομαδικής διαδικασίας, βασισμένη στην θεατρική έκφραση και το σωματικό θέατρο.

Ο κύκλος επιμόρφωσης του συγκεκριμένου θεατρικού εργαστηρίου, θα είναι μία πρακτική σπουδή της λεκτικής και μη δραματουργίας. Δουλεύοντας με άξονα τη δημιουργική κίνηση και το σωματικό θέατρο, σε συνδυασμό με τις τεχνικές της θεατρικής πράξης, θα υπάρχει ως προσανατολισμός, η αναζήτηση ενός προσωπικού τρόπου θεατρικής κίνησης και έκφρασης.

Επιμορφώτρια Θεατρικού Εργαστηρίου: Σοφία Πολυκρέτη

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από τέλη Νοέμβρη έως αρχές Δεκέμβρη.

Ο κύκλος του σεμιναρίου θα ολοκληρωθεί συνολικά σε 50 ώρες και με το πέρας του, θα δίδεται στους αποφοίτους, χωρίς εξετάσεις, βεβαίωση παρακολούθησης με τη σφραγίδα του Δήμου και του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία αποτελεί δυνατό χαρτί για τα βιογραφικά του εργατικού μας δυναμικού.

Υπεύθυνος Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης της ποιότητας στο Δήμο της Νάξου είναι ο κ. Γεώργιος Καζάζης , ο οποίος είναι πρόθυμος να απαντήσει σε οποιοδήποτε ερώτημα αφορά στα σεμινάρια και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τον βρουν στα τηλέφωνα 22850-23236, 6971773614 τις εργάσιμες ημέρες 11:00-15:00.

"Με τη συνδρομή και συμβολή όλων φιλοδοξούμε ο τομέας της εκπαίδευσης στο νησί να ανέβει σε υψηλότερο επίπεδο και να ωφεληθεί μεγάλο μέρος του ντόπιου πληθυσμού. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία" δηλώνουν οι διοργανωτές.

Πηγή: naxostimes.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News