Τρέχοντας στα ελληνικά νησιά

Αφιέρωμα στα ελληνικά νησιά κάνει για πολλοστή φορά το αμερικανικό δίκτυο CNN, ωστόσο, για πρώτη φορά δεν εξυμνεί τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά τους αλλά τα εναλλακτικά είδη τουρισμού που αναπτύσσονται.

Μαραθώνιοι σε "αρχαία μονοπάτια" και ποδηλατικοί αγώνες σε βραχώδη σκηνικά είναι μερικές μόλις από τις εναλλακτικές προτάσεις που έχει να προσφέρει ο ελληνικός νησιωτικός τουρισμός, όπως λέει. Μερικά από τα νησιά που παραθέτει και τα οποία διοργανώνουν μαραθώνιους είναι η Σέριφος, η Ύδρα, η Σύρος, οι Σπέτσες, η Κρήτη, η Κεφαλονιά και η Λευκάδα.

"Σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική τουριστική αγορά, ο γύρος των ελληνικών νησιών μεγαλώνει" λέει ο Πέτρος Μπουχώρης, συνιδρυτής του Runningreece, της ιστοσελίδας που διοργανώνει μαραθώνιους και συνδέει τοπικές κοινότητες των νησιών με στόχο τέτοιου είδους δρώμενα.

Ο ίδιος περιγράφει στο CNN, πώς από εκεί που οι μαραθώνιοι στα ελληνικά νησιά είχαν μηδενικές συμμετοχές από το εξωτερικό, πλέον χιλιάδες... σπορτίβ τουρίστες από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Γερμανία έρχονται στην Ελλάδα για να λάβουν μέρος.

"Οι αγώνες δρόμου επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν μέρη που δεν είχαν καν ακουστά μέχρι πρότινος" τονίζει ο ίδιος.

Ο πιο παλιός μαραθώνιος είναι ο μίνι μαραθώνιος των Σπετσών, που βρίσκεται τώρα στον πέμπτο χρόνο του. Ξεκίνησε με 700 Έλληνες συμμετέχοντες και αυτόν τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεπεράσει τους 10.000, με το 40% να προέρχεται από το εξωτερικό.

"Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στον αθλητικό τουρισμό, ιδιαίτερα στα νησιά" τονίζει η Μαρία Μιχαλοπούλου, που συνδιοργανώνει τον μαραθώνιο της Σερίφου, Serifos Sunset Race.

"Νησιά όπως η Σέριφος, έχουν ιστορικά, ακόμα και αρχαία, μονοπάτια, κατάλληλα για περιπετειώδεις τουρίστες. Η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στη Σέριφο είναι μόνο στην αρχή και νομίζω ότι οι δυνατότητες είναι τεράστιες" προσθέτει.

Πηγή: Newmoney.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News