Βραβεύτηκαν οι μικροί καλλιτέχνες

Σε μία σεμνή τελετή και μακριά από τα …φώτα της δημοσιότητας, στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Νάξο πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή η τελετή της βράβευσης των παιδιών από τη Νάξο που «κυριάρχησαν» στο μαθητικό διαγωνισμό  ζωγραφικής «Ζωγραφίζω το Νησί μου». Διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε από τα τμήματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκανήσου και Κυκλάδων) ολοκληρώθηκε στις 16 Ιανουαρίου και έδωσαν το παρών 420 παιδιά από 40 σχολεία των 18 νησιών (!!!) της Περιφέρειας. Και στην κορυφή βρέθηκε η Ελένη Γρατσία, μαθήτρια της ΣΤ’ Τάξης του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου με θέμα «Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου -  Φιλώτι». Βραβείο που συνοδεύτηκε εκτός από το σχετικό έπαινο και από έναν φορητό υπολογιστή αλλά και τη τιμή το έργο της να γίνει αφίσα / πόστερ (όπως και τα έργα των τριάντα πρώτων παιδιών του διαγωνισμού) στολίζοντας κάποιο από τα κτήρια της Περιφέρειας είτε στις Κυκλάδες είτε στα Δωδεκάνησα.

Η βράβευση έγινε από τον Περιφερειάρχη Αθλητισμού κ. Γιάννη Μαργαρίτη, ο οποίος απέδωσε τους επαίνους στα παιδιά της Νάξου. Τόνισε δε ότι στόχος της Περιφέρειας και του ίδιου είναι η έκθεση που φιλοξενεί τα έργα των λιλιπούτειων καλλιτεχνών να έρθει και στο νησί μας. Αυτή τη περίοδο (από τις 20 Μαΐου) και έως τις 10 Σεπτεμβρίου τα έργα παρουσιάζονται στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας “Golden Hall”, στο πλαίσιο της δράσης προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου “Discover South Aegean”. Και στόχος του κ. Μαργαρίτη είναι αυτή η έκθεση να έρθει έστω και για λίγο στη Νάξο από τη στιγμή που το νησί είχε την πιο σημαντική παρουσία στο διαγωνισμό: οι 100 συμμετέχοντες από τους 420 ήταν από τη Νάξο… Να σημειώσουμε ότι εκτός από την Ελένη Γρατσία, είχαμε το Βασίλη Ψαρρά που επέλεξε την «Σφίγγα των Ναξίων», τον Γιάννη Τσακωνιάτη που παρουσίασε τον «Πύργο του Χειμάρρου», την Κυριακή Παγίδα που ζωγράφισε την «Πορτάρα» και την Μαριάννα Καλκάνη που απέδωσε τον «Πύργο του Μπαρότση»…


Τέλος, να σημειώσουμε εδώ ότι τα τρία σχολεία που βραβεύτηκαν ήταν: το Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου, το 8ο Δημοτικό Ρόδου και το 3ο Δημοτικό Ρόδου, ενώ τα τρία παιδιά με το καλύτερο έργο είναι: Ελένη Γρατσία (Φιλώτι Νάξου), Γιάννης Ρόδιτης (3ο Δημοτικο Σχολείο Καλύμνου) και Καλλιόπη Θεοδοσίου (8ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου).Να σημειώσουμε επίσης ότι βραβεύονται οι μαθητές: Μαρία Λιάλιου  (Χάλκη), Ελένη Κοπανέζου (Κάλυμνος), Ελευθερία Μάρθα (Ρόδος), Σοφία Σαμαρά (Κως), Γιώργος Αργυρού (Ρόδος), Αικατερίνη Κατσουράκη (Κρεμαστή, Ρόδος), Γαβριήλ Λάρσεν (Κρεμαστή Ρόδος), Ευδοκία Κυριακή (Ρόδος), Κυριακή Παγίδα (Φιλώτι, Ε’ Δημοτικού), Μαριάννα Καλκάνη (Φιλώτι – Ε’ Δημοτικού), Αργυρώ Μινέττου (Ρόδος), Βασιλική Παυλάτου (Ρόδος), Ραφαέλλα Μαλίλη (Κως), Ευαγγελία Γαλούζη (Κάλυμνος), Νικολέττα Πίτσα (Κάσος), Παναγιώτης Σουλί (Μασσάρι, Ρόδος), Ηλίας Γαμπιεράκης (Πάτμος), Γιάννης Τσακωνιάτης (Φιλώτι, Στ’ Δημοτικού), Πετρούλα Πλάτση (Τέλενδος, Ρόδος), Λένια Αλεξίου (Ρόδος), Βάλια Γαρυφάλλη (Ρόδος), Βασίλης Ψαρράς (Φιλώτι Στ’ Δημοτικού), Αναστάσιος Λάμπρου (Ρόδος), Μαρία Μαρκίου (Ρόδος), Γιάννης Βαλασάκης (Νάξος), Σοφία Ξενάκη (Νάξος0, Μαριτσέλλα Μαράκη (Νάξος), Χαρούλα Τσιμπίδη (Νάξος) και Κων/νος Κοκκίνης (Ρόδος).  Τέλος, την επιτροπή αξιολόγησης συγκρότησαν,  η Σταματία Στεργενάκη (Πρόεδρος Συλλόγου Εικαστικών Ρόδου) ως πρόεδρος και μέλη ήταν:  Αγγελος Ανανίας (Εντεταλμένος Περ.Σύμβουλος), Σεβαστή Υψηλάντη (Εκπ/κος Α/θμιας), Ποθητή Λόη (Εκπ/κος Α/θμιας) και Αθανασία Παπανικόλα (Υπεύθυνη Τμήματος Δια Βίου Μάθησης) 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News