Ζωγράφισε το κεφάλι Κυκλαδικού ειδωλίου

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης αρέσκεται να διοργανώνει εκδηλώσεις με στόχο την εμπλοκή κυρίως παιδιών στα πολιτιστικά δρώμενα. Ενας εκ των διαγωνισμών που αναμένεται να τρέξουν άμεσα και μάλιστα για 3η σερί χρονιά είναι αυτός που έχει σχέση με την παιδική αφίσα και απευθύνεται σε παιδιά από έξι έως δώδεκα ετών…

Πρωταγωνιστής της αφίσας φέτος είναι το μαρμάρινο κεφάλι ενός κυκλαδικού ειδωλίου (2800-2300 π.Χ.). Στο πρόσωπο ξεχωρίζει η μύτη, όμως τα παιδιά μπορούν να του φορέσουν καπέλο, γυαλιά, μάσκα, να το μεταμορφώσουν στον αγαπημένο τους υπερήρωα ή να το στολίσουν με διάφορα χρώματα και σχήματα.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας 6 ώς 12 ετών. Μοναδικός περιορισμός είναι να μην ξεχάσουν να γράψουν το όνομά τους δίπλα στο έργο τους.

Φέτος θα αναδειχθούν 30 νικητές για τα 30 χρόνια του Μουσείου. Τα 30 έργα θα πρωταγωνιστούν στην αφίσα των προγραμμάτων που ξεκινούν το Σεπτέμβριο. Τα παιδιά με τα 30 καλύτερα έργα θα κερδίσουν δωρεάν συμμετοχή σε εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.

Να σημειώσουμε ότι η Eurolife ERB Ασφαλιστική στηρίζει μια ακόμα πρωτοβουλία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με αποδέκτες τα παιδιά. Σύμφωνα με τη διευθύντρια Marketing και Ανάπτυξης Εργασιών της Eurolife ERB, Τατιάνα Δικαστοπούλου «η δημιουργική έκφραση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και κάθε ευκαιρία να την εκφράζουμε μας χαρίζει δύναμη και θετική ενέργεια»

Οδηγίες συμμετοχής στον διαγωνισμό

1. Μπες στο cycladic.gr NEA

2. Εκτύπωσε το σχέδιο σε Α4

3. Χρωμάτισε το κεφάλι όπως σου αρέσει

4. Στείλε το έργο σου & τη φόρμα συμμετοχής ταχυδρομικά

Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν έως την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 στη διεύθυνση:

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα

Υ/Ο: Τμήμα Επικοινωνίας & Ανάπτυξης

Οδηγίες

Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν ό,τι υλικά θέλουν: ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, χαρτιά για κολάζ, κλπ.

Απαραίτητη η συμπλήρωση και αποστολή της φόρμας συμμετοχής.

Οι 30 νικητές θα αναδειχθούν από επιτροπή του Μουσείου και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Μουσείου στις 15 Ιουλίου 2015.

Σε περίπτωση συμμετοχής στο διαγωνισμό ως σχολική ομάδα, απαιτείται όνομα και κινητό τηλέφωνο του υπεύθυνου εκπαιδευτικού.

Στόχος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι να δημιουργήσει ένα μεγάλο αρχείο από τις ζωγραφιές των παιδιών με τις οποίες θα διακοσμήσει τα εργαστήρια των Παιδικών Προγραμμάτων. Για το λόγο αυτό δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των έργων. Επιπλέον, τα έργα μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε άλλες εφαρμογές.