Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιΑιγαίο: Εξι νησιά που αξίζει να επισκεφθείς, ανάμεσά τους και η Ιος

Αιγαίο: Εξι νησιά που αξίζει να επισκεφθείς, ανάμεσά τους και η Ιος

|

Μία ακόμη πρόταση για απόδραση στα Ελληνικά νησιά… Και οι Κυκλάδες έχουν ως εκπρόσωπο την πανέμορφη Ιο

Η Ελλάδα είναι και επίσημα ανοιχτή στον τουρισμό. Με πάνω από 6 χιλιάδες νησιά, ο Μεσογειακός παράδεισος ελκύει κάθε καλοκαίρι “κοπάδια” παραθεριστών. Το 2019, 34 εκατομμύρια κόσμος, το τριπλάσιο του πληθυσμού της χώρας, επισκέφτηκε την Ελλάδα.

Απόδοση από τη σελίδα Euronews.com – Μαγαδληνή Παράσχου 

Οι κάτοικοι των 107 κατοικήσιμων νησιών της χώρας, βασίζονται στα έσοδα που προσφέρει ο τουρισμός. Αλλά η πανδημία (covid 19) έβαλε φρένο στους Ευρωπαίους τουρίστες για περισσότερο από ένα χρόνο. Το 2020, η επισκεψιμότητα έπεσε κατά 78%. 

Στα τέλη του 2020, η διανομή και η έναρξη εμβολίων κατά του covid ήταν από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης  ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα μπορούσε να αποδοθεί με το όνομα “Ελευθερία”.  

Από τότε, το άνοιγμα για την έναρξη των εμβολίων κατά της πανδημίας λειτούργησε θετικά και τα κρούσματα άρχισαν να εξαφανίζονται από πολλά νησιά. Καθώς η χώρα ξεκίνησε να δέχεται ξανά επισκέπτες, παραθέτουμε μια λίστα με έξι απόμερα και πανέμορφα covid-free μέρη που θα πρέπει να τα προσθέσετε στους ταξιδιωτικούς σας προορισμούς.

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ— Η αρχή για την Ελευθερία”.

Το Καστελόριζο ή, επισήμως, η Μεγίστη ήταν το πρώτο νησί στην Ελλάδα στο οποίο έχουν ήδη εμβολιαστεί οι κάτοικοι από το τέλος του Γενάρη. Με ποσοστό που ξεπερνά το 90% των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα, το συγκεκριμένο νησί  σίγουρα αποτελεί μια ιδανική καλοκαιρινή απόδραση.

ΛΕΙΨΟΙ – Ησυχία και απομόνωση 

Οι Λειψοί ή Λειψώ, μια συστάδα 30 νησιών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, και μόλις 350 χλμ από την Αθήνα, είναι ένα τέλειο μέρος για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Αν εξαιρέσουμε το όμορφο λιμάνι του, το νησί δεν έχει πολλά χωριά. Η έλλειψη των τουριστικών σημείων αντισταθμίζεται από την ομορφιά του νησιού. Απάτητα μέρη, μαγευτικά τοπία, απομονωμένες παραλίες (η παραλία Κατσαδιά είναι μία απ αυτές) κάνουν το νησί ξεχωριστό και ιδανικό για απόδραση. Και σαν από θαύμα, οι Λειψοί δεν εμφάνισαν ούτε ένα κρούσμα covid από την αρχή της πανδημίας.

ΘΥΜΑΙΝΑ — Η Τελεία μονοήμερη

Η Θύμαινα είναι νησί του συμπλέγματος των Φούρνων που βρίσκεται μεταξύ Σάμου και Ικαρίας. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος μετά τους Φούρνους. Κατά μία εκδοχή το όνομα Θύμαινα πιστεύεται ότι οφείλεται στα πολλά θυμάρια που υπάρχουν στο μέρος. Αραιοκατοικημένο, ήταν από τα πρώτα που ωφελήθηκαν από την κίνηση της κυβέρνησης  με την διανομή εμβολίων. Η Θύμαινα δεν φημίζεται όσο άλλα νησιά για την πλούσια βλάστηση. Ωστόσο, ένα μικρό και όμορφο μοναστήρι στην κορυφή είναι αυτό που ξεχωρίζει. Το νησί είναι προσβάσιμο με φέρι και για τους περισσότερους επισκέπτες αρκούν μόλις λίγες ώρες για να το γυρίσουν παρά να περάσουν εκεί την νύχτα.  

ΙΟΣ- Κρεπάλη που αξίζει

Οι λάτρεις της νύχτας θα ενθουσιαστούν όταν πληροφορηθούν πως η Ιος είναι απ΄τα νησιά που σχεδόν όλοι εμβολιάστηκαν αφού το μέρος είναι γνωστό για τα ξέφρενα πάρτυ και την έντονη νυχτερινή ζωή.  Στο κέντρο του Αιγαίου, η Ίος απέχει περίπου εφτά ώρες από την Αθήνα. Οι ανομοιόμορφοι λοφίσκοι και η ανέμελη ατμόσφαιρα  του νησιού μηδενίζουν τις ώρες του ταξιδιού. Μέρος και για νεαρούς φοιτητές αλλά και για πολύ πιο μεγάλους σε ηλικία. Όταν τελειώνει η τουριστική περίοδος η Ίος είναι σαν όλα τα άλλα νησιά στην Ελλάδα. Τόπος μαγευτικός, με ήπιους τόνους. 

ΜΕΓΑΝΗΣΙ—Μία ήσυχη διαφυγή

Το Μεγανήσι δεν είναι τόσο ξακουστός τουριστικός προορισμός όσο τα άλλα νησιά στην Ελλάδα. Αυτό το κάνει ιδιαίτερο αφού δεν κατακλύζεται από παραπανίσιους ταξιδιώτες. Πιθανόν μια μονοήμερη θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να βιώσεις τις ομορφιές του τόπου αφού οι επισκέπτες χρειάζονται μόλις 30 λεπτά με το φέρι για να μεταφερθούν από το Νυδρί. Οι βραχώδεις παραλίες του είναι ακόμη μια λεπτομέρεια που κάνει το νησί να ξεχωρίζει. Οι πετρώδεις ακτές του κάνουν τα νερά να φαίνονται, σχεδόν απόλυτα, διάφανα. Δεν υπάρχει λόγος για αυτόν που ενδιαφέρεται να αποφύγει να επισκεφτεί το Μεγανήσι αφού σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του νησιού έχουν εμβολιαστεί.

ΚΑΛΑΜΟΣ- Ορεινή Κρυψώνα

Ο Κάλαμος, κατά την ελληνική μυθολογία, ήταν θεός- προστάτης του Ποταμού Μαίανδρου. Λιγότερο γνωστό από τα υπόλοιπα νησιά, το συγκεκριμένο μέρος ταιριάζει σε αυτούς που ζητούν κάτι διαφορετικό.  Απίστευτα περιτριγυρισμένο από βουνά, ιδανικό για τους λάτρεις της ανάβασης. Μόνο με δύο τοποθεσίες κοντά στην θάλαασα, με τις μεγαλύτερες παραλίες χίλια μέτρα από τα πιο κοντινά χωριά. Όλες βραχώδεις, με τα ερείπεια του Ενετικού κάστρου—Καστρομονάστηρο—να το καθιστούν περισσότερο ελκυστικό.


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΚΚΕ – Νάξος: Η Χριστίνα Σκαλούμπακα δίνει το σύνθημα των ευρωεκλογών

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Νάξο ενόψει ευρωεκλογών, με ομιλήτρια την Χριστίνα Σκαλούμπακα

Πάρος: Ξεκινούν σε μερικές εβδομάδες τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς “Malice”

Δεύτερη βρετανική σειρά έρχεται στη Πάρο... Που και πότε θα γίνουν τα γυρίσματα

Κυκλάδες: Η αλυσίδα Aria Hotels έρχεται στην Ερμούπολη Σύρου

Επεκτείνονται στις Κυκλάδες τα Aria Hotels με νέο ξενοδοχείο στη Σύρο

Eurobank: Παρουσιάζει κατάστημα “νέας γενιάς” στη Πάρο, περιοδεία στελεχών σε Νάξο, Μύκονο και Σύρο

H Eurobank εγκαινιάζει ένα ακόμη κατάστημα νέας γενιάς (Future Branch) σχεδιασμένο στη βάση της φιλοσοφίας Phygital, στη Νάουσα της Πάρου

Ολυμπιακή Φλόγα: Ερχεται (19/04) στη Νάξο, απαγόρευση στάθμευσης στη χερσαία ζώνη

Μέσω ανακοίνωσης του Λιμεναρχείου Νάξου έχουμε την πρώτη εικόνα για την έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στη Νάξο - Απαγορεύσεις

Σύρος – Γ. Λεονταρίτης: “Προτάσεις για την απόδοση τιμής στον Δημήτριο Βικέλα”

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης σχετικά με την ουσιαστική απόδοση φόρου τιμής στον Δημήτριο Βικέλα.

Β. Αιγαίο – Χίος: Με εντυπωσιακή μανούβρα το “αντίο” του Blue Star Delos (video)

Αυτό ήταν το τελευταίο ταξίδι του Blue Star Delos στην άγονη γραμμή του βορειανατολικού Αιγαίου - έρχεται Κυκλάδες (video)

Πάρος: Τι συμβαίνει σε προστατευόμενο υγρότοπο, στη περιοχή Ελος Μώλου;

Συνήγορος του Πολίτη: Παράνομες δραστηριότητες σε προστατευόμενο υγρότοπο στην Πάρο

ΜΜΕ: Την Τρίτη 16 Απριλίου η απεργία των δημοσιογράφων

Απεργία των Δημοσιογράφων αύριο Τρίτη 16 Απριλίου - Γιατί απεργούν

Τι δουλειά έχει στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης;

Συνοδεία του CEO της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Νάξος – Ομάδα Πολιτικής Προστασίας: Κυκλοφόρησε ένα …διαφορετικό ημερολόγιο

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Νάξου κυκλοφόρησε ένα ημερολόγιο (2024) με έμφαση στην ορθή διαχείριση του νερού

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί