Αιγαίο - Symplefsi 2020: Οι νέοι προορισμοί για την φετινή εξόρμηση

Η μεθοδική δουλειά σχεδόν εννέα μηνών ολοκληρώθηκε και η +πλευση μετά από συνεννόηση και συνεργασία με τους αντίστοιχους Δήμους ανακοινώνει τα επτά νησιά που θα επισκεφτεί κατά τον Διάπλου 2020 που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 1η Μαΐου ως και την Κυριακή 10 Μαΐου.

Ο σχεδιασμός, όπως κάθε χρόνο, ξεκίνησε με την επιστροφή μας από τον Διάπλου 2019, έστω και εάν έπρεπε τυπικά να περιμένουμε τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, προκειμένου να έρθουμε σε επαφή με τις τοπικές Αρχές των νησιών. Ήδη από την επομένη των εκλογών αρχίσαμε τις επαφές με τα νησιά για να διασφαλίσουμε την αποδοχή τους προκειμένου να περιληφθούν στον Διάπλου 2020.

Ξεκινήσαμε με καλούς μας φίλους, στη Σίκινο και τους Λειψούς τον Ιούλιο και συνεχίσαμε τον Αύγουστο με την Νίσυρο που αναζητούσαμε από το 2018 να βρεθούμε εκεί.

Ακολούθησε τον Σεπτέμβριο η Αστυπάλαια που θυμόμαστε την εξαιρετική ανταπόκριση από τους κατοίκους το 2018. Τον Οκτώβριο μας επιβεβαίωσε την ένταξη στο Διάπλου 2020 η Τήλος, ενώ τον Νοέμβριο πήραμε την θετική απάντηση του δημάρχου Καλυμνίων για την Ψέριμο.

Τέλος, έχοντας στο μυαλό μας μερικές μοναδικές στιγμές εκεί, ζητήσαμε και προσθέσαμε στο πρόγραμμα και την Τέλενδο, για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του Διάπλου 2020.

Έτσι η +πλευση, έχοντας όλες τις θετικές απαντήσεις των τοπικών Αρχών, ανακοινώνει ότι κατά τον Διάπλου 2020 θα βρεθεί κατά σειρά στα εξής νησιά:

  • 1-2 Μαΐου: Σίκινος
  • 2-3-4 Μαΐου: Αστυπάλαια
  • 4-5 Μαΐου: Τήλος
  • 5-6-7 Μαΐου: Νίσυρος
  • 7-8 Μαΐου: Ψέριμος
  • 8 Μαΐου: Τέλενδος
  • 8-9-10 Μαΐου: Λειψοί

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα 11 φουσκωτά της +πλευσης θα φτάσει τα 450 ναυτικά μίλια. 

Σε κάθε ένα από αυτά τα νησιά, οι εθελοντές της +πλευσης με πλήρη ιατρική ομάδα (15 ειδικοτήτων, 3 παραϊατρικών ειδικοτήτων και νοσηλευτές), θα προσφέρουν στους κατοίκους δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις, αναλύσεις αίματος, τεστ-Παπ, θα υλοποιήσουν έργα υποδομής με την στήριξη χορηγών, θα δωρίσουν στα σχολεία ηλεκτρονικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό και υλικά, ενώ θα πραγματοποιήσουν σειρά εκδηλώσεων (ενημέρωσης για θέματα υγείας, ψυχαγωγίας και πολιτισμού).

Περισσότερα το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς πλέον ετοιμάζουμε σκάφη και πληρώματα, για έναν ακόμη Διάπλου στα ακριτικά και απομονωμένα νησιά των ελληνικών θαλασσών!

Δελτίο Τύπου από την επίσημη σελίδα της +πλεύσης 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News