Αμοργός - Αννα Μπαλάν: "Ενα νησί με πάρα πολλά σκαλιά...."

Αμοργός

Το καλοκαίρι του 2020 αποφασίσαµε να πάµε στην Αµοργό αφού η µία κοπέλα από την παρέα µας καταγόταν από κει. Ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα και ανυποµονούσα.

Κείμενο της Αννα Μπαλάν (*)

Όταν φτάσαµε οι φίλοι µου µού περιγράφανε µε κάθε λεπτοµέρεια το νησί που είναι γεµάτο πράσινο. Το αντιλήφθηκα και εγώ αµέσως από τη µυρωδιά των δέντρων, των φυτών και των λουλουδιών. Επισκεφθήκαµε αρκετά µέρη όπως το κάστρο, το ναυάγιο και ό,τι υπήρχε τριγύρω.

Το αγαπηµένο µου ήταν σίγουρα το Μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας γιατί για να φτάσεις σε αυτό έπρεπε να κάνεις µια διαδροµή µε σκαλιά µέσα στο πράσινο και τον ήλιο. Μόλις µπήκα µέσα στο µοναστήρι ένιωσα µία γαλήνη και ηρεµία που είχα τόσο ανάγκη.

Γενικά αγαπώ πολύ τη θάλασσα και στην Αµοργό την απόλαυσα πλήρως. Η παραλία Λεβρωσσός, ο Μούρος και η παραλία της Αγίας Άννας µε τα ήρεµα, καθαρά και γαλήνια νερά τους µε έκαναν πραγµατικά να ξεφύγω από όλα. Θυµάµαι ακόµη ότι όπου κι αν περπατούσες στο νησί οι µυρωδιές από τα καταπληκτικά φαγητά δεν σταµατούσαν να έρχονται στη µύτη σου, που είναι κι ένας από τους πιο σηµαντικούς λόγους που θέλω να ξαναπάω.

Είχε απίστευτα κρεατικά, ξεχωριστά τυριά κι ένα καταπληκτικό γλυκό, το βραζιλιάνικο που το γεύτηκα στην Καλλιστώ. Αυτό ήταν το πρωινό µου επί πέντε µέρες. Ήταν το µοναδικό νησί στο οποίο έχω φάει τόσο πολύ φαγητό και δεν πήρα ούτε γραµµάριο. Πραγµατικά µαγικό! (χαχαχα) Βέβαια είχε και πάρα µα πάρα πολλά σκαλιά. Αυτό θα µου µείνει σίγουρα αξέχαστο…

Δυστυχώς έχω χονδροπάθεια και από τα πολλά σκαλιά δεν κατάφερα να επισκεφτώ όλα τα µέρη του νησιού που ήθελα, όπως κάνανε οι φίλοι µου, οπότε έπεσα µε τα µούτρα στα φαγητά, τα γλυκά αλλά και την ψηµένη παραδοσιακή ρακί Αµοργού που σου την προσφέρουν σχεδόν πάντα µετά το φαγητό σου.

Ιδανικά θα ήθελα να γίνει ένα µέρος που θα επισκέπτοµαι συχνά γιατί η ηρεµία και η ενέργεια που µου έδωσε σε συνδυασµό µε τη χαλάρωση που αισθάνθηκα µε έκαναν να θέλω να επιστρέφω ξανά και ξανά. Πολύ σύντοµα θα βρεθώ στην Αµοργό, αυτή τη φορά κατάλληλα προετοιµασµένη ώστε να γυρίσω κάθε γωνία της αλλά και να φάω ό,τι έχει... αποµείνει. 

Η Αννα Μπαλάν είναι Tik Toker µε προβλήµατα όρασης. 

Κείμενο για τη σελίδα Athensvoice.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News