Αμοργός - ΕΡΤ: Η ζωή αλλιώς (video)

Ταράντου - Αμοργός

«Η ζωή δεν μετριέται από το πόσες ανάσες παίρνουμε, αλλά από τους ανθρώπους, τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα».

Η Ίνα Ταράντου ταξιδεύει και βλέπει τη «Ζωή αλλιώς». Δεν έχει σημασία το πού ακριβώς. Το ταξίδι γίνεται ο προορισμός και η ζωή βιώνεται μέσα από τα μάτια όσων συναντά.
Ιστορίες ανθρώπων που οι πράξεις τους δείχνουν αισιοδοξία, δύναμη και ελπίδα.

Μέσα από τα «μάτια» τους βλέπουμε τη ζωή, την ιστορία και τις ομορφιές του τόπου μας. Άνθρωποι που παρά τις αντιξοότητες, δεν το έβαλαν κάτω, πήραν το ρίσκο και ανέπτυξαν νέες επιχειρηματικότητες, ανέδειξαν ανεκμετάλλευτα κομμάτια της ελληνικής γης, αναγέννησαν τα τοπικά προϊόντα.

Λιγότερο ή περισσότερο κοντά στα αστικά κέντρα, η κάθε ιστορία μάς δείχνει με τη δική της ομορφιά μία ακόμη πλευρά της ελληνικής γης, της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής πραγματικότητας. Άλλοτε κοιτώντας στο μέλλον κι άλλοτε έχοντας βαθιά τις ρίζες της στο παρελθόν.

Η ύπαιθρος και η φύση, η γαστρονομία, η μουσική παράδοση, τα σπορ και τα έθιμα, οι Τέχνες και η επιστήμη είναι το καλύτερο όχημα για να δούμε τη «Ζωή αλλιώς». Και θα μας τη δείξουν άνθρωποι που ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Που ξέρουν πολύ καλά να βλέπουν τη ζωή. Θα ανοίξουμε το χάρτη και θα μετρήσουμε χιλιόμετρα.

Και μία εβδομάδα μετά την Ηρακλειά, συναντάμε την Ινα Ταράντου στην Αμοργό του Απέραντου Γαλάζιου...  Ανεβαίνει στο μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας, ακούει τους δύτες να μιλάνε για την "αίσθηση ελευθερίας που τους προσφέρει η βουτιά στα νερά του Αιγαίου...

Αυτή η ηρεμία που όλοι αναζητούμε είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του νησιού. Οπως και το "εδώ είναι όπου ηρεμεί η ψυχή του καθενός" αλλά και το πιο εντυπωσιακό όλων... " Αυτό που δεν μπορεί να ακούσει ένας άνθρωπος στην πόλη, είναι η σιωπή....."

Δείτε το... ΕΡΤ 1... Απόγευμα Σάββατο στις 5 ... Γιατί έτσι κι αλλιώς η Ζωή είναι αλλιώς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News