Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιΑμοργός & Μικρές Κυκλάδες: Ολοκληρώθηκε το 1o Bluestarino Festival

Αμοργός & Μικρές Κυκλάδες: Ολοκληρώθηκε το 1o Bluestarino Festival

|

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 1ο BLUESTARINO FESTIVAL – Το ταξίδι σε Μικρές Κυκλάδες και Αμοργό 

Με αφορμή τον εορτασμό των 20 Χρόνων της Blue Star Ferries και στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Attica Group “ΠΛΕΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία από την Blue Star Ferries ένα υπέροχο ταξίδι στον πολιτισμό, το Πρώτο Νομαδικό Παιδικό Φεστιβάλ στο Αιγαίο, 1o BLUESTARINO FESTIVAL, το οποίο απευθυνόταν αποκλειστικά στους μαθητές των Μικρών Κυκλάδων και της Αμοργού.

Η μασκότ της Blue Star Ferries, ο Bluestarino, ταξίδεψε με το ομώνυμο φεστιβάλ στην Δονούσα (7/10), στο Κουφονήσι (8/10), στην Αμοργό (9-10/10), στην Σχοινούσα (11/10) και στην Ηρακλειά (12/10), προσφέροντας γνώση και χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Στα εκπαιδευτικά προγράμματα συμμετείχαν συνολικά περίπου 250 παιδιά της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ μεγάλος αριθμός γονέων έλαβε μέρος στις ψυχαγωγικές δράσεις. 

Το καινοτόμο χαρακτηριστικό του είναι ότι αποτελεί το πρώτο πλανόδιο παιδικό φεστιβάλ θεματικού χαρακτήρα στην Ελλάδα, με θέμα την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. 

Το Bluestarino Festival διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ΜΚΟ Τα Βιβλία Παίζει, η οποία δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό, την εφαρμογή και την υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής δράσης. 

group.jpg

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σκοπός του φεστιβάλ είναι η ουσιαστική επαφή των παιδιών των μικρών νησιών μας, με τον πολιτισμό και τις επιστήμες, μέσα από πρωτότυπες και δημιουργικές δραστηριότητες, καθώς και η δημιουργία της αντίληψης στις νέες γενιές, ότι για την προστασία του περιβάλλοντος όλοι έχουν ευθύνη, όλοι είναι απαραίτητοι και κανείς δεν περισσεύει σε μία κοινωνία. Παράλληλα προσέφερε γνώση και ερεθίσματα στους νέους, ώστε να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες. 

Εξίσου σημαντικό είναι ότι καλλιέργησε το αίσθημα της ασφάλειας, της αλληλεγγύης και της συνέχειας στους κατοίκους των νησιών αυτών και τα ανέδειξε ως τόπους που παράγουν πολιτισμό. Το Bluestarino Festival απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι δεν υπάρχουν Άγονα Νησιά παρά μόνο Γόνιμοι Τόποι. Με γνώμονα αυτό, το αποκορύφωμά του ήταν η Ηρακλειά και τα 7 όλα κι όλα παιδιά της, τα οποία αποτέλεσαν σχεδόν το 1/3 των μελών της παραγωγής του φεστιβάλ.   

dsc9001.jpg

Ακόμα ένας σημαντικός στόχος του Bluestarino Festival ήταν η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην οργάνωσή του, η οποία τελικά το αγκάλιασε και το έκανε δικό της. Η ανταπόκρισή τους ήταν πραγματικά συγκινητική και φανερώνει κάτι πολύ παραπάνω από μία εταιρική σχέση με αυτούς τους τόπους. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στην φιλοξενία και στην συνεργασία με τις τοπικές αρχές, οι οποίες βοήθησαν να πραγματοποιηθεί με υποδειγματικό τρόπο αυτό το μεγάλο εγχείρημα, σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για τα πολιτιστικά δρώμενα στον τόπο μας.  

Τέλος, υπήρξε μέριμνα για την συνέχεια του αποτυπώματος που άφησε το φεστιβάλ στα νησιά. Μέσω του φυλλαδίου που διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες, τα παιδιά που ανακάλυψαν μία κλήση ή ένα ενδιαφέρον μέσα από τα εργαστήρια στα οποία έλαβαν μέρος, έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με τους συντονιστές των προγραμμάτων.

dsc09339.jpg

Εκπαιδευτικά εργαστήρια 

Το φεστιβάλ περιλάμβανε εκπαιδευτικά εργαστήρια αποκλειστικά για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αυτών των νησιών, καθώς και ψυχαγωγικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.  Προσέφερε 15 πρωτοποριακά και μοναδικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, τα οποία υλοποιήθηκαν από 13 επιστημονικούς συνεργάτες, 2 εικαστικούς συνεργάτες και 7 performers. 

Για τις μικρότερες ηλικίες υπήρχαν τα προγράμματα Κελυφοδρομίες, Νιρέττα η Καρέττα, Μία Φορά Κι Έναν Καιρό Ήταν Το Βιβλίο, Θαλασσογραφίες, Αποτύπωμα, Ανακύκλωση Φαντασίας και Πλανόδια Βιβλιοθήκη. Για τις μεγαλύτερες ηλικίες υπήρχαν τα προγράμματα Chemistry Experts, Παίζουμε Κινηματογράφο, Street Art και Κατασκευή Μουσικών Οργάνων Από Ανακυκλώσιμα Υλικά. Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα περιλάμβανε το θεατρικό Charming Arthur – Odette’ Stories, τους Chemistry Experts επίδειξη πειραμάτων, την καλλιτεχνική ομάδα «La petite Marguerite» με την παράσταση «Οι Κοσμοναύτες», καθώς και συναυλία με τους Tech Chicada. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα του φεστιβάλ είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Blue Star Ferries.

Η Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 32 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ελλάδα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο - Η πρόβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια για την δολοφονία και πολυετής κάθειρξη για την απόπειρα

Τήνος: Συνάντηση Κροντηρά – Γεωργιάδη, ποιος ο λόγος;

Επείγουσα συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τήνου με τον Υπουργό Υγείας

Σαντορίνη – Γ. Νομικός: 8.000 επισκέπτες καθημερινά και 80% της πληρότητας του πλοίου με την εφαρμογή του Berth Allocation System στην κρουαζιέρα

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας μας μιλά .για τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αλλά και για τις υπόλοιπες λιμενικές ζώνες του νησιού

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο (!!!)

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα