Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιAttica Group: Ανακοίνωση για τον Covid - 19 και τις δράσεις της...

Attica Group: Ανακοίνωση για τον Covid – 19 και τις δράσεις της ακτοπλοϊκής εταιρείας

|

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Attica Group όσον αφορά τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί ελέω της πανδημίας του Covid 19

Αγαπητοί πελάτες και συνεργάτες,

Η ATTICA GROUP με υψηλό αίσθημα ευθύνης συμμετέχει ενεργά στη συλλογική προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2 με συνέπεια και υπευθυνότητα.

Ο Όμιλός μας από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί στενά τη διαμορφούμενη κατάσταση, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και εφαρμόζει πιστά τις οδηγίες όλων των αρμοδίων Αρχών αναφορικά με τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας και πρόληψης.

Κυρίαρχο μέλημά μας είναι η υγεία των επιβατών μας, των συνεργατών μας και των εργαζομένων μας. Έχουμε όμως και πλήρη επίγνωση του σημαντικού μας ρόλου για τη διασφάλιση της εδαφικής συνοχής της Χώρας μας και του απρόσκοπτου εφοδιασμού των νησιών μας.

Για αυτό με ψυχραιμία και σοβαρότητα λάβαμε, ήδη από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην Ιταλία, σειρά προληπτικών μέτρων σε όλα τα πλοία και τα γραφεία μας.

Δημιουργήσαμε Ειδική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση και συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και όλες τις αρμόδιες Αρχές στις χώρες που δραστηριοποιούμαστε, για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων για την προστασία των επιβατών μας, των πληρωμάτων μας και του προσωπικού ξηράς, και την εφαρμογή εξειδικευμένου πλάνου επιχειρησιακής συνέχειας του Ομίλου Attica.

Όλο το ανθρώπινο δυναμικό των γραφείων μας, τα πληρώματα και οι συνεργάτες μας έχουν λάβει συγκεκριμένες οδηγίες πρόληψης, καθώς και οδηγίες για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ασθένειας.

Τα πληρώματα των πλοίων μας είναι πλήρως εκπαιδευμένα σε θέματα υγείας και υγιεινής και έχουν λάβει τις εξειδικευμένες οδηγίες των Αρχών για τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης από τον Covid-19, ενώ παράλληλα είναι πλήρως ενημερωμένα για την αντιμετώπιση τυχόν ύποπτου κρούσματος εν πλω σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

Τα πλοία του στόλου μας διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό (μάσκες, γάντια, ειδικό kit), ενώ έχουν διατεθεί ειδικές καμπίνες σε κάθε πλοίο για την αντιμετώπιση και περιορισμό τυχόν μεμονωμένου περιστατικού προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των επιβατών και του πληρώματος.

Όλα τα πλοία μας είναι εξοπλισμένα με αντισηπτικό διάλυμα για την προσωπική υγιεινή των επιβατών και του προσωπικού.

Οι διαδικασίες καθαρισμού των μονάδων κλιματισμού, των καμπινών καθώς και των κοινοχρήστων χώρων των πλοίων μας έχουν εντατικοποιηθεί και τα πληρώματά μας έχουν εκπαιδευτεί να πραγματοποιούν τακτικά απολύμανση όλων των χώρων των πλοίων με τα ενδεικνυόμενα από τις Αρχές προϊόντα.

Πιστοποιημένα συνεργεία εξωτερικών συνεργατών μας, έχουν προχωρήσει ήδη σε προληπτικές απολυμάνσεις στα πλοία μας και στα κτήρια των γραφείων μας, οι οποίες επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, φροντίζουμε για τη διαρκή ενημέρωση των επιβατών μας προκειμένου για την τήρηση των κανόνων πρόληψης, μέσω ενημερωτικών μηνυμάτων που προβάλλονται στις οθόνες των πλοίων. Παράλληλα, το προσωπικό του πλοίου προβαίνει σε συχνές ανακοινώσεις και συστάσεις, έτσι ώστε να διατηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των επιβατών κατά την παραμονή τους σε ένα από τα σαλόνια μας, τα μπαρ ή στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων και να αποφεύγουν το συνωστισμό κατά την αποβίβασή τους από το πλοίο.

Έχουμε δώσει αναλυτικές οδηγίες στους εργαζομένους μας να αποφεύγουν τις συναθροίσεις και τις άσκοπες μετακινήσεις και έχουμε εφαρμόσει ήδη σχέδιο επιχειρησιακής συνέχειας με εξ αποστάσεως εργασία για πάνω από το 80% του προσωπικού μας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας και διατηρώντας το κατά δυνατόν ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας στα γραφεία μας.

Έχουμε αναστείλει τα κάθε είδους επαγγελματικά ταξίδια (εντός και εκτός Ελλάδος) και τις δια ζώσης συναντήσεις με εξωτερικούς συνεργάτες, επιδιώκοντας τηλεφωνική επικοινωνία, videoconference ή teleconference ακόμα και για εσωτερικές συναντήσεις.

Το πιο σημαντικό ίσως από όλα: έχουμε επικοινωνήσει σε όλους τους εργαζομένους μας, θάλασσας και ξηράς, την ανάγκη όχι μόνο για κοινωνική ευθύνη, η οποία ούτως ή άλλως αποτελεί προτεραιότητά μας χρόνια τώρα, αλλά για προσωπική ευθύνη.

Όλοι εμείς στην ATTICA GROUP, ο καθένας προσωπικά, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την ασφάλεια τη δική σας, τη δική μας, των οικογενειών όλων μας και της κοινωνίας μας.

Ζητάμε από εσάς, την κατανόηση και συνεργασία σας και τη συμμόρφωση με τις οδηγίες της Ελληνικής Πολιτείας και των Αρχών, ώστε σύντομα να είμαστε σε θέση να ταξιδεύουμε ξανά μαζί, χωρίς εμπόδια, στο ομορφότερο ταξίδι, «Με προορισμό εσάς!».

Δελτίο Τύπου από την σελίδα της seasmiles..


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

Ιος – Cycladic Identity: “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Πότε και που παρουσιάζεται το πρόγραμμα "Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες"

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε και τι ώρα θα αλλάξει η… ώρα;

Πότε αλλάζει η ώρα; Γιατί πάγωσε η μόνιμη ώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Νότιο Αιγαίο: Τροποποίηση δρομολογίου “Blue Star Chios” λόγω κακοκαιρίας

Διαμόρφωση δρομολογίων του "Blue Star Chios" το χρονικό διάστημα 28/3-30/3, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Συζήτηση για θέματα νησιωτικότητας

Πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε εκδήλωση του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες