Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιΕλλάδα: Το "Ονειρο" που εκτοξεύει την Δράμα στο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού

Ελλάδα: Το “Ονειρο” που εκτοξεύει την Δράμα στο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού

|

Από τις 5 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου 2022, η πιο ονειρεμένη πόλη στη Βόρεια Ελλάδα, η Δράμα, θα ανοίξει τις πύλες της για ένα φανταστικό ταξίδι στην εποχή των Χριστουγέννων.

Μετά την περσινή «απουσία» που προκάλεσε η πανδημία, η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, το χωριό του Αη Βασίλη, η «Ονειρούπολη», επιστρέφει προσαρμοσμένη όμως στα σημερινά δεδομένα για να μαγέψει μικρούς και μεγάλους! 

Η «Ονειρούπολη» είναι έτοιμη και σε λίγες ημέρες θα ανοίξει τις πύλες της για 17η χρονιά, για να υποδεχθεί τους επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα που έχουν ήδη προγραμματίσει το ταξίδι τους.

Από τις 5 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου 2022, η πιο ονειρεμένη πόλη, θα ανοίξει τις πύλες της για ένα φανταστικό ταξίδι στην εποχή των Χριστουγέννων.

Για 17η φορά στην πόλη της Δράμας οργανώνεται και φέτος το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό της χώρας, με μία σύνθεση πολλών δράσεων όπως: τέχνες, μουσική, χειροτεχνία, χορός, εικαστικά, φωτογραφία, κινηματογράφος, γαστρονομία και άλλες πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, που θα συνθέσουν, όπως κάθε φορά, ένα μοναδικό σκηνικό.

Η ατμόσφαιρα της πιο «μαγικής» γιορτής του χρόνου, τρυπώνει μέσα σε ξύλινα σπιτάκια, βγαίνει από τις καμινάδες και φτάνει ακόμη και στα πιο ψηλά δέντρα, από εκεί κάνει βουτά στις φωτισμένες λιμνούλες, πηδά από νούφαρο σε νούφαρο και συνοδευόμενη από χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ακολουθεί διαδρομές από γέφυρες και μονοπάτια, παρασύροντας στον ρυθμό των ημερών, όλους όσους βρίσκονται εκεί, μικρούς και μεγάλους.

Ο Δημοτικός Κήπος και η κεντρική πλατεία της Δράμας, μεταμορφώνονται σε παραμυθένια σκηνικά και όλοι οι επισκέπτες σε πρωταγωνιστές, σε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι!

Φέτος, οι δράσεις που θα μπορέσουν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της Ονειρούπολης είναι μεταξύ άλλων, το σπίτι του Άη Βασίλη, το Ταχυδρομείο του Άη Βασίλη, το σπιτάκι του παραμυθιού, το ξυλουργείο του Άη Βασίλη, εργαστήρι πειραμάτων, Μαγική Σκηνή , «Μια φορά κι έναν καιρό…» – Σπιτάκι του παραμυθιού, Πύργος του Πάγου, Πυροσβεστικός Σταθμός, Σπήλαιο Αλιστράτης, «Σκιές της Παλιάς Δράμας», Γονέων Ένωση Χριστιανική Αγωγή, Λέσχη Lions Δράμας, Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, Σπιτάκι Ένωσης Κυριών, Φίλοι των Ζώων Δράμας, Σπιτάκι Ψυχικής Υγείας, Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων, Ένωση Εικαστικών υπέρ Καρκινοπαθών «Λάνασσα» κλπ. 

Η Δράμα αποτελεί Ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού . Ταχύτατα ανερχόμενος χειμερινός προορισμός, ο Νομός Δράμας επιφυλάσσει στον «αδιάβαστο» επισκέπτη πολλές εκπλήξεις, φροντίζοντας παράλληλα να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό. Λάτρεις των χειμερινών σπορ; Των βουνών, Φυσιολάτρες; Κλασικοί «τουρίστες»; Γευσιγνώστες; Και λάτρεις του καλού κρασιού;

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, πολύ δύσκολα θα μείνετε παραπονεμένοι από αυτά που έχει να σας προσφέρει αυτός ο – κατά πολλούς – παράδεισος του εναλλακτικού τουρισμού.

Στην πόλη του νομού, την ακριτική Δράμα, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά ένα από τα πιο όμορφα και περιποιημένα φυσικά πάρκα της Ελλάδας, αυτό της Αγίας Βαρβάρας. Θα θαυμάσετε τις μεγάλες δενδροστοιχίες του, τις όμορφες λίμνες και τα ρυάκια, τα παλιά καπνομάγαζα και τις γραφικές ταβερνούλες που συμπληρώνουν το ιδανικό background για χαλαρωτικές βόλτες. 

Οινοτουρισμός στη Δράμα: 13 ελληνικά οινοποιεία για μία άκρως μεθυστική απόδραση

Η Δράμα διαθέτει μονάδες υψηλής αισθητικής που προσφέρουν ιδιαίτερες ποικιλίες οίνου, απευθυνόμενες έτσι ξεκάθαρα στους επισκέπτες που έχουν ως κύριο κίνητρο για την παραμονή τους στο Νομό, τον οίνο και τα σχετιζόμενα με αυτόν προϊόντα.

Η Δράμα σήμερα, έχοντας ήδη ενταχθεί στο πρωτοποριακό τουριστικά πρόγραμμα «Δρόμοι του κρασιού και έχοντας ενσωματωθεί στον «Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδας», τείνει να ξαναπιάσει για τα καλά τα νήμα της αμπελοκαλλιέργειας που είχε εγκαταλείψει τον και όχι ολότελα τους τελευταίους αιώνες και να αξιοποιήσει εκ νέου την οινοποιητική της εμπειρία ανοίγοντας νέους φιλόδοξους δρόμους στις εγχώριες και τις διεθνείς αγορές του κρασιού.

ampelia3.jpg

Ήδη λειτουργούν στη Δράμα δεκατρείς υποδειγματικές οινοποιητικές μονάδες που βασίζουν την παραγωγή τους σε ιδιόκυπους αμπελώνες, στους οποίους καλλιεργούνται εξαιρετικές ποικιλίες κρασοστάφυλων.

Οι διεθνείς διακρίσεις που έχουν αποσπάσει τα τελευταία χρόνια οι Δραμινοί οινοπαραγωγοί δείχνουν καθαρά τις άριστες προδιαγραφές των μονάδων τους, το ενδιαφέρον το οποίο επενδύουν στην υψηλή οινοποιητική τέχνη αλλά και τις εξαίρετες από κάθε άποψη φυσικές συνθήκες που τους εξασφαλίζει η γη της Δράμας. Σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη του Νομού Δράμας ως προορισμού-σταθμό για τον οινοτουρισμό, αποτελεί και η, σε ετήσιο ρυθμό, πραγματοποιούμενη έκθεση με τον τίτλο: ΔραμΟινογνωσία, αλλά και λοιπές δράσεις, όπως η δημιουργία των δρόμων του κρασιού στην Δράμα και η σύνδεση με μονοπάτια.

Η Δραμοινογνωσία (Δράμα + Οίνος + Γευσιγνωσία) είναι ένα παιχνίδι γεύσεων, αρωμάτων, χρωμάτων και ηχοχρωμάτων. Είναι μια πραγματική γιορτή που ξετυλίγεται από τους αμπελώνες στην ύπαιθρο μέχρι τα εστιατόρια, τα στέκια διασκέδασης και τους δρόμους της πόλης, πάντα με επίκεντρο τον οίνο!

Και τα 7 είναι υπέροχα! Τα επτά οινοποιεία της (Κτήμα Μανωλεσακη, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Κτήμα Μιχαηλίδη, Κτήμα Παυλίδη, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Κτήμα Οινογένεσις, Κτήμα Nico Lazaridi) ανοίγουν τις πόρτες τους και περιμένουν να μας ξεναγήσουν στους χώρους τους, για να μάθουμε πολλά για τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού και να δοκιμάσουμε τα υπέροχα κρασιά τους. 

Δράμα: Η Πόλη των νερών, στοιχηματίζει στον εναλλακτικό και θεματικό τουρισμό

Η πόλη της Δράμας προσφέρεται για αστικό τουρισμό. Αξίζει να επισκεφτείτε:

# Το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας με τις πηγές
# Παραδοσιακούς νερόμυλους και τις πολυώροφες καπναποθήκες
# Το Μέγαρο Αναστασιάδη (1876), επενδυμένο εξωτερικό με το περίφημο ντόπιο μάρμαρο, που αποτελεί ένα από τα βασικότερα στοιχεία ανάπτυξη του νομού.

Επίσης αξίζει να επισκεφθείτε τα ακόλουθα πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία:

# Τον Μακεδονικό τάφο των ελληνιστικών χρόνων, που βρέθηκε μέσα στην πόλη (κοντά στην πλατεία Δικαστηρίων) και μαρτυρεί την κατοίκηση της περιοχής κατά τους ιστορικούς χρόνους.
# Τη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας (10ου αι.), περιμετρικά της οποίας θα δείτε υπολείμματα των βυζαντινών τειχών που χτίστηκαν για πρώτη φορά τον 10ο αι. Δίπλα στα τείχη, υπάρχει το εκκλησάκι των Ταξιαρχών, χτισμένο την εποχή των Παλαιολόγων.
# Το Αρχαιολογικό Μουσείο, που βρίσκεται κοντά στον καταπράσινο Δημοτικό Κήπο και περιλαμβάνει αξιόλογα ευρήματα στην περιοχή, από τους προϊστορικούς ως τους νεότερους χρόνους, Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο χαυλιόδοντας από μαμούθ, που βρέθηκε στην είσοδο του σπηλαίου Μεαρά (Πηγών Αγγίτη).
# Το Εκκλησιαστικό Μουσείο, που στεγάζεται σε σύγχρονη πτέρυγα του Επισκοπικού Μεγάρου και περιλαμβάνει αντικείμενα εκκλησιαστικής τέχνης.

oneiroypoli-1536x569.jpg

Αποδράστε στο Νόμο της Δράμας
Η γοητεία του νομού δεν περιορίζεται στην πρωτεύουσά του. Για την ακρίβεια την ξεπερνάει, και εκτείνεται σε όλο το εύρος του, προσφέροντας στον επισκέπτη μοναδικές επιλογές για να θαυμάσει πανέμορφα δάση, φαράγγια, ποτάμια και επιβλητικά όρη. Ξεχωρίζοντας μερικά μόνο από τα highlights του νομού…

# Κάνουμε σλάλομ στις πίστες του εξαιρετικά οργανωμένου χιονοδρομικού κέντρου στο Φαλακρό όρος. 
# Επισκεπτόμαστε το Ιερό του Διονύσου,
# Εξερευνούμε το εντυπωσιακό Σπήλαιο των Πηγών Αγγίτη.
# Ανακαλύπτουμε την ιστορία των Φιλίππων.
# Διασχίζουμε το επιβλητικό φαράγγι Πετρούσας – Πύργων,
# Επισκεπτόμαστε το γραφικό Παρανέστι 
# Ερχόμαστε αντιμέτωποι με το μοναδικό στην χώρα μας δάσος της Ελατιάς 

Πώς να πάτε: Για πιο «ξεκούραστα» με αεροπλάνο μέχρι την Καβάλα ή τη Θεσσαλονίκη και από εκεί με αυτοκίνητο. Aπό την Aθήνα, η απόσταση μέχρι τη Δράμα είναι 680 χιλιόμετρα, ενώ από την Θεσσαλονίκη 150 χιλιόμετρα.  


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες