Forbes: "Νάξος, ένα νησί που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε"

Αποτελεί έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της Νάξου στο εξωτερικό..  Μπορεί κάποιους να ενοχλεί, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.. Και  η δημιουργία επιχειρήσεων όπως του Naxian Collection και του Naxos on the beach (με το εστιατόριό του στη Πλάκα) αναβαθμίζουν σημαντικά την εικόνα του νησιού στοχεύοντας σε επισκέπτες υψηλού επιπέδου…

Της Ελένης Μουστάκη

Μοιραία έρχονται και τα δημοσιεύματα από περιοδικά όπως το διασημότερο Αμερικανικό έντυπο σε θέματα Οικονομίας και Εμπορίου, που απλώς λέγεται «Forbes» και το οποίο σε ένα από τα τελευταία του τεύχη γράφει για την Νάξο και προτείνει στο αναγνωστικό του κοινό του παγκοσμίως, να έρθει στο νησί μας:   “You Should Go to The Greek Island Of Naxos” είναι ο τίτλος του άρθρου με κεντρική φωτογραφία να απεικονίζει την παραλία της Πλάκας και το Beach Bar Restaurant “Tortuga”

Ο πρώτος σταθμός που εκθειάζεται από την Αμερικανίδα δημοσιογράφο Laurie Werner (σ.σ. με εμπειρία άνω των 20 ετών σε θέματα ταξιδιωτικών εμπειριών) είναι το ξενοδοχείο Naxian Collection, χώρος διαμονής με προηγούμενη εμπειρία από παλιότερο ταξίδι της στην Νάξο, και το οποίο λειτούργησε ως σημείο αναφοράς για να επιστρέψει….

Μόνο που αυτή τη φορά όπως παρατηρεί, είναι ακόμη περισσότερο ανακαινισμένο, σχολιάζοντας μάλιστα ότι δεν υστερούν σε τίποτα τα δωμάτια του από τα αντίστοιχα ελίτ διαμερίσματα της Νέας Υόρκης.  Μάλιστα, δηλώνει εντυπωσιασμένη και από τα μαθήματα μαγειρικής της ιδιοκτήτριας Μαρίας Πολυκρέτη προς τους ενοίκους, μια τέχνη που κληρονόμησε από την μητέρα της, η οποία πριν μερικά χρόνια είχε μαγέψει με τις μαγειρικές της ικανότητες τον Anthony Bourdain, ώστε να ακυρώσει τα σχέδια του να πάει σε άλλα νησιά και να επικεντρωθεί μόνο στη Νάξο για τα γυρίσματα της εκπομπής του.

Δεν παραλείπει να αναφερθεί στο εστιατόριο του συγκροτήματος Naxian on the beach στην Πλάκα, δηλαδή στο γνωστό μας Tortuga, όπου απολαμβάνει όλα τα πιάτα, αλλά κυρίως τα θαλασσινά, κι αυτό γιατί το εστιατόριο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με  το γνωστό «Βαρούλκο» (στην Αθήνα) και το δημιουργικό κοκτέιλ μπαρ The Clumsies (σ.σ. επίσης στην Αθήνα), οπότε οι παροχές υπηρεσίας βρίσκονται  σε άλλο επίπεδο, σε σχέση με ότι έχει γνωρίσει στο ταξίδι της…  

Εκτός από τα παραπάνω σημεία αναφοράς του νησιού, η κοσμογυρισμένη δημοσιογράφος Laurie Werner φυσικά εξαίρει και τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού αλλά και τη μεγάλη γκάμα φαγητών που ποικίλουν, από πιο ιδιαίτερα πιάτα έως τα παραδοσιακά στα διάφορα ταβερνάκια (και όχι μόνο) του «νησιού της Αριάδνης».

Έτσι ακόμα κι αν οι τουρίστες δεν έχουν σχεδιάσει επίσκεψη στο νησί, αλλά βρίσκονται σε κάποιο γειτονικό μέρος όπως η Μύκονος ή η Πάρος, τους συμβουλεύει να το ξανασκεφτούν και να χαράξουν πορεία για την Νάξο.

Η Ελένη Μουστάκη είναι δημοσιογράφος στον τηλεοπτική σταθμό Alphatv 

οι φωτογραφίες είναι του CHRISTOS DRAZOS