Κουφονήσια - Ηλ. Παπαγεωργίου: "Όλα τα έχει… και όλα τα αγαπώ"

Πήγα στα Κουφονήσια πριν τρία χρόνια πρώτη φορά. Με κάλεσαν η Έλενα και ο Τόλης. Σκέφτηκα, 8,5 ώρες ταξίδι περισσότερη η ταλαιπωρία θα είναι παρά η αναψυχή. Χαλάλι! Θα έχω την καλύτερη παρέα. Όμορφο, μικρό, αγνό, φιλόξενο και άδειο (τον Ιούνιο που πάμε). Έφτασα στο λιμάνι και είδα τα πιο όμορφα νερά, για μπάνιο αμέσως στην Ιταλίδα, 10 λεπτά με τα πόδια. Μια στάση στο Σορόκο (πια) για να νιώσεις την ενέργεια του νησιού, να καταλάβεις ότι έφτασες και να συνεχίσεις. 

Σε όλη τη διαδρομή χαμόγελα… από ντόπιους και παραθεριστές. Ντόπιοι είπα; Από τον Μανώλη στον Φοίνικα (που θα κάνεις το μπάνιο σου και θα φας τους πιο ωραίους γίγαντες), τον ξυπόλητο πρίγκιπα του νησιού με τη χρυσή καρδιά, τον Μάρκο στο Κουφοχωριό (εκεί θα πιεις το ποτό σου το βράδυ και θα κάνεις socialising), τον κολλητό που θα θέλαμε να έχουμε όλοι (παρένθεση ξανά για τον Ιωάννη, τον Δήμο και τη Ράνια, την τριάδα της φωτιάς, μίλα τους όταν πας Κουφοχωριό και θα με θυμηθείς), στον Δημήτρη με τα δωμάτια, τον κύριο Γιώργο μπροστά στο λιμάνι.

 

Από τον Σορόκο, όταν σουρουπώνει, μέχρι το Πορί, όταν ξημερώνει, είναι όλα όμορφα. Είναι όμορφος αυτός ο τόπος. Και δεν έχει να κάνει μόνο με την αντικειμενική ομορφιά του ως νησί, αλλά με τους ανθρώπους του. Τη Ρίτσα μας, τον καπετάν Νικόλα –τον γλυκούλη μου–, τη Μάρφι και τη Βίλλυ – δυο τελευταίες αγαπημένες συνταξιδιώτισσες. Όλα τα έχει… και όλα τα αγαπώ. Όταν είμαι εκεί νιώθω γεμάτη και τίποτα δεν μου λείπει. Ε, καλά, φέτος μου έλειψε ένα πράγμα… το παγωτό της Σταυρούλας.

 

*H Ηλιάνα Παπαγεωργίου είναι παρουσιάστρια και μοντέλο 

Αρθρο στην σελίδα AthensVoice για τον ταξιδιωτικό Οδηγό 2021

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News