Κουφονήσια - Βασ. Ρούσσου: "Αν μας αξίζει ο Παράδεισος, τότε είναι στα Κουφονήσια"

Κουφονήσια

Είναι το νησί που πάντα φεύγω χωρίς να χαιρετάω, γιατί κάθε χρόνο επιστρέφω σε αυτόν τον παράδεισο. Είναι το νησί που µε κάνει να νιώθω ελεύθερη, να έρχοµαι σε επαφή µε τον κόσµο, τη φύση και µε τον εαυτό µου.

Κείμενο της Βασιλικής Ρούσσου (*)

Φέτος, όπως κάθε καλοκαίρι, το µοιράστηκα κι αυτό µε τους φίλους που είναι οικογένειά µου πια, αλλά για πρώτη φορά µε το κορίτσι αυτό, την Κλέλια µου, που ζήσαµε στο ίδιο δωµάτιο µε την ίδια θέα τα καλοκαίρι µας. Όλοι µαζί στα Κουφονήσια πάντα µοιραζόµαστε τις πιο όµορφες στιγµές.

Το Κουφονήσι θέλει κάποιες µέρες για να αφουγκραστείς την ψυχή του και να το νιώσεις. Η πρώτη µατιά του λιµανιού, όταν φτάνεις, είναι και το πρώτο σοκ που νιώθεις αντικρίζοντας αυτά τα τιρκουάζ νερά. Η Κέρος, απέναντι, τα βράδια σε κερνάει το πιο γοητευτικό της φως και το πρωί την άγρια µοναχική της όψη. Το νησί είναι η παρέα ή η παρέα το νησί;

 

Πάντα τα µέρη δεν είναι και οι άνθρωποι; Εδώ δεν θέλω να κοιµάµαι, δεν θέλω να χάνω ούτε λεπτό ζωής δίπλα στο κύµα στην παραλία του Φοίνικα µε το πιο όµορφο κάδρο µπροστά στα µάτια µου και όλες τις γεύσεις τις Ελλάδας στο στόµα, µε τον Μανωλιό µας σχεδόν πάντα εδώ µε αγκαλιές και γλυκά χαµόγελα.

Δεν θέλω να χάνω ούτε µισή βουτιά στην αγαπηµένη µου γωνία του Σορόκου µέχρι να πέσει ο ήλιος. Θέλω να είµαι από το πρωί µέχρι το βράδυ µε το ίδιο παρεό, να βλέπω το ηλιοβασίλεµα στο Mylos, εκεί που η Αλίνα και ο Θοδωρής θα σε κάνουν να νιώσεις σπίτι, να πίνω τα αγαπηµένα µου ποτά και να γινόµαστε όλοι µια παρέα στο Κουφοχωριό.

Το Πορί, αυτός ο µαγικός κόλπος που εξαιτίας του αγάπησα πρώτα το νησί, θα τον αγαπήσεις κι εσύ. Αν είσαι sporty τύπος, πάρε µαζί σου αθλητικά, θα βρεις περίσσια ενέργεια για πρωινό τρέξιµο στον παράδεισο. Αν ψάχνεις ξεκούραση, αν έχεις βαρεθεί τις δήθεν καταστάσεις, αν τα µάτια σου ζητούν την οµορφιά, βρες την εκεί. Αν σε αυτή τη ζωή µάς αξίζει ο παράδεισος, τότε ας είναι τα Κουφονήσια.

(*) Η Βασιλική Ρούσσου είναι µοντέλο και σχεδιάστρια µόδας. Έχει δηµιουργήσει το brand MARIVEE.

Κείμενο για τη σελίδα athensvoice.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News